NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Szombathely adta meg a kegyelemdöfést az internetadónak?

Tegnap este 1300-an tüntettek ellene, Orbán Viktor ma reggel bejelentette, hogy ebben a formában nem lehet azt bevezetni.

Szokásos péntek reggeli rádióinterjújában közölte a miniszterelnök, hogy a jelenlegi formájában nem lehet bevezetni az adót. Indoklása szerint, idézzük:

Az internetadóval kapcsolatban olyan félelmeket előhívó képzet jött létre, ami kezelhetetlenné tette a tervezett teherről szóló beszédet. Olyan szokott lenni, az emberek megkérdőjelezik egy adó bevezetését, és ez a vita most félrecsúszott, ilyen körülmények között a netadót egész egyszerűen nem lehet bevezetni.

Pillanatkép a tegnapi szombathelyi tüntetésről
fotó: Bonyhádi Zoltán

Orbán szerint az adónak semmi köze sem lett volna a vásárlókhoz, azt a szolgáltatóknak kellett volna fizetniük. Kijelentette, januárban nemzeti konzultációt indítanak az ügyben.

Az internetadó terve óriási tiltakozásokat váltott ki, Budapesten kétszer is nagy tömegek tüntettek ellene, egyszer vasárnap

2014.10.26. 18:16

Tüntetés az internetadó ellen: "Ruszkik, haza! Viktor, konyec!"

/ közélet 31 hsz. /
Ostrom alatt állt a Fidesz budapesti pártszékháza. A tüntetők felmásztak az erkélyre, szeméttel dobálták az épületet, egy-két ablak be is tört. Mi pedig ÉLŐztünk!
, aztán kedden
2014.10.28. 23:02

"Mocskos Fidesz! Hazaárulók!" - fotóriportunk a keddi fővárosi tüntetésről

/ közélet 24 hsz. /
A vasárnapihoz képest mintha egyenesen megsokszorozódott volna a demonstrálók száma. A Békemenet csendben izzad a jobb sarokban.
. Szombathelyen épp tegnap este volt
2014.10.30. 17:50

Így álltak ki a szombathelyiek az internetadó ellen: jó hangosan

/ közélet 68 hsz. /
Munkatársaink a helyszínen izzítottak stílszerűen Facebook Messengert és Gmailt, hogy mi itt a stúdióban élőben figyelhessük a történéseket. Szöveg, képek, videó!
egy rövid, de hatásos tüntetés, ahol a rendőrség szerint 1300 ember vett részt.

Szubjektív

Valószínű, hogy Orbán a további, már előre bejelentett tüntetéseket akarja megelőzni bejelentésével, hiszen a fővárosban november 17-re újra tüntetést terveznek, ahogyan több vidéki városban is. Tegnap Szombathelyen is elhangzott, hogy nem hagyják abba a tiltakozásokat.

A tüntetések egyébként nem csak az internetadóról szóltak, tiltakoztak a kormány demokráciaellenes lépései, a szabadságjogok csorbítása, Orbán illiberális állammodellje ellen is. Úgy véljük, a miniszterelnök ezért halasztotta el a döntést későbbre, azt reméli, így kihúzza a tiltakozások méregfogát.

Azért hozzátesszük, hogy a kormány az internetadóból évi 20-25 milliárdos bevételt remélt, egy nemzeti konzultáció pedig mintegy ötmilliárdba kerül.

Kapcsolódó

2014.10.30. 17:50

Így álltak ki a szombathelyiek az internetadó ellen: jó hangosan

/ közélet 68 hsz. /
Munkatársaink a helyszínen izzítottak stílszerűen Facebook Messengert és Gmailt, hogy mi itt a stúdióban élőben figyelhessük a történéseket. Szöveg, képek, videó!

Hozzászólások (18)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

eheti: * v*r*t*s sz*v*r*g*k *lv*tt*k * m*nd*n*v*l*t. P*r n*pj* v*lt ...
Civilizációs törés Németországban és nálunk
miki1950 : * R*z*d*t*l m*gsz*k*tt m*n*s*g* *r*st *lv*st*m, b*r n*m *pp*n *p...
Civilizációs törés Németországban és nálunk
namsub: K*b*t*v l*st*j*, schr*d*ng*r m*csk*j*, m*gy*r*rsz*g k*rm*ny*, * ...
Kész, start: mától megint foglalható időpont Pfizerre
Katka: N*m k*k*zt*k, *lv*sd *l k* *! M*g*nt * gy*l*zk*d*s? N*m t*dsz ...
Így érdemes értelmezni a Sinopharm WHO-engedélyét
Katka: * Cs*r -P*lk*v*cs k* *s*k * p*ksz*sb*l! V*gr* k*z*tt*k *s v*n *g...
Már fideszes polgármesterek is sürgetik az ingyenes parkolás eltörlését