NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Csupa szív mézeseivel mindenkit lepipált

Mézeskalácssütő versenyünk fődíjasát, Bernáth Nikolettát egy nyugat.hu-s ajándékcsomaggal leptük meg. Majd beszélgettünk.

Nemrég eredményt hirdettünk: karácsonyi mézeskalácssütő versenyünk idei győztese

2013.01.17. 17:03

Itt a győztes! - Megtaláltuk a legjobb mézeskalácssütőt

/ életmód 1 hsz. /
Kihirdetjük az eredményt: Bernáth Nikoletta konyhatündér 291 szavazattal húzott el versenytársai előtt.
egy szombathelyi lány, Bernáth Nikoletta lett, aki 291 szavazattal nyert mézeskalács-szobrász versenytársai előtt. Niki egy „csupa szív mézeskalács adventi koszorúval” lepett meg bennünket, a gyúrásból és díszítésből az egész család kivette a részét. A fődíjast egy nyugat.hu-s ajándékcsomaggal leptük meg, aminek átadása után Nikire is kíváncsiak voltunk.

Íme győztesünk, Bernáth Nikoletta
fotó: Nyugat.hu

A mézes szívek barátja karácsonyfájára készültek

Niki elárulta, a palóc mintájú szíveket karácsonyi ajándékként párjának sütötte. A végeredménnyel viszont nem lehetett maximálisan elégedett, ugyanis nem vált be az előre gyártott díszítő cukormáz, szétfolyt és nehezen száradt meg. Niki ezért is javasolta a mézeskalács-készítőknek, ha díszíteni szeretetnének, inkább maguk keverjék ki a cukormázat, és színezzék ételszínezővel!

- Hogyan született az ötlet, hogy mézeskalács-díszeket süss?

- Facebookon megosztottam egy mézeskalács adventi koszorúról készült képet, ami nagyon megtetszett munkatársamnak. Egész nap kérlelt, süssem meg neki. Szüleim segítségével nekiláttunk, és közben jöttek az ötletek, Így készültek páromnak, karácsonyi ajándékként a szívek, a rokonoknak és az ismerősöknek pedig az angyalkák.

A legutolsó adag tészta viszont nagyon nem akart összeállni, édesapám mentette meg. Rájött, hogy más kanállal mértem a vajat, mint korábban, ezért nem lett olyan állagú a tészta, mint az előzőek. Ennyit arról, mennyire kényes munka a mézeskalács-tészta elkészítése. Az egészben az volt a legjobb, hogy közösen készítettük a családdal, édesanyámmal, és édesapámmal.

Bernáth Nikoletta művei
fotó:

- Miért épp hímzést fessél rá? És honnan, milyen tájegységből való a minta?

- Ez egy palóc vidékről származó minta. Azért választottam épp ezt a motívumot, mert a páromnak készültek, akinek a felmenői Székelyföldről származnak. Szeretjük és megbecsüljük a néphagyományainkat. Nyáron tervbe vettük, hogy elmegyünk Erdélybe, és többek között felkutatjuk a párom dédpapájának szülőföldjét is, megkeressük a sírját, és gyújtunk egy gyertyát.

Közel áll hozzá a festészet, a kerámiaművesség, és a textilművesség

A civilben lakberendező és magasépítő lány búcsúzóul még elárulja, hogy szereti a kreatív dolgokat, gyerekkorában rajz- és kerámiaszakkörre járt, és a kézműves munka azóta is nagy szenvedélye. Szabadidejében ételekkel, papírral és kerámiával is szívesen foglalkozik, gyurmafigurákat készít, akvarelleket fest. Nem mellesleg (ahogy képgalériánkból is kitűnik) gyöngyből fűz ékszereket. Jelenlegi munkahelyén agyaggal dolgozik, ahol cserépkálya-elemeket készítenek.

Bernáth Nikoletta művei
fotó:

- Várnai Valéria képzőművész nyitotta meg a Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző Iskolában a lakberendező kiállításomat, ami nagy megtiszteltetés volt számomra, mivel a képzőművészet fontos alakjának tartom. Szeretek kiállításokra járni, mert közel áll hozzám a festészet a kerámiaművesség (Geszler Mária), és a textilművesség.

Niki ezúton gratulál versenytársainak, akik a nyugat.hu oldalain szintén saját kézműves remekeikkel dobták fel közös karácsonyunkat!

Kreatív, bütykölni szerető olvasóinknak pedig üzenjünk, a Húsvét sem múlhat el kézműves-verseny nélkül. Lehet ötletelni!

Kapcsolódó

2013.01.17. 17:03

Itt a győztes! - Megtaláltuk a legjobb mézeskalácssütőt

/ életmód 1 hsz. /
Kihirdetjük az eredményt: Bernáth Nikoletta konyhatündér 291 szavazattal húzott el versenytársai előtt.

2012.12.17. 14:20

A nagy mézeskalácssütő verseny: újratöltve

/ életmód 2 kapcs. /
Vajon ki lesz az idei karácsony legötletesebb, sőt, őrületesen ötletes mézeskalács-készítője? Kisültek már az Ön mézesei? Ha igen, jelentkezzen versenyünkre!

2013.01.04. 12:43

Nagy Mézeskalácssütő Verseny: Szavazzanak!

/ életmód 13 hsz. 1 kapcs. /
Mostantól Önökön a sor: szavazzanak kedvencükre! Pörögjön a voks, hogy a legügyesebbnek ítélt kézműves konyhatündér ajándékcsomaggal gazdagodjon!

Keresés

Hozzászólások

elbandi: h**b* m*ntr*zz*k f*ly*m*t*s*n h*gy *lt*tt *gy*n*gy f*rt*z, *tt*l...
A járványtagadók hirtelen elkezdtek maszkot viselni, hogy megvédjék magukat a beoltottaktól
elbandi: j*h h*t *k* cs*k * m*d**b*l t*j*k*z*d*k *zt *r*k m*gl*p*t*s*k. :...
„Ötször át kellett ülnöm, és a kalauz is beszólt” – Egy egészségügyi dolgozó az ingyenes utazás tortúrájáról
belabo: S*jn*l*t*s *z *s*t, v*l*j*b*n *zt m*t*tj*, m*nny*r* t*j*k*z*tl*n...
Meghalt a férj, a bank hagyatéki számlára rakta át a pénzét, amihez az özvegy most nem férhet hozzá
elbandi: > cs*k s*m*n j*nn* *gy k*rm*ny, *m*ly*k n*m r*b*lj* sz*n*sz*t *z...
A NER emberei köröznek a volt balatonberényi gyermeküdülő fölött
belabo: *k*n*k k*t*l*z* f*z*tn* * h*lyj*gy*rt, *z n*h*zm*ny*zh*t*, h*gy ...
„Ötször át kellett ülnöm, és a kalauz is beszólt” – Egy egészségügyi dolgozó az ingyenes utazás tortúrájáról