NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

Ingyen pénz mobiltelefoncserére: kinek, mikor, hogyan, melyik készülékre?

A régi - 3G-s - telefonok cseréjét ösztönözné a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és az innovációs tárca közös programja.

Jövőre 20 ezer forintot állami támogatást kaphatnak azok, akik az elavult mobiljukat korszerűbbre cserélik. Bemutatjuk a részleteket és a leggyakrabban használt telefonokat, amelyek cseréjére jár a támogatás.

A régi - 3G-s - telefonok cseréjét ösztönözné a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és az innovációs tárca közös programja.  Karas Monika, az NMHH elnöke csütörtökön közölte

10.07. 15:02

Húszezret ad a kormány, ha lecseréli a „buta” mobilját „okosra”

/ hírek 3 hsz. /
Ötmilliárdot szánnak erre.
: szabályozó hatóságként kötelesek figyelni azokra, akiknek a készüléke nem képes a 4G vagy 5G hálózathoz csatlakozni, mivel a 3G küszöbön álló kivezetése miatt elesnek attól, hogy a telefonjukkal mobilinternetezzenek. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adatai szerint 500 ezer elavult, 3G-s mobiltelefon lehet az országban - írja a napi.hu .

A jövőre induló program részletei is megjelentek. Ezek szerint:

• A támogatást azok a magyarországi lakóhellyel rendelkező természetesen személyek kaphatják meg, akik legfeljebb 2G- vagy 3G-képes készülékkel rendelkeznek. 

• A támogatás összege készülékenként bruttó 20 ezer forint, de legfeljebb az új készülék kereskedelmi ára.

• Csak olyan 4G- vagy 5G VoLTE-képes készülék megvásárlásához jár a támogatás, amelynek kiskereskedelmi ára legfeljebb 120 ezer forint. 

• Elsőként a 3G-képes mobilkészülékek cseréje indul jövő év elején, majd néhány hónap múlva a 2G-képes mobiltelefonok cseréjére is igénybe vehető a támogatás a keret kimerüléséig. Aki szeretné felhasználni a támogatást, annak érdemes a karácsonyi szezon után készüléket váltani.

A támogatást a magyarországi mobilszolgáltatók bármelyik üzletében, illetve a programban részt vevő kereskedőknél veheti igénybe. A pontos részletekről a netrefel.hu oldalon ad majd később tájékoztatást az NMHH. 

A cserélhető készülékek listája:

Mobiltelefonok listája
fotó: napi.hu

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : K*n*k * m*gb*z*s*b*l *s m*ly*n c*lb*l? M*nth* n*m *sm*rn* *z *l...
Egységes ellenzék: Kövér a szolgálatok alkotmányos kötelességének megszegésére buzdított – Távozzon tisztségéből
Sanca: M*r n*gy*n n*gy * b*j!!! *z *ssz*s m*gh*ly*l?Gr*z b*z*rt v*gy m...
Kövér nemzetbiztonsági veszélyként beszélt az ellenzékről
iszek: L*gt*bb * f*l*s*gf*gg*......
Magyarország a „függők” országa
Sanca: N*l*nk * c*v*db*n *lh*nyt*kh*z *zt *s h*zz*v*tt*k *k* m*rc**sb*...
Milyen lenne az átoltottság, ha nem lennének közösségi oldalak és véleményvezérek?
miki1950 : T*lt*sz b*z*ny ,m*rt *tt *s * f**ll*ns*gn*k *z *ll*nz*k*t j*l*l...
Kövér nemzetbiztonsági veszélyként beszélt az ellenzékről