NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Itt a negyedik hullám, csak az ereje még nem ismeretes

Szlávik János elmondta, kik kerülnek kórházba, hangsúlyozta: az oltatlanok fele meggyőzhetetlen.

Több százezer oltatlan, idős ember van Magyarországon, többségében ők kerülnek kórházba a negyedik hullámban - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Szlávik János hangsúlyozta: az oltatlanok fele meggyőzhetetlen, olyan téveszméket olvasnak és hangoztatnak, amelyek szerint az oltások károsak, ezért inkább vállalják a veszélyt. A másik ötven százalékot valahogy el lehetne érni, erre szolgálnak az olyan csoportok, amelyek az idős, egyedül élő, vidéki embereket észérvekkel próbálják meggyőzni.

Hozzátette: a legösztönzőbb talán, hogy a védettségi kártyához van kötve bizonyos helyek látogatásának lehetősége.

Elmondta: az oltások propagálásával lehet elérni a védettséget, mivel egy hatásos gyógyszer létrehozása legalább két év, vagyis valószínűleg jövőre lesz egy olyan igazán hatékony gyógyszer, amely alapvetően változtatja majd meg a betegség kezelését. Mivel gyógyszer nincs, ha valaki megbetegszik, nagyon komoly esélye van arra, hogy lélegeztetőgépre kerül, és az esetek bizonyos százalékában meghal.

Kitért arra is, hogy a delta variáns sokkal jobban fertőz, mint a korábbiak: az eddig mutációkkal egy ember általában 3-4 másikat fertőzött meg, a delta esetén 7-8 is lehet ez a szám. Hozzátette: ne hagyjuk, hogy a vírus a gyerekek között is jobban terjedjen, járványügyi szempontból nagyon fontos, hogy beoltsák őket.

Kétségtelen hogy már a negyedik hullámban vagyunk, de egyelőre nem lehet tudni, hogy lassan vagy robbanásszerűen emelkednek majd az esetszámok – jelezte.

MTI

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

west: G*ly*s G*rg*ly 2020. m*rc**s 19-*n * h*v*t*l*s k*rm*ny s*jt*t*j*...
Koronavírus: Vas megyében terjed a leggyorsabban a fertőzés
Attila: H*t gy*z*l*m *nk*b v*r*s*gn*k k*ll*n* h*vn** m*g*t, j*bb*n *ll*n...
Koronavírus: Vas megyében terjed a leggyorsabban a fertőzés
Paulus_Maior: *zt m*g m*gb*cs*jt*n*m! :-)...
Drogok, örömlányok, gyilkosság és alkohol - Magyar költők, írók sötét oldala
Haha1970: * 8-*s v*n*l*n * j*r*t*k *gy*l*r* * j*l*nl*g* m*n*tr*nd sz*r*nt ...
Nemcsak a menetrend, de a buszjáratok is megváltoznak Szombathelyen
győzelem: * pr*bl*m* *z *lt*tl*n*kk*l v*n! *z * k*s*bbs*g *k*zz* * f*rt*z*...
Koronavírus: Vas megyében terjed a leggyorsabban a fertőzés