NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Zöld erdőben jártam, koncertekre vágytam - Húsvéti programvadászat

A hétvége főként a kicsiket kényezteti, ők számtalan helyszínen vadászhatnak tojásra, simogathatnak tapsifülest. És ha nagyon unjuk már a sonka-tojást és a szomszédok locsolkodását, szökjünk el, és pálinkázzunk a Magna Cum Laudeval.

Akusztikusok éjszakája a Végállomásban (április 22. péntek 20.00)

A megszokottól eltérően péntek este csendes-ülős-akusztikus koncertélményben részesülhetünk a szombathelyi Végállomásban. Három kiváló előadó illetve formáció – Petruska András, Zselenszky Tamás, TükeZoo – lép színpadra, és alapozza meg a kellemes, nyugodt húsvéti hangulatot. Kapunyitás 20 órakor, a belépő elővételben 800.- Ft, a helyszínen 1000.- Ft. A zenekarokról részletesen itt olvashat…


Húsvét a könyvtárban (április 22. péntek 13.30)

A Berzsenyi Dániel Könyvtár Gyermekkönyvtára a hagyományokhoz hűen idén is megrendezi húsvéti játszóházát. Kézműves foglalkozás keretében tojást, csibét és báránykát készítünk kartonból, húsvéti meséket hallgatunk és a fiúk locsolóverseket is tanulhatnak. A rendezvényen a részvétel díjtalan.

Húsvét
fotó: Szelestey Marcsi

Húsvéti tojásvadászat Szentgotthárdon a Színház és környékén (április 22. péntek 15.00)

Itt nincs szükség puskára, csak szorgalmas kis kezekre és éles látásra, esetleg a felderítés megerősítéséhez egy látcsőre. Aki a Színház környékén a jól eldugott több száz tojás közül egy húsvéti tojásra lel, majd meg tudja válaszolni a tojásra írt kérdést, az ajándékra számíthat.
15.00 - 18.00 /folyamatosan/ Színház aulája
Húsvétváró játszóház
Kézműves foglakozás
tojásfestés hagyományos technikákkal /tojást hozzatok magatokkal tojásmelegítő, filigránok, képtartó készítése gipszfestés
15.00-15.20 Színház aulája
Zenés foglalkozás /óvodásoknak/
húsvéti és egyéb dalok tanulása
15.30 - 16.30 Színház előtti tér
Mozgásos játékok felelevenítése
16.40 - 17.00 Színház aulája
Ismét zenés foglalkozás /óvodásoknak/
17.00 - 18.00 Színház előtti tér
Néptánc bemutató és táncház


Magna Cum Laude koncert (április 23. szombat 20.00)

A nagysikerű szilveszteri koncert után ismét Szombathelyen, az Agora- Savaria Moziban a MCL. Figyelem, jegyek a koncertre csak korlátozott számban kaphatóak! (Jegyár: 2700 Ft elővételben az AGORA –Jegyirodában és a helyszínen.)


Skanzenek húsvéti kavalkádja (április 24. vasárnap - április 25. hétfő)

Húsvét ünnepén ismét mindenkit vár a Vasi Múzeumfalu, hogy együtt köszöntsük a tavaszt és a csupa zöldben pompázó múzeumot. Vasárnap rendkívüli nyitva tartással, tojásfestéssel és nyuszisimogatással csalogatnak. Hétfő délelőttjén csokinyuszi keresésre hívja a Rádió Szombathely a gyermekeket. A nap folyamán a színpadi programok mellett számos érdekességet kínálnak a családok számára. A tojásfestés, írókázás, tojáskarcolás, batikolás már 11 órától kipróbálható a népművészek által vezetett kézműves foglalkoztatókban, de húsvét lévén nyuszikat is simogathatunk.

A színpadon:
14.00 Vásártér – a Mesebolt Bábszínház előadása
15.00 Dr. Pesovár Ernő Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény néptáncbemutatója
16.00 Gryllus Vilmos koncertje kicsiknek és nagyoknak
Nyitva: 10–17 óráig
Belépôjegyek: 700 Ft, kedvezményes: 350 Ft


Kő, papír, olló - kézműves foglalkozás (április 24. vasárnap 10.00)

Különböző kézműves technikák tanítása kicsiknek és nagyoknak, az évszakokhoz és ünnepkörhöz kapcsolódóan. A szombathelyi Café Freibe szervezett foglalkozások témái: farsangi kellékek készítése, tavaszi virágok és állatok készítése, húsvéti tojásdíszítés, gyöngyfűzés.


Ha Húsvét, akkor irány az Arborétum (április 25. hétfő 14.00)

A Kámoni Arborétumért Egyesület Arborétumba megrendezésre kerülő Húsvéti programjában lesz tojásvadászat, játékos vetélkedők (tojás-szlalom, célba dobás, kötélhúzás, tojáscsomó… ) kézműves foglalkozások (rajzolás, színezés, gipszfestés, húsvéti díszek készítése), tombola, arcfestés, lufi hajtogatás. A csemetékkel élő nyuszikat is nézegethetünk. (Belépő: felnőtt: 300,- Ft, gyermekeknek INGYENES!)
Az Arborétum CSAK a rendezvény ideje alatt tart nyitva!


Lerajzolom percek alatt (április 27. szerda 19.00)

Koltai Róbert zenés önálló estjére invitálnak a szombathelyi MMIK-ban. A színész versekből, sanzonokból, paródiákból összeállított műsora önfeledt kikapcsolódást nyújt. Közreműködik Darvas Ferenc zongorán. Belépőjegy: 2100Ft. Helyszín: színházterem.


Film, színház, muzsika minden mennyiségben, a programajánlónkban, katt a részletekért...

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

elbandi: *m*nny* m*ll*kh*t*st t*l*lt*k, cs*d* h*gy m*g *l*nk!!! :D...
Az Astra Zeneca új mellékhatását közölte az Európai Gyógyszerügynökség
miki1950 : *m*ll*tt, h*gy K*rt*sz n*m *ll m*ssz* * v*l*s*gt*l, l*tn* k*ll, ...
Rendkívüli tüntetést jelentettek be hétfőre
oszto: M*dzs*rt n*m *rt*tt v*ln* m*ll* *rn*. Cs*k h*gy t*lj*s l*gy*n....
Magyar-osztrák határ: Lassan tönkremegy a Népek Barátsága emlékhely
oszto: M*st *s. *ccs* *ng*z*k j* h* v*nn*k....
Magyar-osztrák határ: Lassan tönkremegy a Népek Barátsága emlékhely
belabo: *nn*k *d*j*n *z**r* f*lsz*b*d*t*s*r* *s gy*jt*tt*k M*gy*r*rsz*g*...
Rengeteg pénzt gyűjtöttek Jakab Péternek