NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Ipkovich György az MSZP jelöltjeként, a DK támogatásával indul az ellenzéki előválasztáson

Szombathely volt polgármestere Vas megye 3. választókerületében, Vasvár, Körmend, Szentgotthárd térségében méretteti meg magát.

"A körmendi MSZP-sek kerestek meg azzal a kéréssel, hogy a jelöltjükként induljak el a vasi 3. választókerület ellenzéki előválasztásán. Igent mondtam. Amikor ezt megtudta a Demokratikus Koalíció (DK), jelezték, hogy ők is szívesen támogatnának" - mondta lapunk kérdésére Ipkovich György, Szombathely volt MSZP-s polgármestere.

Hozzátette: ő most is az MSZP tagja, a párt megyei alelnöke, mindig is szocialista volt, és nem lép át másik pártba, de a DK támogatását szívesen fogadta.

Ipkovich György
fotó: Nagy Jácint

Azért hívtuk fel Ipkovichot, mert a DK jelöltbemutató oldalán megjelent a neve, mint a vasi 3. választókerület jelöltje. Erről az oldalról tavaly novemberben írtunk már

2020.11.20. 11:00

Czeglédy Csaba is szerepel a DK szórólapján mint potenciális képviselőjelölt

/ közélet 7 hsz. /
A szórólapot az érintett választókerületekben terjesztik.
, akkor azért, mert Czeglédy Csaba szombathelyi független városi képviselőt nevezték meg a Vas megye 1. választókerületének (Szombathely és környéke) DK-s jelöltjeként.

Czeglédy akkor lapunknak azt mondta, a kiadványban szereplő nevek még nem véglegesek, a DK várhatóan márciusban dönt az előválasztásokon induló képviselőjelöltjeiről.

Ipkovich György 2002 és 2010 között Szombathely polgármestere volt, 1990-2019-ig - egy ciklust kihagyva 2010 és 2014 között - tagja volt a szombathelyi városi közgyűlésnek, 2005-2014 között országgyűlési képviselő volt. 2018-ban az az MSZP Választmányának alelnökévé választották, 2020 szeptembere óta az MSZP Vas megyei alelnöke

2020.09.16. 10:42

Új, fiatal vezetők a Vas megyei és a szombathelyi MSZP-szervezetek élén

/ közélet 6 hsz. /
Önkormányzati tisztségviselőket választottak elnöknek a helyi pártszervezetek.
.

Vas megye 3-as választókerületében egyelőre más ellenzéki jelöltről nem tudunk, a Fidesz várhatóan V. Németh Zsoltot, a jelenlegi választókerületi képviselőt indítja.

Hozzászólások (23)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

rheingold1926: Ny*g*dj*n b*k*b*n!...
Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze
fgzb: *gy*t*rt*k. +1. H* *lv*s** *l*f*z*t*k*t *k*rn*k, *kk*r *z*n v*...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
kovacsg: *gy*t*rt*k * h*zz*sz*l*k n*gy r*sz*v*l. * ny*g*t.h* l*ss*n *ly*n...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
pokelll33: R*st *n P**c*!...
Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze
Paulus_Maior: N*m l*t*m *rt*lm*t! - K*rny*z*t*mb*n sz*nt* m*nd*nk* r*g*sztr*...
Ismert emberek buzdítanak oltakozásra az új állami kampányban