NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Ismét hallat magáról a hegyfalui plébános: most feketékkel riogat egy plakáton

Persze, ráfoghatjuk, hogy a kulturális értékek védelme blablabla, a valóságban azonban szimpla hétköznapi rasszizmus.

Olvasóink talán emlékeznek: tavaly nyáron különböző halálnemekkel fenyegette a hegyfalui plébános azokat, akik eldobják a csikket a Mária-szobor előtt. Ezt bevallottan viccnek szánta az egyházfi. Most a Mária-szobor mellett zárt hirdetőszekrényben virít egy plakát, ami választásra ösztönöz.

fotó: Olvasói fotó

"Tessék választani!" - olvasható a zárt szekrényben elhelyezett szórólapon és két döntési lehetőséget kínál fel az egyház. Az egyiken Emmanuel Macron áll két fekete férfi társaságában és mellette dühös, rosszalló fej jelzi az egyház véleményét a dologról. Alatta mosolygó keresztények tartanak egy keresztet és szívecske mutatja, mit gondol erről az egyház képviselője.

Érdekes lenne megkérdezni Ferenc pápát, vajon ő mit gondol erről a plakátról, de erre most és itt nagy hirtelen nincs mód.

fotó: Olvasói fotó

Anélkül, hogy megkérdőjeleznénk a derék hegyfalui plébános jogát arra, hogy kifejtse véleményét az európai bevándorlásról, azért hozzátesszük, hogy az ilyen és ehhez hasonló plakátok a felszínen talán felfoghatók valamiféle zavaros kulturális harc melléktermékének, Európa védelmének vagy egyéb nehezen értelmezhető ügynek, a valóságban azonban szimpla rasszizmusra épülnek: a fekete rossz, a fehér jó.

Az egyszerű magyarázatoknak persze mindig nagy keletje volt.

fotó: Olvasói fotó

De még mielőtt tovább ostoroznánk a plébánost (ezt majd megteszi az olvasói levél), tegyük hozzá gyorsan, hogy nagy csodálkoznivaló nincs ezen a plakáton.

Ha némileg finomabb eszközökkel is, de gyakorlatilag ugyanerre az eszközrendszerre (szalonrasszizmus, vallási különbségek hangsúlyozása stb.) épül már évek óta a kormánypropaganda, amely ráadásul lenyűgöző hatékonysággal működik.

fotó: Olvasói fotó

Végezetül álljon itt a képek kíséretéhez érkezett olvasói levél, amelynek nézőpontjával nem feltétlenül kell egyetérteni, de az olvasónak pont ugyanakkora joga van megosztania a véleményét, mint a hegyfalui plébánosnak.


Az olvasói levél:

A plébános úr jóváhagyásával kikerült hirdetmény jótékonyan hallgat arról, hogy a szívecskét lehetne árnyalni. A keresztény Magyarországon ugyanis több ezer nőt bántalmaznak, erőszakolnak meg minden évben. Nem migráncsok, hanem jó magyar atyafiak. A szívecske nem beszél arról, hogy a templomok, egyházi intézmények falai között gyermekek százai vesztették el ártatlanságukat és szereztek életre szóló lelki, vagy akár testi sérülést. A szívecske nem beszél az elmúlt években megölt több száz magyarról sem, így nem említi meg, hogy ebből mennyi volt a templombajáró elkövető. Ha hihetünk annak, hogy Magyarország keresztény ország, akkor főleg megdöbbentőek ezek az adatok. Keresztények ölnek, erőszakolnak, bántalmaznak keresztényeket?

Plébános úr, talán nem vallási és etnikai alapon kellene választani, különbséget tenni és jó lenne végre a saját portán sepregetni. Mert annak kicsi az esélye, hogy a szomszéd Mari nénit migráncsok erőszakolják meg, annak viszont sokkal nagyobb, hogy agyonverik a szekrényben tartott 50 ezer forintja miatt. Nem migráncsok, hanem magyarok. De mennyivel kellemesebb a migráncsoktól rettegni, ugye?

Hozzászólások (25)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

fucking: N*m, *z *gy*d g*t*lj* * g*nd*lk*d*st, m*rt *m* n*ncs ...........
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
joska01: V*l*g*s,*z *k*z*t*k g*t*lj*k * m*g*rt*st *s * g*nd*lk*d*st…...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
joska01: T* m*ly*n *st*b* v*gy…..v*gy t*t*lr* *tt*d m*g*d*t m*r m*g*nt d*...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
joska01: N*m * m*sz*r*s v*tt* m*g *z *r*m*v*t,h*n*m *z *p*s nyrt. *z nyrt...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
kovacs_ugynok: H*ggy*d! Cs*k tr*llk*d*k *z * t*lv*j f*d*l*t*s*s k*s r*szk*b*r*n...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot