NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Időjárás

Erős hajnali fagyokkal rontja el a kedvünk a január

Csapadékra nem kell számítani, a napsütés pedig csak a közérzetünkön fog segíteni.

Hétfőn az egész ország területén felszakadozik a felhőzet és délutánra már inkább a napsütésé lesz a főszerep, az északias szelet pedig helyenként erős lökések kísérik. Az ilyenkor tartósnak számító napsütés ellenére a hőmérséklet fagypont körül alakul, délutánra -3 és +1 fokig emelkedhet a hőmérő higanyszála.

Hajnalban erős fagyok lesznek
fotó: időkép.hu

A napos idő a kedd egy részén is kitart, de nyugat felől fokozatosan felhők érkéznek fölénk. Kisebb hószállingózásra csak az északon élők számíthatnak, a dunántúliaknak élénk déli szél jut majd. Hajnalban -6 és -13, délután -4 +1 fokra lehet számítani.

Szerdán már sokkal több felhő lesz felettünk, elszórtan hószállingózás és hózápor is kialakulhat. Erős reggeli fagyok után csak a déli, délnyugati országrészben enyhül meg az idő, ott akár 3-4 fokig is felmelegedhet az idő.

Szombaton már a havazhat

Csütörtöktől visszatér a napsütés, csökken a felhőzet és csapadék sem várható. A derült, szélcsendes és hófödte északi, északkeleti tájakon hajnalban nem lesz ritka a -12, -13 fok sem. A péntek sem hoz érdemi változást az időjárásunkban, marad az évszaknak megfelelő fagyos idő.

Szombaton erősen felhős időre és némi havazásra is számíthatunk, addig vasárnap már inkább a havas eső lesz a jellemző. A hőmérsékletek szombaton -9 és -1, vasárnap pedig -6 és 0 Celsius fok körül alakulhatnak.

Orvosmeteorológia

Hétfőn fronthatás nem várható, de a hideg időben jelentkezhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. A sokfelé kialakuló erős szél ronthatja a hő- és komfortérzetünket, illetve az arra érzékenyek körében fejfájást és nyugtalanságot válthat ki. Sok lesz a napsütés, érdemes lesz tehát kimozdulni, de ne feledkezzünk meg a réteges öltözködésről, mert a hideg időben nagy a megfázásveszély.

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn, illetve csütörtökön és pénteken a napsütésre számíthatunk, így vezetés közben leginkább a napszemüvegekre lesz szükség. Nyugaton és a Mohács-Cegléd-Miskolc vonaltól keletre az élénk, helyenként erős szél nehezítheti meg a járművezetők dolgát, csökkent menetstabilitással és a havas területeken hófúvással számoljanak. Az utak a havas, hófúvásos területeken síkosak, csúszósak lehetnek. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Adatok forrása: Időkép.hu

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : * r*f r*f c*f *jr* r*f*gn* f*g. M*g*nt x*rb*n *rz*k * h*t*lm*k*t...
Ismét lesz Békemenet
StarMan: N*m *zt *rn*m, h* m*r r*m h*v*tk*zt*l, m*rt *z *v*c*-s r*sz cs*k...
Fák közé csapódott egy Iveco hűtőautó a 88-as úton
Macoka: N*gy*n *k*s v*gy. V*dd cs*k *z *d*t**d. K*kt*l k*pt*d *k*t, g*nd...
Zacher továbbra is hordja a maszkot
StarMan: S*mm*t n*m k*ll*tt v*ln*, h*sz*n ny*lv*nv*l*, h*gy * c*kk sz*rz*...
Fák közé csapódott egy Iveco hűtőautó a 88-as úton
StarMan: "M*ss*ng*r *z*n*t* *rk*z*tt..." N*p*nt* l*t*k *ly*n s*f...
Fák közé csapódott egy Iveco hűtőautó a 88-as úton