NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Így döntött a bíróság a zalai férfi ügyében, aki megerőszakolta válófélben lévő feleségét

2019. május 21-én a Zalaegerszegi Járásbíróság jogerős ítéletet hozott annak a zalai férfinak az ügyében, aki szexuális erőszakot követett el válófélben lévő feleségén.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott férfi és a sértett nő 2002-ben kötöttek házasságot, két gyermekük született. Kapcsolatuk 2018-ban annyira megromlott, hogy a nő el akart válni, ezért októbertől kezdve – bár közös ingatlanban éltek – külön aludtak.

A sértett 2018. november 4-én hajnalban felkelt, majd a konyhába ment, hogy bevegyen egy nyugtatót. A zajra felébredő férje utánament, a háta mögé lépve a konyhapulthoz nyomta, lefogta, s – a nő ellenkezésével nem törődve – közösült vele. A sértett még abban a hónapban benyújtotta a válókeresetet.

Illusztráció
fotó: colombotelegraph.com

Pár hét múlva a nő este fürdéskor észlelte, hogy a vádlott az udvarban álló melléképület tetejéről leselkedik utána. A férfi ezt követően befutott az ingatlanba, és felszólította a sértettet, hogy csókolja meg. A nő erre nem volt hajlandó, s szabadulni próbált a vádlott szorításából. Eközben a sértett kiskorú gyermekei édesanyjuk védelmére keltek, aki csak így tudott kiszabadulni a férfi szorításából, majd a közelben lakó ismerőséhez futott segítségért.

A vádlott a 2019. május 21-én megtartott előkészítő ülésen a tárgyalás tartása jogáról lemondott, beismerő vallomást tett, amit a bíró elfogadott. A Zalaegerszegi Járásbíróság a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt jogerősen 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 4 évre felfüggesztette.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

belabo: N*m cs*k * tr*j** f*l* k*lt*tt *rd*kl*d*st, *k* b*c*kl*v*z*n h*z...
Karácsony Gergely és Ungár Péter nagyot kampányolt a szombathelyi Fő téren
miki1950 : M*gm*nd*n*d m**rt k*ll *z*rt *d**t*zn*d? N*m *rb*n *rt*! *v*nt*...
Hóvirágszedés miatt emelt vádat a szombathelyi ügyészség
belabo: B*cs, k*v*t*l p*rsz* * tr**n*n* l*t*sz*s *z*. ...
Mertek nagyot álmodni – Egy monumentális, multifunkcionális szombathelyi kilátó a láthatáron
belabo: *z * v*r*s n*m *rd*ml* m*g, h*gy b*rm* *tt - *m*t n*m k*r*cs*ny*...
Mertek nagyot álmodni – Egy monumentális, multifunkcionális szombathelyi kilátó a láthatáron
miki1950 : B*z*ny*t*k *rr*, h*gy sz*r*nt*d * k*mm*nt *z*n*s * n*ck -k*l. ...
Karácsony Gergely és Ungár Péter nagyot kampányolt a szombathelyi Fő téren