NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Egy ittas sofőr elfutott, egy másik pedig elhajtott a rendőrök elől Veszprém megyében

Nyolc olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök, akiknél felmerült a gyanú, hogy alkoholt fogyasztottak a vezetés megkezdése előtt – írja honlapján a rendőrség.

A Veszprémi Rendőrkapitányság járőrei 2019. szeptember 22-re virradó éjszaka Bánd belterületén, a Petőfi Sándor utcában akartak intézkedés alá vonni egy Skoda típusú gépkocsit és annak sofőrjét. A vezető megállt az autóval, majd ezt követően kiszállt a gépkocsiból és elfutott. A rendőrök utána szaladtak, néhány méter után utolérték és elfogták. Az igazoltatás során a 42 éves férfival szemben alkoholszondás ellenőrzést végeztek, mely pozitív eredménnyel zárult, majd a sofőrt előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra.

Nem sokkal később, 2019. szeptember 22-én 2 óra 20 perc körül a 73-as számú főúton, Veszprém-Szabadságpuszta határában akarták igazoltatni egy Honda típusú személygépkocsi sofőrjét a rendőrök, aki ezt észlelve hirtelen irányt változtatott, elkanyarodott a település felé, és nagy gázzal tovább hajtott.

A járőrök követni kezdték a szolgálati gépkocsival, de a sofőr a megkülönböztető hang- és fényjelzés, valamint a gépkocsi fényhídján kiírt Állj! STOP! szöveges felszólítás ellenére sem állt félre, folyamatosan nagy sebességgel haladt autójával a lakott területen belül.

A rendőröknek végül az Alsóerdő utcában sikerült megállítani a gépkocsit. Az igazoltatás során felmerült a gyanú, hogy a 39 éves veszprémi férfi szeszes ital fogyasztását követően ült a volán mögé, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter is igazolt. Ezt követően a sofőrt előállították a rendőrkapitányságra.

Mindkét férfi ellen – vezetői engedélyük elvétele mellett – ittas járművezetés vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A fenti eseten túl további hat olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök, akiknél felmerült a gyanú, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztottak.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

crankitup: *zt *d*m *n *s. D*l*t*n n*gy*n n*m *k*r m*nn* *z * b*z*ny*s b*l*...
Egy nap hárman buktak meg Vas megyében ittas vezetéssel, ketten balesetet is okoztak
miki1950 : *rtsd, b*rk*lt c*g*ny*z*s. ...
Orbán Viktor: Összesen 24 tizennégy év alatti fekszik kórházban Covid miatt
miki1950 : *z *n k*rny*z*t*mb*n * p*r*k f*l* *lt*tt* m*g*t, * t*bb* m*g k*v...
Ismert emberek buzdítanak oltakozásra az új állami kampányban
Thom: * 20-*l v*l* t*tym*rg*s *s *d* t*rt*z*k? M*rt *kk*r * g*nd*l*tm*...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
Ddd911: M* *z h*gy * m* p*nz*nk*n v*tt l*k*sb*n?? ...
Orbán Viktor: Összesen 24 tizennégy év alatti fekszik kórházban Covid miatt