NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Így dalolt Szombathely, a Magyar Dal Fővárosa

Tíz koncert, több ezer néző, vadászat az árnyékra, 30Y busz, és telt placcos esti bulik - röviden ilyen volt a Magyar Dal Napja Szombathelyen.

Az Újvilág utca zenekar kezdte a vasárnapi koncertfolyamot 14 órakor a Fő téren. A sulizenekari pályázat győztesének koncertjét az árnyékból hallgattuk. Utánuk a Testi Szenzáció (TV2 zenekar lépett színpadra)amely nem igazán érintett meg minket zeneileg. Pont.

Újvilág utca zenekar
fotó: Mészáros Zsolt

A 30Y alig fért fel a 30Y-ra

Közel százan vártuk a buszt a Thökölyben, amely amolyan nosztalgiajárat volt saját zenekarral. Beck Zoliék is csuklós buszra készültek, hát még mi. Aztán kaptunk két simát, ráadásul tele utasokkal. Végül a heringlétet nem akartuk kipróbálni, nem is sikerült volna könnyen felszállni rá, így kívülről szemlélődtünk. Ugyan kaptunk tippet, hogy jussunk fel a második 30y-ra, de zenekarból nincs kettő, az meg az elsővel utazott.

A 30Y busz tömve volt utasokkal
fotó: Mészáros Zsolt

Presser és a szombathelyi hangok

A Magyar Dal Napjának hivatalos megnyitója nem a hosszú szónoklatokról, hanem stílusosan a zenéről szólt. Öt szombathelyi hang, név szerint Fekete Linda, Horváth Meggie, Tóth Nóra, Kirchknopf Gergő és Szabó Tibor énekelte Presser Gáborral az Illés zenekar Utcán című dalát, majd az LGT, Neked írom a dalt című slágerét.

Presser Gábor és a szombathelyi hangok
fotó: Garai Antal Atom
Igaz a Nap annyira melegen sütött, hogy a legtöbben csak árnyékból figyelték az előadást, de így is sokan voltak kíváncsiak a két közös dalra. A közös dalolás után a 4N Acoustic és Somló Tamás is megjelent a színpadon, zenevonatoztunk, majd hangulatos koncertet hallhattunk megannyi LGT slágerrel.

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

győzelem: B*rz*l*m *z * tr*g*d**! N*m sz*b*dn* *ly*nn*k m*gt*rt*nn**. *t *...
Közutas dolgozó vesztette életét az M1-esen, miután egy bolgár kamion csapódott be a munkaterületre
lights: N*m *rt*m, h*gy *gy sz*m*ly*s v*l*m*ny*n (-*k*n), h*gy l*h*t *nn...
„Aki nincsen beoltva és kórházba került, még ki is fizettetném vele az ellátást”
Franko: Sz*rm*n,b*t* v*gy...
Eladó Kőszeg egyik kultikus étterme
Franko: *z *ly*n *st*b* ny*nyàk *lm*h*tn*k * b*d*s p*csàb* * sz*rm*nn*l ...
„Aki nincsen beoltva és kórházba került, még ki is fizettetném vele az ellátást”
duehebdud: *n *rr* * f*lmr* v*r*k, *m* f*ld*lg*zz* * j*l*nl*g* m*ff** *ll*m...
Politikai film készül a taxisblokádról is