NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Időjárás

Jön az idei nyár újabb hőhulláma

Még egy-két csapadékos nap, aztán újra itt a kánikula, a jövő hétvégén 37-38 fok is lehet.

Az elmúlt napok változékony, hűvös, csapadékos időjárását okozó frontálzóna pénteken kelet felé elhagyja térségünket, mögötte szombaton napos, száraz időre számíthatunk. Bár vasárnap nyugat felől ismét nedves léghullámok érkeznek fölénk, ez a változás már rövid életűnek bizonyul: a jövő héten ismét a napsütésé lesz a főszerep, a kánikula is visszatér, sőt, a hőség a hét közepétől fokozódik - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat .

fotó: Forrás: OMSZ

Szombaton derült vagy gyengén gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, majd késő délután nyugaton megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható. Vasárnap nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, de keleten délelőtt még csak fátyolfelhőzet szűri a napsütést. A Dunántúlon már a reggeli óráktól, keleten délutántól több helyen alakul ki zápor, zivatar. Késő délután nyugaton ugyanakkor már vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet.

Szombaton kissé hűvös lesz a hajnal, hiszen általában 9 és 14 fok közé hűl le a levegő, a legmagasabb nappali hőmérséklet viszont már 27 és 30 fok között alakul. Vasárnap elsősorban a több felhő hatására mérsékeltebb éjszakai lehűlés ígérkezik, hajnalban többnyire 13, 18 fok valószínű, majd délutánra 25 és 31 fok közé melegszik fel a levegő, keleten várható a 30 fok körüli hőmérséklet.

fotó: Forrás: OMSZ

A jövő hét elején a nappali gomolyfelhő-képződésből elsősorban keleten helyenként zápor, zivatar még kialakulhat, majd túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás, napról napra magasabb hőmérséklettel. Ismét beköszönt tehát a hőség, a jövő hét elhozza az idei nyár negyedik hőhullámát - írja az OMSZ.

Az Időkép szerint a hőhullám a hét második felében tovább fokozódhat, augusztus második hétvégéjén akár 37-39 fok is lehet.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

szasa: B*zt*s Sz*j*r J*zs*f *l*tt *k*rn*k t*szt*l*gn*. *gy*bk*nt * p*p*...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
realista: ....*pp*n Sz.gy*rt* m*ndj* *zt???? S*m n*m d*pl*m*t*,s*m n*m t*...
Szijjártó Péter: Globális fake news-kampány zajlik Magyarország ellen
Vasi: Sp*rt *s p*l*t*k* *ssz*k*v*r*s*? H*t * F*t*sz n*m *zt cs*n*lj*...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
demoktatorovm: *h*gy *zt m*r *ml*t*tt*m, * sz*nv*n*l n*m m*st l*tt *ly*n, h*n*m...
Nincs rossz zene, csak kevés pia? A pénteki Szentivánéj zenei felhozatala próbára tette a füleinket
demoktatorovm: *s m*t cs*n*ln*, h* k*l*t*g*tn* * h*lysz*nr*? H* n*k* s*m t*tsz*...
Nincs rossz zene, csak kevés pia? A pénteki Szentivánéj zenei felhozatala próbára tette a füleinket