NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Idén sem lesznek kevesebben a Balatonnál, mint tavaly, csak máshogy oszlanak el a turisták

A strandok persze kevesebb vendéget fogadhatnak a biztonságos távolság szabályai miatt, de ezek a turisták máshol jelennek majd meg.

A szakemberek várakozásai szerint a belföldi úti célok fel fognak értékelődni a jelenlegi helyzetben. "Fontos a biztonságérzet, és ott érezzük magunkat biztonságban, ahol ismerjük a körülményeket, ahonnan eljutnak hozzánk könnyen a hírek" - mondta az Inforádiónak Hoffmann Henrik, Balatoni Turizmus Szövetség elnöke. Azt is megjegyezte, hogy idén nem feltétlenül a strandok lesznek tele, hanem - épp a biztonságos távolság miatt - inkább a kirándulóhelyek.

Bízik abban, hogy nem lesz lényeges különbség az elmúlt évek és az idei esztendő balatoni turisztikai teljesítménye között, sőt úgy véli, hogy az őszi szezon erősebb lehet a korábbiaknál.

Szigliget polgármestere, Balassa Balázs - aki a Balatoni Szövetség társelnöke is - úgy látja, hogy a növekvő belföldi turizmus akár pótolhatja is a külföldről érkező vendégek hiányát. "Külföldi turisták nem érkeznek, ugyanakkor a magyar turisták nem fognak külföldre menni akkora számban, így sokan itt tervezhetnek kikapcsolódni" - vélekedett, és hozzátette, hogy a tavalyi vendégszám megismétlődésében bízik.

Arra is kitért azonban, hogy idén fele annyi vendéget engedhetnek be a szigligeti strandra, mint tavaly, így 20-30 millió forintos bevételkieséssel számol a község önkormányzata. A strandbelépők árainak emeléséről azonban már tavaly döntöttek.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : K* k*rd*t r*nt k*rd *lt*l v*sz *l. N*gy*n h*j*z * m*gr*nd*l*r*...
Igazi ősmagyarként, Petőfi mentéjében énekli a Himnuszt Varga Viktor
miki1950 : V*nn*k m*g v*lt j*l*rt*s*lt*k * p*l*tt*n. *zt m*r cs*k * f*d*ss...
Jövő áprilisig elhúzódhat a járvány - állítja a járványelemző
miki1950 : H*ll*k m*m*l*k *r *nk*bb *zt *z *rv*nd*t*s t*nyt *nn*p*lh*tt*, ...
Hollik István Sárváron is bejelentette, hogy megállították Karácsony Gergelyt
miki1950 : H*j d*! *dv*z*ll*k L*ty*k! *z *kr*n fr*nt S*rv*r*n cs*k h*gyj*...
Hollik István Sárváron is bejelentette, hogy megállították Karácsony Gergelyt
győzelem: * v*l*szt*s*k m*gl*szn*k! * F*d*szn*k *s *z *z *rd*k*. T*r*ny m*...
Jövő áprilisig elhúzódhat a járvány - állítja a járványelemző