NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Izzadás a hosszú élet titka

Egy új kutatás szerint a rövid, ám annál aktívabb testmozgás lehet az, amivel a korai halál elkerülhető.

Néhány ausztrál tudós arra kereste a választ, vajon miként hosszabbíthatjuk meg életünket. A kutatás hasznosnak bizonyult, legalábbis ők kielégítőnek érzik az eredményeket: a kevésbé megerőltető sport vagy munka nem elég – izzadni kell!

Izzadás a hosszú élet titka
fotó: www.dailymail.co.uk

A mozgáshoz nem kell fiatalnak vagy makkegészségesnek lenni – túlsúlyosan, akár cukorbetegen és idősebb korban is megéri elkezdeni egy-egy izzasztóbb sporttevékenységet, mutatta ki a legújabb, Daily Mailben közölt tanulmány. Eszerint, akik kemény fizikai tevékenységre adják a fejüket, jóval tovább élhetnek, mint azok, akik csak sétálgatnak vagy házimunkát végeznek. Bár nem árt először az orvossal konzultálni, az ausztrálok szerint a szívbetegek és cukorbetegek is jobb esélyekkel indulnak, ha bevállalnak egy kis izzadást.

A legtöbb esetben elmondhatjuk, hogy bármilyen aktív tevékenység kedvezően hat egészségünkre. A jelenlegi eredmények azt mutatják, hogy egy felnőtt esetében heti 75 perc izzasztó sport felér 150 perc lightosabb mozgással. Több mint kétszázezer 45 és 75 év közötti embert vizsgáltak, ahol a következő eredmény született: akik rendszeresen és keményen dolgoznak az esti aerobicórákon, vagy elmennek egy kiadós futásra, azoknál 13 százalékkal csökken a korai halál esélye. A tanulmány szerint ilyen szempontból nem tekinthető megfelelőnek sem az úszás, sem egy családi tenisz, de még egy jó hétvégi lakástakarítás sem.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nirs: N*m *rt*m... * h*n *h*t*tt **sztr**b*n *l*f*rd*lh*t *ly*N? H*l v...
Ausztriában botrány robbant ki az oltási sorrend be nem tartása miatt
TörökZo: *! *nny*r* k*ll*m*tl*n*k v*lt*k * k*rd*s**m?...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen
Kari: *s? *rr* * c*kkr* s*m f*g *ml*k*zn* s*nk* h*ln*p. *gy*n *gy *ln*...
A Fidesz megszüntette az Egyenlő Bánásmód Hatóságot - És miért baj ez?
marko1968: T*l*n h* t*szt*ss*g*s f*z*t*st k*pn*n*k * p*st*s*k,k*zb*s*t*k m*...
Ne a postást szidja, ha nem jön időben a levél
fucking: https://444.h*/2019/12/24/*rb*n-v*kt*rr*l-k*v*nn*k-b*ld*g-k*r*cs...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen