NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Így küzdenek a kukások Szombathelyen a púpos konténerekkel

Videón mutatjuk, hogy miért nem kellene csordultig pakolni a kukákat.

Valószínűleg keveseknek mondunk már újdonságot azzal, hogy nemrég igencsak elszabadultak az indulatok szemétügyben Szombathelyen. A felháborodás kiváltója egy videó volt,

02.15. 13:50

El kell vinniük a kukásoknak a konténerek tetejére pakolt szemetet?

/ közélet 26 hsz. /
Elszabadultak az indulatok egy Szombathelyen készült videó miatt.
melyben két kukás lepakolja a teletömött konténerek tetejéről azokat a zsákokat, amik miatt már le sem lehetett azokat csukni, aztán a földre került zsákokat ott is hagyják az út mellett.

A történet viszont nem olyan egyszerű, mint amilyennek első blikkre tűnhet. Ezt röviden már a SZOMHULL ügyvezetője, Taoufik Roland is elmondta

02.15. 13:50

El kell vinniük a kukásoknak a konténerek tetejére pakolt szemetet?

/ közélet 26 hsz. /
Elszabadultak az indulatok egy Szombathelyen készült videó miatt.
nekünk, aztán részletesen elmagyarázta a SZOVA is
02.17. 15:39

A SZOVA szerint megsérülhetnek a kukások, ha teletömött konténert kell üríteniük

/ közélet 12 hsz. /
Többek között ezért sem viszik el a konténerek tetejére pakolt plusz zsákokat Szombathelyen. Valamivel azért okosabbak vagyunk.
saját oldalán, miután lapunk sajtómegkeresésben kért hivatalos tájékoztatást.

Ebben többek között azt is írták, hogy azért sem szabad púposra pakolni a konténereket, mert az ürítésük közben bizony megsérülhetnek a kukások és a szemét egy része is garantáltan az úton landol. Ezt most videóval is alátámasztjuk.

A felvételen jól látni, hogy miként küzdenek a kukások a csordultig pakolt konténerrel, amiről közben természetesen potyog is le a sok szemét. Szóval ők próbálkoznak, annak ellenére is, hogy a hivatalos protokoll szerint nem is lenne ez feladatuk. (Azt is el tudjuk képzelni, hogy a történtek után ezt most feladatként is kapták.)

Lesznek változások

Az ügynek viszont még közel sincs vége, jövő héten ugyanis tárgyalni fogják a közterületi hulladékgyűjtő edények ürítési gyakoriságát. A járvány miatti különleges jogrendi időszakban ugyan nincs közgyűlés, Nemény András polgármester egyedül dönthet, de online egyeztetést tartanak a képviselőkkel. Az előterjesztésből pedig kiderül, hogy a tervek között szerepel több új konténer és egy új hulladékgyűjtő autó beszerzése is.

Egy kukásautó körülbelül 20 millió forint, üzemeltetése feltehetőleg évi 22,7 millió lesz, egy 50 literes hulladéktároló edény – típustól függően – 20-100 ezer forintba is kerülhet, egy 100-120 literes pedig akár 180 ezer forint is lehet.

Minderről a 2021-es költségvetés elfogadásakor születik döntés, ugyanis mindez nem szerepelt a SZOVA üzleti tervében.

fotó: Mészáros D. Zsolt

Frissítés

Lapunkhoz korábban olyan téves információk jutottak el, melyek szerint a közgyűlés fogja tárgyalni a közterületi hulladékgyűjtő edények ürítési gyakoriságát. Valójában azonban nem lesz online közgyűlés, továbbra is a polgármester gyakorolja a közgyűlési jogokat a járvány miatti különleges jogrendi időszakban, viszont az előterjesztésekről egyeztetnek a képviselő-testület tagjaival.

Hozzászólások (12)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

busman: Ksh *s f*gl*lk*z*tt v*l*. * 10%-*t *s *nn*n l*h*t k*k*k*zn*, *zt...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor
miki1950 : J*bb*l*st k*v*n*k n*k* *s * t*bb* s*k*z*r s*rst*rs*n*k. ...
Lélegeztetőgépen kezelik Bányai Gábor, fideszes képviselőt
miki1950 : *z *ly*n k*pcs*l*t cs*k *nny*t *s *r. ...
60 ezer eurót ítélt meg a bíróság egy portugál nőnek, aki 30 éven át főzött és takarított az élettársára
miki1950 : N*gy*n sz*ll*m*s. ...
Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével
optimista: " m*v*l * j*rv*ny*gy* *d*t*k *zt m*t*tj*k, h*gy * gy*r*k*k k...
Felmerült a kereskedelem korlátozása egy időre