NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Galéria

Klasszisokkal hangulatosabb, mint a multiban: húsvéti piacszemle

Bérelhető nyulak, barkaerdők, csokoládé és hímes tojások tömkelege várt minket reggeli piactúránkon.

Benéztünk szombat reggel a vásárcsarnokba, hogy szemügyre vegyük, mennyire készülődnek az emberek a húsvétra. Rengetegen piacoztak már korán reggel, sok szülő kihozta a gyerekeket, csak úgy nyuszikat simogatni. A két csarnok közt rengeteg tapsifüles várta új gazdáját, de mint megtudtuk, több helyen a tenyésztők (nagyon helyesen!) megadják a címüket is, hogy ha esetleg nem szokja meg a nyuszi az új közeget, vagy a gyerek megunja, akkor vissza lehet vinni, mintha csak bérelték volna az ünnepekre.

Hogy hívják a nyuszit? Nyakmelegítő. (További képek kattintásra!)
fotó: Garai Antal Atom

A csarnokban is érezhető volt az ünnep közeledte, megannyi standon kapni most tojást, klasszikus színezetlen formában, de helyenként már díszítve is, amennyiben nem akar valaki bajlódni, vagy nincs elég ideje a díszítgetésre (ezekről az előkészített tojásokról is mutatunk képet a fotógaléirában). Áruk egyébként változó, méret alapján lehet válogatni. Az egyik eladó mondta is, hogy dupla annyi tojást hozott, mint szokott, és úgy tűnik, délutánig gond nélkül el is fog fogyni a készlet.

A másik kedvelt húsvéti elem a barka, volt olyan pult, ahol egy egész erdőnyit kipakoltak, de akadt olyan asztal is, ahol épphogy egy csokorra valót sikerült szednie a kofának. A csavart ágakból és az egyéb, fészeknek való fűfélékből is akadt választék.

Egy öregúr minden hölgyet köszöntött a stand előtt
fotó: Garai Antal Atom

Olcsó nyúlnak tejbevonómassza a neve

A csokinyulas pult előtt rendre perzsgett a forgalom. Persze itt is érvényes a mikulásos szabály: ami olcsó, az csak tejbevonómassza, és inkább dísznek való, mint majszolni - a finomabb, minőségi édességnyulakért már kicsit mélyebben a zsebbe kell nyúlni. Árakat nem írunk, száz forinttól majdnem ezerig terjedtek a répaharapdálók harapnivaló változatai.

Miután beszereztük a megfelelő mennyiségű festeni való tojást és a díszítéshez szükséges barkákat, mi is elindultunk hazafelé. Kiszlalomoztunk a tömegen keresztül a csarnokból és nyugtáztuk, hogy bár a piacon nem minden annyira olcsó, mint a multikban, de sokkal nagyobb a választék és klasszisokkal hangulatosabb a sorok közt a tömegben felszívni az ünnepi illatokat, mint bevásárlókocsival tolakodni az akciós polcoknál.

Még a zöldséges standot is bevették a csokinyulak - kattintson a teljes galériáért!
fotó: Garai Antal Atom

Kapcsolódó

2013.03.30. 08:18

Húsvéti muníciónak: locsolóvers gyűjteményünk

/ humor 6 hsz. /
Újra itt a Húsvét, és vele együtt az a szép magyar szokás, ami miatt hétfőn a pálinkánál talán csak vízből és kölniből folyik majd több.

2013.03.28. 16:18

Hol vadásszunk nyuszitojásra?

/ programajánló /
Esővel riogatnak, több napos égi locsolással, de aki nyuszitojás-keresős tavaszváráson kívül másra vágyik, annak is lesz miből csemegézni.

2013.03.28. 07:22

Izgalmas húsvéti programok a Savaria Plazában

/ (x) /
Amíg a gyermekek játszanak, szórakoznak, énekelnek, táncolnak Mutyi bohóccal, addig a felnőttek elintézhetik az ünnep előtti nagybevásárlást is.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

De casu diaboli: *rr*l *s *rj*t*k *gy c*kk*t gy*rs*n, h*gy *gy v*nn* f*l k*tm*ll*...
Nemény András: "Egy kéz van a torkunkon, ami egyre jobban szorít"
Ddd911: K* sz*v*z *rr* h*gy m*sz*r*s f*gj* ny*rn*?? ...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
Latyak: Cs*k *z *r*ny*k *s * pr**r*t*s*k sz*ls*s*g*ss*g**r* pr*b*lt*m r*...
Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat
Southpark: *z * f*r*g *gy*n*ly*n, m*nt * r*g*nc*l*. M*ll**rd*k*t *s m*g*r*...
Mészáros Lőrinc csodálatos átváltozása
Southpark: **y*n*k * N*r*st* *lk*r*szt*ny*k. *z *s *ll*k * cs*p*tb*....
Az M4 Sport futballszakértője elképesztő érzéketlenséggel nyilvánult meg Eriksen rosszulléte után