NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Ilyen is van: egy vasi család csak pozitív tapasztalatokat gyűjtött a koronavírusról

A családfő nem is érti, a média miért van tele ennyi borzalmas történettel.

Igen biztató és reménnyel teli történetet hallottunk a napokban egy olvasó betelefonálása nyomán, ezt a történetet szeretnénk most megosztani önökkel.

Hitte is, meg nem is

Olvasónk azért hívott fel minket, hogy elmondja, nem érti ezt a rengeteg borzalmas történetet a médiában a járványról, az ellene zajló védekezésről, az egészségügyről és az oltásokról. Általában nem gondolja úgy, hogy ezek hazugságok lennének, de azok után, hogy az elmúlt néhány hétben min ment át ő és az egész családja, komolyan elgondolkozott azon, hogy a médiában megjelenő történetek egy része mégis kitaláció.

Azt is elárulta, miért kételkedik a lesújtó történetek hitelességében. Ő és az egész családja átesett néhány hete a koronavíruson, és mikor az első teszt pozitív lett, kicsit kétségbe is estek, mert olvasták, hogy döcögősen működik az egészségügy. Féltek tőle, hogy háziorvosuk nem lesz a helyzet magaslatán és hogy nem kapnak majd időben igazolást a betegségről, ami nélkül munkahelyükön is gondok adódhatnak.

Pozitív csalódások sorozata

Viszont ami ezután következett, azt csak pozitív csalódásként élték meg. Olvasónk beszámolója szerint az orvos abszolút a helyzet magaslatán volt, és bár a hangja alapján valóban leterheltnek tűnt, részletesen kikérdezte őket a tünetekről és készséggel elmagyarázott mindent. Olvasónknak az igazolással sem volt gondja, szerinte egy okostelefonnal az egész procedúra pár perc alatt lezavarható.

Az SZTK-s oltóponttal kapcsolatban is szerzett tapasztalatokat, melyek szerinte ugyancsak ellentmondanak annak, amilyennek a médián keresztül látta a helyzetet. Hetven év feletti édesanyját vitte oltásra, és szintén minden a lehető legnagyobb rendben ment.

„Szombaton fél 10-re kapott időpontot édesanyám, és eleinte tartottam tőle, hogy odavigyem, mert láttam az önök cikkét

02.24. 10:08

„Totális káosz van itt kérem” – Szerdán reggel összeomlás volt a szombathelyi oltópontoknál

/ covid 19 54 hsz. /
Száznál is több ember egymás hegyén-hátán, késés és fejetlenség az SZTK előtt. Van, ahol flottul megy.
arról, hogy milyen nagy tömeg van az oltópontok előtt” – mesélte olvasónk. A helyszínen azonban elszállt összes félelme, mikor látta, hogy mindenki rendezetten, egymástól megfelelő távolságra áll és a katonahölgy kifogástalanul vezényli az oltásra várók be- és kiengedését.

„Tényleg voltak páran, akik hiába álltak sorba, nem jutottak be, és voltak, akik sokat vártak. De, mint kiderült, ők nem is a megadott időpontra érkeztek, hanem sokkal korábban. Édesanyám a megadott időpontra érkezett, és összesen három percet várt a sorára” – részletezte élményeit olvasónk.

Mennyit számít a hozzáállás?

Nehezen ugyan, de olvasónk is arra jutott, hogy elhiszi azokat a kellemetlen történeteket, amiket mások mesélnek a háziorvosokról, az oltópontokról és úgy általában a védekezésről. Azt azonban nem hiszi, hogy mindig csak a kormány, az orvosok, a vakcinagyártó cégek vagy akármilyen háttérhatalmak a hibásak, a hétköznapi ember pedig soha.

Szerinte nagyon sok múlik azon, hogy mi hogyan állunk hozzá az egészhez. Ha már az elején pánikolunk, türelmetlenkedünk és csak a bajt nézzük, meg is fog találni minket. Saját történetéből kiindulva példát is hozott.

Amikor először észlelt magán tüneteket, próbálta felhívni a háziorvost, ám az nem vette fel a telefont, csak a nyolcadik-tizedik próbálkozás után. Olvasónk szerint már az első sikertelen hívás után felkaphatta volna a vizet, ahogy szerinte sokan teszik, aztán beszélhetett volna ingerülten az orvossal, csak az nem vezet sehova.

Helyette elfogadta, hogy leterheltek most az orvosok, kitartóan hívogatta tovább, és mikor végül elérte, nem esett neki, türelmes volt, így az orvostól is figyelmet és türelmet kapott cserébe. Olvasónk azt is hozzátette, hogy a hívogatás nem tartott tovább 15-20 percnél. Nem sok idő ez, de el lehet tölteni türelemmel és el lehet tölteni felforrt agyvízzel is. Csak attól sem lesz rövidebb.

Kapcsolódó

02.24. 10:08

„Totális káosz van itt kérem” – Szerdán reggel összeomlás volt a szombathelyi oltópontoknál

/ covid 19 54 hsz. /
Száznál is több ember egymás hegyén-hátán, késés és fejetlenség az SZTK előtt. Van, ahol flottul megy.

Hozzászólások (26)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

shopron: *r*l*k, h*gy f*lf*d*zt*t*k V*c*t, *gy *g*z*n h*ng*l*t*s k*sv*r*s...
Múmiák és sütemények: Vác, az ismeretlen város a Duna partján
ta-tom: N*gy*n sz*m*t d*l*g *z *lt*tl*n*k *ld*z*s*, k*nysz*r*tg*t*s* *s ...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
amiede: Cs*k gr*t*l*ln* l*h*t. N*m j*bb *z m*nt * gy*l*lk*d*s *s * f*c*m...
Tudta, hogy Szombathelyen a panelházak között van egy mini arborétum?
iszek: F*c*zn* k*ll*tt v*ln*,zs*bh*k*zn*, sz*ty*l*t k*pk*dn*...t*l*n m...
A Hősök terén tüntetnek az egészségügyi dolgozók
okoska120: *lph* v*r*s *ll*n* *lt*st t*sz*k k*t*l*z*v*, *m*k*r * d*lt* *s g...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás