NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Csak Szombathely

Ilyen lesz az új szombathelyi vásárcsarnok, megszereztük a végleges látványtervet

Két hét múlva átadják a munkaterületet.

Eljött a nagy pillanat, az évek óta tartó zűrzavar után most végre hozzálátnak a szombathelyi vásárcsarnok felújításához. A munkálatokat még az előző városvezetés tervezte meg és készítette elő lassan négy évvel ezelőtt és a tervek között szerepelt például az is, hogy a bontás után újraépítik a hátsó csarnokot, gondolkodnak a parkoláson és a közlekedésen, valamint szó volt arról is, hogy esetleg kerül a tetőre valami zöld növényzet.

Az előzetes tervek szerint több mint kétmilliárd forintba került volna a felújítás

2016.04.19. 07:44

Több mint kétmilliárd forintból újulhat meg a szombathelyi Vásárcsarnok

/ gazdaság /
A bontás után újraépítenék a hátsó csarnokot, és talán még a tetőre is kerülne valami zöld növényzet.
és az Európai Unió finanszírozta volna. A tervek között szerepelt például az is, hogy nem egyszerre, hanem külön-külön újítják fel a két csarnokot és a munkálatok idejére sátrakat állítanak fel piac mellett, hogy az árusok. 2018 áprilisában írták ki a közbeszerzési pályázatot,
2018.05.23. 09:07

Megkaptuk a hivatalos választ, mikor állnak neki a szombathelyi piac felújításának

/ közélet 2 hsz. 1 kapcs. /
Viszont a munkálatok idejére is zavartalan működést ígér a fenntartó.
de novemberben kiderült, hogy mindössze egyetlen pályázó volt és csak jóval drágábban vállalta volna a felújítást, ezért elbukott a pályázat.
2018.11.06. 15:23

Elbukott a szombathelyi vásárcsarnok közbeszerzése

/ közélet 6 hsz. /
Balassa Péter sajtóközleménye arról tájékoztat, hogy nem érkezett megfelelő ajánlat. A bizonytalanság ködébe veszik az újjáépítés.

A cég egészen pontosan nettó 1.987.887.923 forintért vállalta volna a munkát, a pénzügyi keret azonban csak nettó 1.083.726.336 forint volt. Tavaly áprilisban aztán úgy döntött a közgyűlés, hogy lefaragnak a költségekből,

2019.04.23. 07:29

Le akarják faragni a szombathelyi vásárcsarnok felújítási költségeit, hogy beleférjenek a keretbe

/ közélet 12 hsz. /
Nem találtak kivitelezőt, valamit tenni kell.
hogy beleférjenek a keretbe. A javaslatok között szerepelt, hogy hagyják el a zöldtetőt, ne telepítsenek napelemes rendszert, ne építsék ki a hőszivattyús hűtő-fűtő rendszert, műanyag nyílászárókat építsenek be és a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. fűtse az épületet.

A korábbi látványterv.
fotó: Nyugat.hu

Ezeket a javaslatokat el is fogadták és kiírták az új közbeszerzési pályázatot, de még így is 350 millióval túllépte a keretet a legolcsóbb ajánlat. Decemberben aztán megtudtuk a városvezetéstől, hogy megpróbálják másra felhasználni a vásárcsarnok felújítására nyert uniós pénzt, a vásárcsarnokra pedig másik uniós pályázaton próbálnak pénzt szerezni. Végül viszont a januári közgyűlésen úgy döntöttek, hogy az önkormányzat hozzáteszi a kerethez a hiányzó 350 millió forintot és kérelmet nyújtanak be a pályázat kiírójához, így a város visszakaphatja majd a pénzét.

Nemrég kilátogattunk mi is a vásárcsarnokba és megkérdeztük az árusoktól,

2020.03.06. 19:23

Örülnek, de félnek is az árusok a szombathelyi vásárcsarnok felújításától

/ video 6 hsz. /
Megkérdeztük, ki hogyan készül a néhány nap múlva kezdődő kaotikus időszakra.
mit szólnak a hamarosan kezdődő felújításhoz és ki hogyan készül a rövidesen kezdődő átmeneti, kissé kaotikus időszakra. Megtudtuk, hogy nagyrészt örülnek neki, de sokan félnek is attól, hogy a sátrakba költöztetés rosszat tesz a forgalomnak és attól is, hogy visszaköltözéskor is mindenkinek lesz-e helye.

Időközben az ideiglenes sátrat is felállították

2020.03.10. 19:06

Már áll az ideiglenes sátor a felújítás alatt álló szombathelyi vásárcsarnok mellett

/ csak szombathely /
Itt dolgozhatnak a csarnokból kiszoruló kereskedők.
a piac mellett, ide költözhetnek a csarnokból kiszoruló kereskedők a felújítás idejére. Mivel elég nagy volt a zűrzavar a vásárcsarnok körül, elküldtünk kérdést az önkormányzathoz és elkértük az új látványtervet is, hiszen úgy értesültünk, hogy a korábbi látványterveket elvetette a városvezetés.

Károlyi Ákos jegyzőtől megtudtuk, hogy „a 2019. április 30-i közgyűlésen a 22312019. (1V.30.) Kgy. sz. határozattal elfogadott átdolgozott tervdokumentáció alapján valósul meg a felújítás, ez alapján készült el a látványterv is.”

Ez az új látványterv.
fotó: Szombathely MJV

Kíváncsiak voltunk arra is, érvényben vannak-e még a korábbi tervek, hogy külön újítják fel a két csarnokot azért, hogy amíg az egyiken dolgoznak, a másik nyitva lehessen. A jegyző elárulta, hogy a felújítás több ütemben valósul meg. Az első ütemben a II. csarnokot és a Hunyadi út felőli úgynevezett fejépületet újítják fel, ez idő alatt pedig a Nádor utca felőli oldalon lévő külső árusítótéren felállított sátorban árulhatják portékáikat az árusok.

Végül pedig megkérdeztük, hogy pontosan mikor is zárják be a vásárcsarnokot és kezdik el a munkálatokat. A jegyző annyit válaszolt, hogy március végén adják át a munkaterületet a kivitelezőnek, addig pedig a II. csarnokból és a fejépületből ki kell költözniük a bérlőknek.

„Az I. csarnokban való árusítás továbbra is zavartalanul működik, egészen az első ütem elkészültéig, mivel második ütemben az I. csarnok kivitelezése, két csarnok összeépítése és a parkolók kialakítása történik meg” – írta Károlyi Ákos.

Hozzászólások (7)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

shopron: N*m p*nz k*rd*s* q j* b*l*. ...
Nincs rossz zene, csak kevés pia? A pénteki Szentivánéj zenei felhozatala próbára tette a füleinket
Mammamia: H*dj*k m*r * h*ll*m*k*t! *B *z v*n ...*kk*r h*ll*m n*m l*h*t...m...
Félő, hogy Magyarországon is kialakulhat egy negyedik hullám
Győri Miki: F*r*! Ny*g*dj*l b*k*b*n!...
Apák napi és születésnapi megemlékezés Király Gábortól
kovacs_ugynok: M*sr*szt, *z *ly*n b*l*kn*k n*m k*n* * v*l*szt*s* k*mp*ny r*sz*n...
Nincs rossz zene, csak kevés pia? A pénteki Szentivánéj zenei felhozatala próbára tette a füleinket
kovacs_ugynok: K*s p*nz, sz*r b*l*. *gy cs*k *ly*n, f*l*n*p*n *s m*r g*z f*ll*p...
Nincs rossz zene, csak kevés pia? A pénteki Szentivánéj zenei felhozatala próbára tette a füleinket