NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Időjárás

Így tombolt a vihar szombat este a Dunántúlon

Jégeső, felhőszakadás, dörgés, villámlás, erős szél – voltak olyan települések, amik egész jól megúszták, de sok helyen nagy károkat okozott a vihar.

Ahogy arról szombaton késő délután mi is beszámoltunk , jéggel, de mellette szerencsére nagy esővel érkezett meg Kőszegre a vihar. A 112Pressnek küldött olvasói videóban már csak az eső elállta utáni helyzetet látni, de szerencsére csak a pocsolyák kerülgetése okozott gondot és nem a jég által levert növényi törmelékek takarítása.

Már az elején komoly károkat okozott a vihar sok helyen. Velemben egy háztetőt bontott meg a szél és egy épületre fa dőlt. Kőszegen a rendőrkapitányság pincéjébe tört be a víz, Kőszegdoroszlónál pedig személyautó sodródott le az útról.


Nagykanizsán például így cikáztak a villámok éjszaka az égbolton:

fotó: MTI/Varga György

A vasútvonalakon is jelentős károk keletkeztek, az MTI információi szerint több szakaszon még most is dolgoznak a szakemberek. A tájékoztatás szerint Székesfehérvár-Szombathely vonalon várhatóan vasárnap délutánig viszik pótlóbuszok az utasokat Veszprém és Ajka között, mert a kidőlt fák eltávolítása és a felsővezeték helyreállítása elhúzódik. A menetidő 30-70 perccel megnő a vonalon.

A Budapest-Pécs vonalon Pincehely és Keszőhidegkút-Gyönk állomás között is még dolgoznak a szakemberek, ezen a szakaszon reggel meghibásodott a biztosítóberendezés, 30-40 perccel hosszabb menetidőre kell számítani.

A szobi vonalon Dömösi átkelés megállóhely közelében még szombat délelőtt az egyik vágányt egy 400 méteres szakaszon le kellett zárni a forgalom elől, mert a vihar után lezúduló csapadék nagy mennyiségű sarat és hordalékot mosott a vasúti pályára. A vágányra került hordalék eltávolítása több napig eltart, addig Nagymaros és Szob állomás között csak egy vágányon, sebességkorlátozással közlekedhetnek a vonatok, a menetidő 10-20 perccel megnőhet ezen a szakaszon.

Már nem kell ugyanakkor hosszabb menetidőre számítani a miskolci fővonalon, ahol korábban Hort-Csány és Vámosgyörk között felsővezeték-szakadás miatt csak egy vágányon jártak a vonatok. Helyreállt a közlekedés a Nagykanizsa-Pécs vonalon is, ahol vasárnap hajnalban egy kidőlt fa miatt állt a forgalom Babócsa és Vízvár között.

fotó: 112Press olvasó

Rengeteg képet küldtek az Időképnek is a brutális szupercellákról. Zalaegerszeget például golflabda méretű jég verte el , Nagylengyelben pedig baracknagyságú jég esett.


A ZTE stadionban éppen meccs volt, amikor megérkezett az égi áldás, ezért félbe is kellett szakítani azt. Az Instagram-oldalra is feltöltöttek egy videót a jégesőről, egy facebookos videóban pedig Dzsudzsák Balázs látható, aki inkább mezítláb caplatott át a parkolón.

Jégeső a szünetben. ztefc zete hajrazete hafelveszed

238 Likes, 0 Comments - ZTE FC Official (@ztefc) on Instagram: "Jégeső a szünetben. ztefc zete hajrazete hafelveszed"


Kőszegszerdahelyen fa dőlt háztetőre. Az önkéntesek Velemből érkeztek vissza, ahol a szél bontott meg egy háztetőt. Kőszegszerdahelyen hat helyszínen segítettek.

fotó: 112Press olvasó
fotó: 112Press olvasó

Nem csak tetőre zuhanó fa, hanem pincébe betörő víz is okozott problémát a településen.

fotó: 112Press olvasó

Zalaszentgrótról Müllner Vivien osztott meg a 112Presszel egy látványos jégdarabot.

fotó: 112Press olvasó
fotó: 112Press olvasó

Molnár Gyulát Hegyhátszentjakabon érte el a jégeső. Sok másik kocsival együtt állva várták meg a jégverés csillapodását.


Pósfán falunapot tartottak, amit szintén elvert a vihar. Előtte azonban még a hastáncosok fotózkodtak egyet kerekesszékes barátunkkal és segítőnkkel, Csóka Tamással.

fotó: 112Press olvasó

Velemi életképek a vihar után.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

marko1968: *s *z * f*rg*lm*r* *s *rv*ny*s? ...
Hosszabbodik a veszélyhelyzet, ráérünk meghosszabbítani igazolványainkat, csak éppen ez nem hatja meg a cégeket
crankitup: *n s*r*s *gyn{k v*gy*k. ;) n* *ly*nk*r m* v*n... x*x*...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
Echo: J*, *s s*k*r*lt j*v*t*n*, *g*z m*r cs*k *z n*m t*tt m*gj*gyz*st ...
Köszöntjük Szombathely újszülötteit, köztük Dánielt és Tesszát, a legifjabb ikerpárt
crankitup: N*m v*l*tl*n*l t*tk*s*t*tt*k 2050-*g * v*zsg*l*t d*k*m*nt*m**t.....
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
fgzb: *z *ll*nz*kn*k *nny*t *z*nn*k, h*gy m*r r*g*n t*bbf*l* n*mz*tk*z...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt