NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Viszlát, kínos múlt: így törölhetjük az exünket Facebookról

Többen átélhették már a rémálmot, amikor egy szakítás után annak nyomai, a közös fotók és bejegyzések még mindig ott kísértenek a Facebookon. Egy új alkalmazás megoldást kínál.

Vér és verejték lehet a jussa annak, aki szerelmi életét nagyon konzekvensen dokumentálja a legnagyobb közösségi oldalon, vagyis ahol éri, betaggeli barátnőjét, csak úgy röpködnek a megjelölések a különféle tartalmakon, mintha dézsából öntenék, de aztán egyszer csak kihuny a korábban örökéletűnek hitt lángcsóva. Ilyenkor órákat, sőt, napokat lehet eltölteni azzal, hogy eltüntessük a nemkívánatos, olykor egyenesen fájdalmas fotókat, és még úgy is biztosan marad pár folt, amit nem vettünk észre, és később, egy új kapcsolat folyamán nyomasztó pillanatokat okozhat.

Nem azt mondjuk, hogy mindenki vegyen vissza, ami a frigy internetes közzétételét illeti. Azt viszont igen, hogy ha mégis beüt a ménkű, és különválnak az utak, akkor most már lehet fellélegezni, mert elkészült egy új alkalmazás, ami elvégzi helyettünk a piszkos munkát.

Killswitch: kevésbé szopatóvá teszi a szakítást

Ez az alcím a szlogenje az applikációnak. Zseniális egyébként az oldaluk , ami lefelé görgetve, vidám és színes betűkkel magyarázza el, miért is jó, ha kéznél van ez az app.

Szakítani a digitális korban: igazi szopás. Csókos képek, ömlengő posztok, gügye státuszok... Mindannyian jártunk már itt, amikor digitálisan megrajzoltuk kapcsolatunk határait (idióták). De mi van, ha különmegyünk? Hova megy a szerelem? És ami még fontosabb: mit tegyünk mindazzal a sok fájó emlékeztetővel, ami beette magát a digitális életünkbe?

- olvashatjuk itt, majd pedig jön a kis programocska reklámja, ahogy kell. Parádés felvezetés, ha ez nem jön be, akkor semmi sem.

Valahogy így működik
fotó: Nyugat.hu

A működést ez a kép vázolja, úgy tűnik, tényleg olyan egyszerű lesz a dolog, mint az egyszeregy: csak ki kell választanunk a célszemélyt, majd a kiradírozásra ítélt posztok típusait, végül egy pezsgőt öltelgető angyal jelzi, hogy sikeres volt a művelet. Plusz egy praktikus bónusz: ha neadjisten mégis szükségünk volna valamiért a kitörölt képekre (remélhetőleg sírás helyett csak azért, hogy egy jót röhögjünk), akkor a program automatikusan készít nekik egy titkos, csak általunk elérhető mappát a Facebookon.

Privát szféra: egyre több applikáció?

Érdekes, hogy rövid időn belül ez már a második, hirtelen nagy port kavaró alkalmazás, ami kifejezetten az intim viszonyainkat célozta meg. Nemrég ugyanis Bang With Friends ("dugás barátokkal") címmel tűnt fel egy új szájt , aminek lényege, hogy névtelenül bepipálgathatjuk, melyik Facebookos ismerőseinkkel feküdnénk össze szívesen, és a kellemetlen pillanatokat elkerülendő az illető csak akkor kap erről értesítést, ha ő is bepipált minket - tehát ha nem kölcsönös a szexuális érdeklődés, akkor nincs égés sem, mert az egész titokban marad. Ez az ötlet annyira bombasztikusra sikerült, hogy már az indulás napjaiban is több mint kétszázezren telepítették az appot a Facebookon.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

haha: *ls* k*p * j*r*k*r*t*s *rr*l. * l*tv*ny m*nd*n *pr* r*szl*t* b*s...
Elindult a tömeges oltás Szombathelyen (frissített)
eheti: M* f*ln*tt f*jj*l ny*lv*t t*n*l*nk h*gy *gy*lt*l*n m*jd b*sz*ln*...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat
demokratikus_gumilovedek: :)))) d* l*g*l*bb l*tt*k l*z*r*s*k!!! !! /t*ps/ K*zb*n 366 Ft f...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat
eheti: H*l v*n f*ls*r*lv*? * m*gy*r k*z*nyb*n *m*t *jf*lr* *g*rt*k? V...
A vendéglátósoknak fogalmuk nincs, hogy hogyan lesz hétfőtől
lights: *k* *zt * f*j*tl*ns*g*t g*n*r*lt*, *tt*l m*n*m*m k*v*t*lm*ny, h*...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat