NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Időjárás

Zivatar lehet Szombathelyen a magyarok első Eb meccse alatt

Ma este, 18 órától játszik egymással az osztrák és a magyar csapat az Eb-n. Mondjuk milyen idő lesz, ha szabadban nézné.

Pétervári Tibort, szombathelyi meteorológust kérdeztük, hogy milyen idő várható ma este az Eb-meccs ideje alatt. A meteorológus észlelőtől megtudtuk: nagy a valószínűsége egy-egy erősebb helyi zivatarnak a meccs folyamán.

A járdákon este majd tessék vigyázni!
fotó: Garai Antal Atom

A délnyugati határvidék felől benyúlik Szombathely fölé egy hidegörvény, és a napok óta tartó alacsony légnyomás is kedvez a záporesőnek, zivatarnak. Nem csak az este folyamán, hanem akár éjjel és holnap reggel is lehet ebből csapadék. A meccs előtti időszakban fülledt meleg lesz, ugyanis a nap folyamán felmegy a hőmérséklet 23-24 Celsius fokig.

Tipikus
fotó: Garai Antal Atom

Villámlás és dörgés kísérheti a gólokat

Előfordulhat az is, hogy több erős góc is kialakul az este folyamán, ahol villámlásokra (és dörgésre) lehet számítani, illetve hirtelen lezúduló nagy mennyiségű 10-30mm esőre - ahogy az elmúlt napokban is.

Képünk illusztráció
fotó: Kovács Attila/MTI

Pétervári Tibor is nézi az Eb-t, és már nagyon várja a ma esti meccset is, annak ellenére, hogy lehet pont lemarad a végéről.

Sajnos az esti észlelés pont 19:30 körül van, akkor még tartani fog a meccs. A meteorológia észleléseknél nagyon fontos a reggeli és az esti munka, amiből esténként kicsit több van, talajmenti hőmérés, csapadékmérés, napszalag cseréje és hasonlók. Remélem nem fogok lemaradni semmiről, talán sikerül valahogy megoldani a dolgot.

- mondta el Pétervári.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

godemperor: "T*m*g*tj*-* *n, h*gy k*sk*r* gy*rm*k*kn*k f*jl*d*s*k*t b*f*...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta
duehebdud: N*gy*n s*jn*l*m *z*k*t, *k*kn*k *z *z*m*ny*g *r*r*l * l*x*s j*t ...
Soha nem volt még ilyen drága a benzin Magyarországon
duehebdud: T*lj*s m*rt*kb*n *gy*t *rt*k v*l*d. *z *t *s t*rm*f*ld k*z*tt *...
Megmutatjuk, mi okozta a nagy közlekedési káoszt a 86-os úton
kriszpo: *k*n*k "*tl*g*s" * k*r*s*t* (n* m*nj*nk b*l* m* *z *tl*g...
Soha nem volt még ilyen drága a benzin Magyarországon
joska01: H*ly*s! J* d*nt*s! *llj*nk k* * j*g**nk*rt!...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta