NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Bálok 2011

Férfizaklató dívák, IPA- és Rotary bál - Báli beszámoló

Leizzasztották a megkörnyékezett férfiakat a dívák az MSH-ban. A Tóvendéglőben rendőrök, a Claudiusban a Rotary Club támogatói mulattak. Bőséges kép és videóanyag az éjszakából.

Dívák éjszakája - MSH

A budapesti Moulin Rouge egykori dívái léptek az Agora MSH színpadára. Détár Enikő, Fésűs Nelly és Ladinek Judit a múlt század elejének párizsi és amerikai hangulatának megidézésén túl a retro-disco korszakba is elrepítette a nézőket. Az ujjuk köré tekerték a gyanútlan férfiakat, nyíltan kacérkodtak velük. Détár Enikő egy kis kitérőt is tett a műsor elején, amikor az MSH fény- és füstjátékát dicsérve arról beszélt, mennyivel másabb így fellépni, mint neoncsövek alatt.

Dívák éjszakája - bál az MSH-ban
fotó: Tánczos Mihály

Ezután Détár Enikő átment ragadozóba és elmart a felesége mellől egy öltönyös urat, „Imrét”. A következő percekben annak voltunk szemtanúi, hogyan vezet a bajszánál (nyakkendőjénél) fogva valakit egy nagymacska. Imre úgy táncolt, ahogy azt Enikő akarta. Fésűs Nelly pedig pénzes pacákról álmodozott. Mint mondta, kedvenc virága a brillgyűrű és abból szeretett volna egy csokorral, de egy aranyszínű, dombornyomásos plasztiklap tulajdonosán is szívesen elmerengett volna. Amikor aztán egy ilyen gondolatmenet közben az egyik asztalnál hangosan felnevetett egy férfi, akkor Nelly azonnal áthágta a demarkációs vonalat és az ölébe ült, miközben búgva a fülébe énekelt. A közönség meg azon is kuncogott, hogy a "pénzes pacák" valóban pénzes pacák volt. Videónkban ízelítőt nyújtunk a showból.

Dívák éjszakája 2011. - Részletek a bálból

IPA bál – Tóvendéglő

A nemzetközi rendőrszervezet (International Police Association – IPA) szombathelyi csoportjának tagjai Szombathely jelenleg legfelkapottabb báli helyszínén, a Tóvendéglőben gyűltek össze. A bálon láttuk a VMRFK vezetőségét is. „Nem vagyok James és nem vagyok Bond!” - énekelte dr. Halmosi Zsolt, Vas megyei rendőrfőkapitánya, miközben a feleségével táncolt az ismert slágerre, de hallottuk tőle az „Induljon a banzáj, essen szét a ház!” refrént is. A parancs az parancs, így önfeledten mulattak az IPA-tagok hajnalig.

IPA bál Szombathelyen, a Tóvendéglőben - 2011.
fotó: Tánczos Mihály

Előtte azonban még sor került a tombolasorsolásra, ahol mindenki egyenlő esélyekkel indult, hiszen tombolaszelvényt nem lehetett venni, mindenkinek egy száma volt, ami a belépőjegyén szerepelt. Alig akadtak néhányan, akik nem nyertek, a telt ház ellenére is. Fortunát tűzijáték követte, majd folytatódott a tánc.

Tűzpálma a tóparton
fotó: Tánczos Mihály

Rotary bál – Hotel Claudius

A Csónakázó tó túloldalán, a négycsillagos Hotel Claudiusban a Rotary Club Szombathely tagjai gyűltek össze. A báli bevétel ezúttal is jótékony célokat szolgál, a jáki templom felújítására és Kiss Sándor Művészeti Díj adományozására fordítják.

Pammer István az egyik tombolafelajánlással
fotó: Tánczos Mihály

Az idén Koller László szobrászművész vehette át a Kis Sándor Művészeti díjat. A szállodába érkezőket a művész három tagból álló szoborkompozíciója fogadta. Az első ránézésre nonfiguratív alkotások megfelelő szögből nézve egy térbeli zebrát adtak ki. Ha leírásunk kicsit zavaros, akkor nézzék meg a műről készített rövid videónkat és azonnal érthető lesz a dolog.

Rotary Bál 2011. - Szombathely, Hotel Claudius
fotó: Tánczos Mihály

Koller László életrajza

1977-ben Zalaegerszegen születtem. 1984-1992-ig a zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola Rajz Tagozatára jártam. Rengeteg ember foglalkozott velünk , de közülük is ki kell emeljem Fischer György Munkácsy-díjas szobrászművészt. Harmadik osztálytól gyakran szereztem díjakat.

1992-1996-ig a szombathelyi Művészeti Szakközépiskolában tanultam, először Mozgókép, majd Díszítőszobrász szakon , ahol a mesterem Veres Gábor volt. Tóth Csaba, és Masszi Ferenc is nagy hatással volt rám.

Amikor lehetséges 'átmenni a zebrán'

Az 1996-97-es tanévet a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola Rajz tanszékén töltöttem. 1997-2002-ig a Magyar Képzőművészeti Egyetem Szobrász szakára jártam, ahol Jovánovics György volt a mesterem.

Az egyetemet a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének Diploma-díjával zártam. 2002 szeptembere óta a szombathelyi Művészeti Szakközépiskolában tanítok szobrászatot, mintázást, és művészeti anatómiát.

2004-2006-ig a BDF Rajz Tanszékén tanítottam plasztikát. A szobrászati tevékenységem mellett tizenhárom éves korom óta szereplek különböző stílusú zenei eseményeken is. Kérésre terveztem már kapukat, speciális korlátot, több hangszert is(melyeket el is készítettem).

Mihalcsics László a zebra mellett
fotó: Tánczos Mihály

1996. óta veszek részt csoportos kiállításokon itthon, és külföldön. Első önálló kiállításom 2006-ban volt Szombathelyen, a Művészetek Házában , a legutóbbi 2009-ben a veszprémi Művészetek Házában. A különböző művészeti ágak határterületei vonzanak leginkább...

A hozzám rendszeresen érkező felkérések legnagyobb részét pedig szobrászat számára minimálisan megfelelő hely hiányában nem sikerült teljesítenem, de még próbálkozom...

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : Cs*k *gy*t*rt*n* t*d*k v*l*d. ...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
Ddd911: *zt m*v*l t*d*d b*z*ny*t*n*? V*gy cs*k * l*v*g*b* b*sz*lsz. M**r...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
oszto: *gh*n, n*gy*n l*tsz*k. Sz*nv*n*l*s m*sh*r*kb*l *sh....
Istenes Bence a TV2-ről: „Bármit kérhettem volna, de nem akartam két Stop Soros!-reklám között szerepelni”
oszto: Sz*p *z * sz*r*k*t* h*b*r*....
Szputnyikosok és sinopharmosok: fény az alagút végén
oszto: N*s, n*h*ny *r*n b*l*l k*d*r*lt, h*gy v*gy *tg*nd*l*tl*n f*gy*l*...
A sitkei kápolna is feltűnt a Facebook apróhirdetései között