NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Hová fejlődik még Szombathely parkolási „kultúrája”?

Tette fel a kérdést olvasónk, akinél már nagyon kezd betelni a pohár. Mi pedig elküldtük kérdéseinket a szombathelyi közterület-felügyeletnek.

Sajnos mindennapos jelenetnek számít ma már Szombathelyen, ha szabálytalan parkolót lát valaki. Megszámolni sem tudjuk és nem is akarjuk, hogy hány ilyen esetről számolt már be lapunk is, hiszen olvasóinktól elég gyakran kapunk felháborodott e-maileket, fotókkal kiegészítve.

Így történt ez a minap is, amikor a Gyöngyösparti sétányról jelentkezett egy olvasónk, akinél már kezd nagyon betelni az a bizonyos pohár – érthető módon. Olvasónk feltette a nagy kérdést is:

Hová fejlődik még Szombathely parkolási „kultúrája” folyamatos, passzív hatósági támogatással?

Olvasónk fotót is mellékelt leveléhez, melyen több szabálytalankodó is szerepel. Jól látható, hogy parkol egy autó a hídon, egy a járműforgalom elől elzárt területen, egy meg merőlegesen beállt a kerékpárút kijáratába és a járda vonalába, ráadásul ezeken kívül még van egy szabálytalan kocsi a túloldalon is, ami már nem fért rá az idilli képre.

fotó: Olvasó

Öt méteren belül, csak a fotón látható kereszteződésben máris négy szabálytalanul álló autóba botlott, de hozzátette, hogy ez még nem minden. Szintén napi rendszerességgel jönnek és állnak meg ugyanis áruszállítók is úgy, hogy teljesen elfoglalják a kerékpárutat és járdát is keresztben.

„A 'járműforgalom elől elzárt területek' városszerte már teljesen lekoptak a rendszeresen büntetlenül ezeken parkoló, állandó balesetveszélyt okozó gépkocsiktól, pedig ezek közül sok a járőrautók rendszeres napi útvonalán fekszik. Különös dolgok ezek...” – zárta mondandóját olvasónk.

Mi pedig vettük a bátorságot és megkérdeztük a szombathelyi közterület-felügyelet igazgatóját, hogy pontosan hogyan is küzdenek a szabálytalanul parkolókkal. Választ egyelőre nem kaptunk, de türelmesen várunk és mihelyst megkapjuk, jelentkezünk is vele.

Hozzászólások (12)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

marko1968: *s *gy*t*mr* k*ll j*rn* *rt*?...
Novák Katalin bejelentette: nyelvvizsga nélkül is átvehető a diploma
marko1968: K*v*ncs* l*nn*k,h*gy *gy sp*tk*zg*szd*sz m*t sz*m*ln* k* m*nny* ...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
Kubota: M*gy*r*zd m*g k*rl*k, h*gy T* *s * h*zz*d h*s*nl**k m**rt sz*m*l...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
Kubota: N*m k*ss*bb*tv* * m*gy*r cs*p*t *rd*m*t...* l*tt* sz*m*k*t *lt*l...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
joska01: *z *g*zs*g n*h* f*j* d*l*g….t*n*ld m*g...
Kidobhatják a szemétbe a mintegy 200 milliárd forint közpénzt elnyelő kukaholdingot