NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Galéria

Így hullott a pelyhes Szombathelyre - vigyázat, exkluzív fotók!

Először az égi áldás hajnali érkezésekor voltunk jelen, majd a magasba emelkedtünk, hogy madártávlatból is megörökítsük az elfehéredett Szombathelyt.

Noha alapjában véve nem zökkentette ki medréből a tegnapi hóesés a napi rutint, az utak is járhatók már, és az összeomlott sportligeti teniszponyva is újra állni fog holnapra, azért mi nem hagytuk annyiban a dolgot, és a hóügyi helyzetjelentésünkön túl fényképezőgéppel is álltuk a sarat, elnézést, havat. Két képgalériánk más-más szempontból egyedi: az egyik hajnalban készült, a másik pedig a magasból.

Kattintsanak a képekre, és akár véleményezzék is azokat nyugodt szívvel!


Ki lehet az a Detti?

Éjszaka, szélben és szakadó hóesésben készült jó pár fotó Szombathely néhány nevezetességéről. Úgy tűnik, jól döntöttünk, amikor nem vártunk a hóesés csillapodására, a fehérség ugyanis már olvadásnak indult és a következő napokban nem várható utánpótlás. Kíváncsiak lennénk, vajon ki lehet az a Detti, akinek a nevét nagy betűkkel hóba "véste" valaki a székesegyház előtt, illetve a művészettörténet szempontjából létfontosságú lenne tudni, ki alakította át a "Profán szentháromság" című alkotást szentötösséggé a Fő téren, kiegészítve az eredeti művet egy hóemberrel és egy hócicával.

Szombathely hó alatt, éjszaka (fotók: Tánczos Mihály)
fotó: Tánczos Mihály

Emelkedett hangulatban

Nem voltunk restek másnap sem, és a föld színéről egyenesen a legalsó légrétegekbe emelkedtünk, hogy egy szokatlan nézőpontból örökíthessük meg a behavazott megyeszékhelyt. Lájkolja a cikket bátran, ha Önnek is bejönnek a legóvá zsugorodott lakótelepi tömbök, az űrhajó alakú Savaria Mozi vagy a tündérmesébe illő Csónakázó tó!

Szombathely hó után, madártávlatból (fotók: Mészáros Zsolt)
fotó: Mészáros Zsolt

Kapcsolódó

2010.11.29. 10:49

Képek és videó a téli Szombathelyről és az összedőlt teniszsátorról

/ életmód 4 hsz. 1 kapcs. /
A tél szépségei kerültek túlsúlyba mostani összeállításunkban. Az óriás teniszsátor összeroskadását szép havas képek és éjszakai autós videó ellensúlyozza. Szinte hihetetlen, de nem történt komolyabb baleset a környéken!

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés