NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

A MÁV-rendelők vezetőjének levele az ottani oltópontról

Már két cikkünk is született a szombathelyi MÁV-rendelő oltópontjáról. Most az egyik legilletékesebb személy írta le véleményét.

A hét első felében jelent meg egy cikkünk

03.30. 19:17

Lehet, hogy a szombathelyi MÁV-rendelős oltópontokkal sincs minden rendben?

/ covid 19 18 hsz. 3 kapcs. /
Egyik olvasónk zsúfoltságról és a szellőztetés hiányáról számolt be.
, amely egy olvasói levél alapján készült. Arról szólt, hogy a szombathelyi MÁV-rendelőben működő kormányzati oltópontot nem alakították ki megfelelően. Az oltásra várók egy légtérben tartózkodnak más, szakrendelésre érkezett betegekkel és a Covid-tesztre érkezőkkel is.

A írás nagyon sok reakciót váltott ki. Leveleket, kommenteket, telefonokat kaptunk. A többség elégedett volt a MÁV-rendelő oltópontjával.

03.31. 16:53

Rengeteg reakció érkezett hozzánk arról, hogyan folyik az oltás a szombathelyi MÁV-rendelőben

/ jelentem 12 hsz. 1 kapcs. /
A többségnek jók a tapasztalatai. De azért van kivétel.
A helyzet tisztázása érdekében megkerestük dr. Pásztélyi Zsoltot, a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetőjét és kértük, hogy készíthessünk egy tudósítást az intézményben folyó oltásról.

Válaszlevelében a tudósításra engedélyt nem kaptunk, ám azt részletesen leírta, hogy hova fordulhatnak a MÁV-rendelőben ellátott betegek, ha nem elégedettek az ellátással.

Dr. Pásztélyi Zsolt levele:

Nem tisztem megítélni, mi a média feladata, kötelessége és felelőssége, és hogy az Önök internetes felületének működése ehhez miként járul hozzá, tevékenysége mennyire adekvát.

Mint intézményvezető viszont tudom, hogy nekünk mi a feladatunk a betegellátásban/megelőzésben, még ha ezt jelenleg teljességgel fel is forgatja egy ilyen kiélezett, tömegesen emberi életek elvesztését okozó veszélyhelyzet .

Ennek megfelelően Társaságunk menedzsmentje a vonatkozó jogszabályok, és az azokból levezetett belső szabályzatok szerint vezeti a 8 rendelőintézeti, 3 rehabilitációs kórházi egészségügyi központból, és 50 feletti számú egyéb alapellátási telephelyből álló ellátórendszert.

Kérésének is ezek szerint tudok helyt adni.

1: Amennyiben egy betegnek panasza van az ellátásra, annak körülményeire, panaszával az egészségügyi törvény szerint az ellátó személyzethez kell fordulnia, amelynek kötelessége ezt a panaszt kivizsgálnia. Ennek menetét panaszkivizsgálási szabályzatunk tartalmazza, azt megtalálják ellátottjaink és Ön is a www.vasuteu.hu címen.

A panasz kivizsgálását követően tudunk írott, érdemi választ adni a hozzánk forduló betegek, egyéb ellátottak számára, hogy megalapozott volt-e panaszuk, történt-e mulasztás, illetve kellett-e intézkedést hoznunk az ellátási folyamat javítására. Ez egy fontos menedzsmenti feladat, ami szakértelmet és vezetői készségeket igényel, és visszajelzést jelent számunkra, mennyire tudjuk kielégíteni a hozzánk fordulók szükségleteit. Tehát a választ magának az ellátottnak adjuk meg - respektálva személyiségi jogait - aki ha akar, írott válaszunkkal fordulhat bárkihez – még akár a médiához is, nyilván feltételezve jóhiszeműségét és kerülve az intézmények jó hírnevének nem megalapozott rontását, ami jogi lépéseket vonhat maga után.

2: Másrészt ellátottaink – amennyiben nem kaptak megnyugtató választ - mindig fordulhatnak a betegjogi képviselőjükhöz, amelynek elérhetősége kifüggesztve megtalálható intézményeink recepcióján. Az Integrált Jogvédelmi Szolgálatról további információt ellátottjaink és Ön is a www.ijsz.hu címen talál.

3: Munkánkat a kormányhivatalok népegészségügyi igazgatási szervei is ellenőrzik, a panaszos itt is tehet panaszt, amennyiben az előző pontokban nem kapott kielégítő választ.

Kapcsolódó

03.30. 19:17

Lehet, hogy a szombathelyi MÁV-rendelős oltópontokkal sincs minden rendben?

/ covid 19 18 hsz. 3 kapcs. /
Egyik olvasónk zsúfoltságról és a szellőztetés hiányáról számolt be.

03.31. 16:53

Rengeteg reakció érkezett hozzánk arról, hogyan folyik az oltás a szombathelyi MÁV-rendelőben

/ jelentem 12 hsz. 1 kapcs. /
A többségnek jók a tapasztalatai. De azért van kivétel.

Hozzászólások (26)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

shopron: *r*l*k, h*gy f*lf*d*zt*t*k V*c*t, *gy *g*z*n h*ng*l*t*s k*sv*r*s...
Múmiák és sütemények: Vác, az ismeretlen város a Duna partján
ta-tom: N*gy*n sz*m*t d*l*g *z *lt*tl*n*k *ld*z*s*, k*nysz*r*tg*t*s* *s ...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
amiede: Cs*k gr*t*l*ln* l*h*t. N*m j*bb *z m*nt * gy*l*lk*d*s *s * f*c*m...
Tudta, hogy Szombathelyen a panelházak között van egy mini arborétum?
iszek: F*c*zn* k*ll*tt v*ln*,zs*bh*k*zn*, sz*ty*l*t k*pk*dn*...t*l*n m...
A Hősök terén tüntetnek az egészségügyi dolgozók
okoska120: *lph* v*r*s *ll*n* *lt*st t*sz*k k*t*l*z*v*, *m*k*r * d*lt* *s g...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás