NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

iWiW-bezárás fejlemények: ellentüntetés és liberálissá fajuló Jobbikos

Csuda műfaj ez az internet, máris kitermelte a legjobb reakciókat a magyar közösségi oldal bezárására.

Amikor 2010 végén megkérdeztük Kovács Gergelyt, az iWiW vezetőjét az akkor épp bevezetett újításokról, még "giga projektről" beszélt és "kifejezetten erős évről." A felhasználók pedig már akkor is inkább arról, hogy ez egy botladozó állatorvosi ló, ami csak a Facebookra próbál hasonlítani, de közben egyre csak lemarad. Az Origo még négy évig tartotta a frontot, de mostanra eljutottak a döntésig: lehúzzák a rolót , megszüntetik az egykor a legfontosabb oldalak közé tartozó iWiW-et, ahol egy csomó ember csomó időt töltött el naponta, régi osztálytársakkal vette fel a fonalat, szülinapot szervezett titkosan, apróhirdetett, SMS helyett kommunikált, vagy használta alternatív párkeresőként.

fotó: Nyugat.hu

Máris megmentenék!

Nem kellett sokat várni rá, a hír megjelenését követően csak egy órácskát, hogy feltűnjön a népszerű nemzeti közösségi oldalt galádul legyilkoló Facebookon az iWiW bezárás botrány 2014 című csoport. Ami nyilván nem komoly, hiszen minden józan paraszti ésszel rendelkezőnél megszólal az iróniacsengő az alábbi leírás láttán:

Június 30.-án le akarják zárni az iWiW nevű magyar fejlesztésű portált. A következmények a gyerekeket és családjaikat sújtják. A felelősséget az intézménynek (Origo Zrt.) kell visenie és feladata nem saját presztizének minden áron való megvédése, hanem a rábízott polgárok ügyeinek empatikus kezelése. Az Origo Zrt. illetve az iWiW tekintélye éppen attól növekedhet, ha képesek a tévedéseiknek, óhatatlanul előforduló hibáiknak korrekciójára, annak belátására, hogy nem szabad lezárniuk ezt a mindenki által oly nagyra becsült közösségi portált.

Persze az ilyenekhez mindig óriási dili csatlakozni, úgyhogy mi is ezt javasoljuk! Főleg, hogy már egy komolytalan tüntetést is szervez a komolytalan csoport, és hogy ez tényleg komolytalan, azt azért merjük ennyire komolyan állítani, mert az eseményoldal illusztrációja egyszerűen nem kínál más választást:

fotó: Nyugat.hu

Amikor a szélsőjobber szív megenyhül

És akkor egy screenshot, ami megmutatja, hogy még a legkeményebbeket is megrengette az oldal megszűnésének híre: Szávay István, a korábban részeg és péniszpumpás képeiről elhíresült Jobbikos az Iwiw-zárás kapcsán egyik pillanatról a másikra kiáll a magyar startupok mellett. Azok mellett a magyar startupok mellett, amik meg a melegek jogaiért és úgy általában a nyitottság mellett álltak ki. Sőt, a Prezi még mentorprogramot is indított roma gyerekeknek! (A találtakért köszönet Panyi kapitánynak .)

fotó: Nyugat.hu

Házon belüli fejlemény

De a legfontosabb fejlemény persze rendkívül személyes! Megnéztük a Nyugat.hu ősrégen elhanyagolt iWiW-es kluboldalát (klub! Klub!! KLUB!!!), és könny szökött a szemünk sarkába, hiszen amit láttunk az üzenőfalon, az nyomban felidézte, micsoda fantasztikus spam-temetővé vált ez a felület egy idő után. Köszönjük Neked, iWiW!

fotó: Nyugat.hu

És Önnek van valami sztorija, amit megosztana velünk iWiW-tematikában? Ne tartsa magában, nem tesz jót, jöhet kommentben!

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: T* p*d*g l*h*tt*k *r*sz-k*n* s*ggny*l**! V*l*szth*tt*k m*ly*k *z...
Orbán Viktor levelet írt Manfred Webernek: kiléphet a Fidesz a Néppárt frakciójából
Katka: M* v*n * r*nd*lk*z*sb*n?...
Orbán Viktor levelet írt Manfred Webernek: kiléphet a Fidesz a Néppárt frakciójából
Katka: M*ndj*k * h*z*gs*g j*bb*n f*j m*nt *z *g*zs*g! *n sz*r*nt *z *...
Orbán: „Oltva vagyok”
Katka: *tt*l f*gg m*ly*n*k *z *lv*r*s*k v*l*m*v*l sz*mb*n! Sz*rb**b*n ...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?
Katka: *dr* *n *s *gy tr*ll, m*r *ln*z*st, m*rt m*nd*g h*ly*s*g*kk*l m*...
Karácsony Gergely elkérte a kormány által nem lehívott EU-s vakcinákat Budapestnek