NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Ismét javítják az Aranypatak hidat

Alig két hete számoltunk be az Árkádia melletti Aranypatak híd ismét romló állapotáról. Ma reggel munkások lepték el szerkezetet, hogy visszacsavarozzák a mozgó pallót és kipótolják a fekvőrendőrt. Az illetékes szerint a közlekedési anomáliára egy új helyen épített, új híd lenne a megoldás.

Mint arról korábban beszámoltunk , ismét javításra szorult az Árkádia melletti fahíd. Szorgos kezek darabokat szedtek ki a fekvőrendőrből és a híd egyik padlója is kimozdult a helyéről.

A városházáról hétfőn érkezett az e-mail, hogy szerdán a híd le lesz zárva, mivel a szakemberek kijavítják a hibát. A hír azonban nem sok autóshoz jutott el, mert szerda délelőtt szinte percenként jöttek a sofőrök, akik a hidat szerették volna használni.

A fekvőrendőr hiányzó darabjait is kipótolták
fotó: Farkas Balázs

Nagy forgalmat enged át magán a híd, mivel sokan így próbálják meg kikerülni a Rohonci út lámpáit

– kezdi Lakézi Gábor a városfejlesztési és üzemeltetési osztály vezetője. Akitől egyébként azt is megtudjuk, hogy a híd javításaira eddig, valamivel több mint 10 millió forintot költöttek el, ami a közvélekedéssel ellentétben közel csak tizede egy új híd árának.

A tisztségviselőtől azt is megkérdeztük, nem lenne-e jobb egy nagyobb forgalmat is elviselő híd megépítése, vagy a híd megerősítése, hiszen az elmúlt években nagyon megélénkült rajta a forgalom, ami a környék beépülésével is magyarázható.

A mozgó padlót visszacsavarozzák a szakemberek
fotó: Farkas Balázs

A Csónakázó tó környéke egy pihenő övezet. A Kenderesi utcán szinte végig 30 km/h-ás korlátozás van. A másik oldalon viszont tény, hogy nagy az autósforgalom. A város fejlesztési tervei között is szerepel a környék közlekedésnek korszerűsítése. A terv az, hogy ez a fa híd megmaradna a gyalogosoknak és a bicikliseknek. A Pásztor csárda melletti út folytatásában található kis híd helyett pedig épülne egy két sávos híd. Sajnos a fahidat nem tudjuk szélesíteni, mert a szükséges engedélyeket nem kapjuk meg a Vízügyi hatóságtól, így marad az imént vázolt terv

– zárta szavait Lakézi.

A fahíd javításával egyébként a tervek szerint ma délután ötig végeznek.

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demoktatorovm: M*ll*b*sz*l*s * j*v*b*l! *mb*r! *rtsd m*r m*g v*gr*, h*gy sz*m ...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor
westend: *zt sz*b*d, b*sm*n, d* * m*s*k sz*l*j*t cs*k * m*n*s*t*tt *d**t*...
Nyilvánosságra hozták, milyen mellékhatásai lehetnek a kínai vakcinának
hozzászóló1: * S*v*r** F*r*m*t *gyb*l d*b*m * k*k*b*. * h*ly* tv s*m k*t l*, ...
Komoly leépítés a szombathelyi városi tévénél, a munkatársak harmadának mondtak fel
demokratikus_gumilovedek: - *gy *v *lt*lt* *t*n *s k*m*ly*n *zt g*nd*lj*k, h*gy * l*z*r*s*...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor
miki1950 : J*l *ssz*f*gl*lt*d * l*ny*g*t. *gy*t*rt*k. ...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor