NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Ismét birtokba vehetik a fészküket a séi gólyák

A hatalmas jégeső még a madarakat sem kímélte.

Bizonyára Szombathelyen és környékén még mindenkiben él a néhány hete pusztító vihar emléke. A jég és az orkánerejű szél nem csak a lakóépületekben, de a természetben is súlyos károkat okozott. A vihar útját kettétört fák, kidőlt villanyoszlopok és sajnos elpusztult állatok is jelezték.

Sé településen, egy magánterületen álló gólyafészekben a jégverés következtében elpusztult egy fióka. A bejelentést követően az illetékesek a helyszínen tájékozódtak. Az akkor még repülni nem tudó fiókák közül nem lehetett eltávolítani a tetemet, hiszen fennállt annak veszélye, hogy a munkálatok közben az egészséges kisgólyák kiesnek a fészekből. Az azóta eltelt idő alatt már biztonságossá vált a helyzet, mert a fiókák tudnak repülni.

A képre kattintva galéria nyílik
fotó: György István Péter
A közel 8 méter magasságban levő gólyafészekhez való feljutáshoz Katona Péter térítésmentesen biztosított egy emelőkosaras gépet. A szakszerű tetemeltávolítást Bogáti András végezte, aki ezután az erősen bomló tetemet a megfelelő helyre eljuttatta megsemmisítés céljából. A polgári természetőr elmondta közel 10 éve végzi önkéntesként ezt a feladatot. Számára az a legszebb élmény, ha a beteg, sérült védett állat felépül és vissza lehet engedni az élőhelyére.

András ugyancsak felhívja mindenki figyelmét a következőkre: Magyarországon a szabad természetben élő, sérült elhullott védett állatot magántulajdonba nem szabad tartani. Aki ilyen esettel találkozik, jelezze azt a területileg illetékes nemzeti park vagy a zöldhatóság felé. Ők a szükséges intézkedéseket megteszik, és gondoskodnak a tetem elszállításáról is.

fotó: György István Péter

A gólyafészek megtisztult. A csonka gólyacsalád éjszakája már sokkal nyugodtabb lehet. Mi pedig, akik az ilyen események szemtanúi vagyunk, köszönjük az önzetlen felajánlást és az évtizedes önkéntes munkát.

fotó: György István Péter

György István Péter

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : * h*r*s*n sz*b*ds*gsz*r*t*, b*szk* m*gy*r n*p *d* s*lly*szth*t* ...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
mike74: M**rt *z n*m *nd*r*t* m*s ny*r*l*s**t t*t*kb* f*t*zn* ?? K*v*ncs...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
demoktatorovm: K*v*l* t*lj*s*tm*ny! Gr*t*l*l*k!...
Szinte berepültek a célba a gencsi BMX-esek
TheOldBarbers: T*d*m *n h*gy gy*rm*kk*r*nkb*n *gy h*l*m *lt*st k*pt*nk. K*sz*n...
A Pfizer/BioNTech vakcinája hatékony és biztonságos az 5-11 éves korcsoportban is
TheOldBarbers: +1...
A Pfizer/BioNTech vakcinája hatékony és biztonságos az 5-11 éves korcsoportban is