NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Idén elmarad a nagy szentivánéji móka a szombathelyi Csónakázó-tónál

Helyette online koncertekkel és tűzijátékkal készülnek a szervezők.

Most hétvégén, június 19. és 21. között tartották volna Szombathelyen a jól megszokott vurstlit a Csónakázó-tó és az Emlékmű közötti szakaszon, hivatalos információ viszont még sehol sem jelent meg a szentivánéj sorsával kapcsolatban. Így hát csütörtök délelőtt felkerestük az AGORA Savaria marketingvezetőjét, Novák Edinát, hogy megkérdezzük, amit igazából már tudtunk is: elmarad-e a szentivánéj?

A válasz pedig valószínűleg sokaknak nem okoz nagy meglepetést: a Savaria Karnevál és sok minden más mellett a szentivánéj is elmarad idén a koronavírus-járvány miatt. De azért nem hagyják teljesen lógva a szombathelyieket, ugyanis a szervezők követték a #kulturfutar, a gyereknap és a legutóbbi Bloomsday kapcsán is jól bevált sémát és az online térbe költöztetik a szentivánéjt.

Szentivánéj Szombathelyen 2019
fotó: Mészáros D. Zsolt

Novák Edina elmondta, hogy bár a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint már engedélyezték az 500 fő alatti rendezvényeket,

2020.06.18. 10:41

Végre itt van: Újra lehet 500 fősnél kisebb koncerteket, bulikat tartani

/ kultúra /
Az 500 fő feletti koncertek csak augusztus 15. után jöhetnek.
a szentivánéjt nem tudják úgy megtartani, hogy ebbe a keretbe beleférjen. Tehát most még nem tudják kivinni a szokásos helyszínre a rendezvényt, ezért egy manapság már szokványossá vált módon oldják meg, hogy valamit azért adjanak a szombathelyieknek ebben a nem éppen egyszerű időszakban.

„A közönség tulajdonképpen a szentivánéji koncertsorozat időpontjában, délután vagy este környékén három különböző zenekar produkcióját láthatja majd, a legvégén pedig egy tűzijátékot fogunk közzétenni. A szentivánéjt idén csak ilyen módon tudjuk megvalósítani, nincs rá más engedély” – árulta el.

A három fellépő pedig nem más lesz, mint a Bagatell, a Mágikus Mintha és a Mokka együttes. Mindhárom koncertet a sportházban vették fel előre, kifejezetten erre az eseményre és szépen egymás után időzítve kerülnek majd fel az AGORA Facebook-oldalára.

Szentivánéj Szombathelyen 2019
fotó: Mészáros D. Zsolt

Edina aztán hozzátette, hogy szombaton nagyjából délután 6 óra körül kezdik az online szentivánéji programokat, zárásként pedig majd a tűzijátékos felvételt osztják meg. A nagy eszem-iszomtól, a dodzsemtől és társaitól tehát idén könnyes búcsút kell vennünk, de így legalább az eső nem tudja elmosni a szentivánéjt és a koncertek sem kerülnek veszélybe úgy, mint tavaly.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

szemtanú: M*, m*t n*m *ng*d * r*ndk*v*l* j*gr*nd?...
A szombathelyi polgármester szerint több önkormányzati szervezetnél is találtak szabálytalanságokat
shopron: *kk*r b*sz*pt* * v*d*sz :D N*m f*g*k *ly*n*kk*l *gy*tt *r*zn*, *...
Puskával fenyegetőzött a felbőszült vadász: „Kikötöd a kutyát, vagy agyonlőlek!”
shopron: *h*gy * g*cs*jb*n m*gf*r *s j*l *lv*n *z *l*jsz*v*tty* *gy *z *r...
"Nem tesszük a csizmát az asztalra, nem fúrunk olajkutat az Őrségben"
szemtanú: *r*nsz*v*m,f*lt*l*lt*k *s m*r p**cr* *s d*bt*k v*l*m*nny*t.(v*gy...
Az ötből csak négy vakcinát tud nyugodt szívvel ajánlani Zacher Gábor
iszek: T*d*m*s*l v*nn*m. S* *rt*,s* *ll*n* *gys*m t*d*k m*t t*nn*. *szt...
Mit szólna ma húsz fokhoz?