NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Új csarnokot épít a Jabil Szombathelyen

Új munkahelyek is lesznek, de hogy mennyi, azt még nem árulták el. Sajtótájékoztatón jártunk.

A városházán tartott sajtótájékoztatót Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki egyébként több eseményre érkezett a megyébe. És ha már itt volt, akkor a tájékoztató elején annyit mondott, örömteli bejelentés következik, erősödik Szombathely munkahely-megtartó képessége.

Több lesz a munkahely, de nem tudni, mennyivel

A bejelentést aztán Pajor Attila, a Jabil Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója tette meg. A Jabil három városban van jelen Magyarországon, Tiszaújvárosban, Pécsett és Szombathelyen. A Tisza-parti városban klasszikus termelőmunkát végeznek, a másik két telephelyen a piaci értékesítés utáni szolgáltatást nyújtanak az ügyfeleknek.

Szombathelyen szolgáltatást végez a Jabil
fotó: VB

Szombathelyen 2003 óta van jelen a Jabil, 2005-ben új gyáregységet építettek, amit 2010-re már ki is nőttek. Ekkor egy csarnokot béreltek ki, de nem volt egyszerű összehangolni a két telephelyen a munkát. Így újabb fejlesztés mellett döntöttek, amit egy éve jelentettek be Pécsett.

Ennek lényege, hogy új, 8000 négyzetméteres csarnokot építenek Szombathelyen, ahová áttelepítik a bérelt csarnokban lévő részleget. Ahol egyébként jelenleg 250 fő dolgozik, a cég teljes szombathelyi létszáma 1100 fő, az utóbbi hetekben mintegy száz új alkalmazottat vettek fel. Az új csarnokban szintén lesz létszám-bővítés, de hogy pontosan mekkora, azt az ügyvezető nem árulta el.

Erősségük a diszkréció

De kijelentette, hogy a cég 2003 óta minden évben több ügyféllel és több alkalmazottal zárta az évet, mint egy évvel korábban. Újabb adatokat nem tudtunk meg, ahogy azt sem, hogy kik a cég kiemelt ügyfelei. Pajor Attila szerint a Jabil egyik erőssége a diszkréció.

Hendének és Molnárnak jó kedve volt
fotó: VB

Ezek után aztán a politikai nyilatkozatok jöttek, szép sorban. Molnár Miklós alpolgármester kijelentette, hogy helyesnek bizonyult az új városvezetés terve, amikor prioritást adtak a gazdaságfejlesztésnek. Ezt a közelmúlt fejlesztései bizonyítják – mondta. Úgy vélte, a városban működő cégek menedzserei is elkötelezettek a várossal szemben.

Bevonják a helyieket is

Ismét megemlítette az autóipari centrumot, és azt, hogy a térség másfél milliárd forintra pályázik az innovációs járulék bevételéből, ezzel a K+F (kutatás-fejlesztés) tevékenységet is segíteni tudják.

A részletekről Pajor Attila számolt be
fotó: VB

Marton Zsolt alpolgármester a bővítés járulékos gazdasági hatásait említette, és kérte a Jabil vezetését, hogy az építkezésbe vonjanak be helyi vállalkozásokat. Pajor Attila ezt meg is ígérte, mint mondta, már folynak is a tárgyalások a helyi vállalkozásokkal.

A végén Hende Csaba a kormány azon lépését dicsérte, ami a szakképzés erősítését célozta, mert a Jabil sem szakképzetlen munkaerőt, hanem képzett embereket keres. Azzal zárt, hogy a szakképzés gyakorlati részében a tanulók nem vasat reszelnek, hanem elsajátítják a termelőmunka fogásait.

Kapcsolódó

2012.10.26. 17:46

Orbán a LuKban préselt - Hende pápát intett a reptérnek

/ közélet gal. 49 hsz. 3 kapcs. /
Az üzemcsarnok-avatóra kivezényelt szalagmunkások új ünnepi sárga pólót is kaptak, fehéret az irodisták. Orbán préselt először, aztán villámebédelt.

2011.04.17. 08:48

Műszakiak kegyeiért versenyeznek a szombathelyi cégek

/ közélet gal. 8 hsz. /
A BPW, a Delphi, az EPCOS, a Jabil és a LUK Savaria is munkaerőhiánnyal küzd. Három év múlva 2500 betöltetlen állás lesz műszaki fronton. Éppen ezért léptek a cégek a várossal közösen. Mert: Szombathely visszavár!

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

oszto: *z *ng*z*k....
Koronavírus: október 1-jétől szigorítanak Bécsben
demoktatorovm: *n *g*z*n *ssst*b* T*szt*lt *r*m!...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen
miki1950 : L*tsz*k, h*gy N*m*ny *ndr*s v*ssz*f*l* t*lj* * v*r*st, n*m p*d*g...
Újabb multinacionális cég érkezett meg Szombathelyre
tintiritti: *n *nn*k n*m cs*n*lt*m v*ln* pr*m*t *gy c*kk f*rm*j*b*n, h*th* *...
Szlovéniában a home office-hoz is kell védettségi igazolás
Ddd911: P*ty*s d*h*s l*tt? :D k*s bz* ...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel