NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Időjárás

Vége a sulinak, nyomás a Balaton! Vagy mégse?

Meleg lesz de szeles, esős időre kell számítani a hétvégén.

Össze kell szednünk minden bátorságunkat, ha a hétvégén meg akarunk mártózni a Balatonban. Habár a víz hőmérséklete 23 fok körül alakul, a szeles, esős időjárás gyorsan hazavághatja a hétvégi pihenést. Pénteken alapvetően napos, de szeles időre van kilátás a tó térségében, legfeljebb egy-egy kisebb zápor alakulhat ki. Az élénk, erős délnyugati szélben 27-29 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban.

Hétvégén változóan felhős-napos, kellemesen meleg idő ígérkezik, de egy-egy záporral így is számolnunk kell. Vasárnap megélénkülhet az északkeleti szél. Délutánonként 26-29 fokig emelkedik a hőmérséklet. Habár napozásra és kirándulásra megfelelő lesz az időjárás, érdemes átgondolni, hogy csobbanjunk-e egyet. A Balaton nyugati, középső, és keleti medencéjére jelenleg másodfokú viharriasztás van érvényben, és a hétvége folyamán szinte egyfolytában erős széllökésekre kell számítani.

Balatoni hangulat
fotó: Garai Antal Atom

Mindeközben viharos széllel és zivatarokkal kell számolnunk Vas megyében

Pénteken az északnyugati tájainkra egy gyenge hidegfront hoz kissé hűvösebb levegőt. Sok napsütés mellett egyre több gomolyfelhő képződik, amelyekből előbb néhol a Dunántúlon, majd főként keleten pattannak ki elszórtan záporok, zivatarok. Néhol heves zivatar is kialakulhat felhőszakadással és jégesővel. Délutántól a Dunántúl északi területein és a Börzsöny térségében már északnyugatira, északira fordul a szél. Estétől mindenütt csillapodik a légmozgás. A hőmérséklet délután a Dunántúl északnyugati tájain 25 és 28, másutt általában 28 és 34 fok között alakul. Késő estére 22 és 27 fok közé hűl le a levegő.

fotó: MET

Szombaton Dunántúlon jellemzően gomolyfelhős, napos idő várható számottevő csapadék nélkül. Keleten eközben több lesz a felhő, és ott több helyen is lehet zápor, zivatar. Keleten a délnyugati szelet még kísérhetik élénk, olykor erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Vasárnap napközben többnyire kevés lesz a felhő, napos idő várható. Az esti órákban főként délnyugaton alakulhat ki zápor, zivatar. Az északkeleti szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.

fotó: Garai Antal Atom

Hétfőtől többfelé alakulnak ki ismét záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok, viharos széllel. Nyugaton, északnyugaton visszaesik a hőmérséklet, keleten jobbára 30 fok fölött maradnak a maximumok. Az előrejelzések szerint a jövő héten minden nap számíthatunk záporokra, zivatarokra.

Forrás: MET , Időkép

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Horváth Zsolt: T*szt* B*lk*n! *gy n*mz*tk*z*, f* k*zl*k*d*s* v*n*l*n t*ty*gh*tn...
Megmutatjuk, mi okozta a nagy közlekedési káoszt a 86-os úton
kriszpo: * v*r*nd*s*g *s*t*n *z *ls* k*t tr*m*szt*rb*n n*m *dh*t* C*v*d *...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
Kari: T*m*g*tj*-* *n, h*gy k*sk*r* gy*rm*k*kn*k k*zn*v*l*s* *nt*zm*nyb...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta
Kari: T*m*g*tj*-* *n, h*gy k*sk*r* gy*rm*k*kn*k k*zn*v*l*s* *nt*zm*nyb...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta
kriszpo: *z*k * v*d**lt*s*k k*pr*b*lt, r*g*n k*f*jl*szt*tt v*d**lt*s*k. *...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás