NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Hosszú idő után újra parkolók épülnek a Derkovits-lakótelepen

A környékbeli lakók több kérése is teljesül: idén egy játszótér és egy pihenőpark is megújul a városrészben.

A lényeg:

 • legalább hússzal több parkolóhely lesz Derkovits északi részén
 • a parkoló a Paragvári utca 79./D-E és a Szűrcsapó utca 2. közt épül meg
 • kevesebb, mint másfél millió forintból valósul meg,
 • akár jövő hétre el is készülhet.
 • Itt épül jó pár új parkolóhely
  fotó: BZ

  A körzet baloldali képviselője, Horváth Soma tartott rövid sajtótájékoztatót a fejlesztés kapcsán. Elmondta, hogy a lakók régi vágya teljesül, mivel legalább tíz éve nem épült új parkoló Derkovits északi részén. Most is aláírásgyűjtés előzte meg az építkezést, csaknem száz család írta alá az íveket, az igény tehát nagy.

  Köszönetet mondott azoknak a lakóknak akik segédkeztek az aláírások gyűjtésében valamint a Gazdasági és Városstratégiai bizottságnak, hogy támogatták az elképzelést. Valamivel kevesebb, mint másfél millió forintból alakítják ki a két társasház közti területen az egykori játszótér helyén (tudni kell, hogy hosszú évek óta kihasználatlan területről van szó).

  fotó: BZ

  Az építést természetesen nemcsak igényfelmérés előzte meg, de a közlekedési hatóság is jóváhagyta. A kavicsolt parkolóban mintegy húsz autót lehet majd leparkolni a Bem József utca felől megközelítve. Csőkorláttal lesz körbevéve, így a kisebb, padokkal is rendelkező pihenő övezet zavartalanul el lesz választva.

  Horváth Soma a parkolási problémákról annyit mondott, amikor a társasházak épültek, még lépcsőházanként kb. három autóval tervezték a placcokat. Most sokszor lakásonként van kettő. A környék ráadásul az átlagoshoz képest is rosszabb mutatókkal bír, itt tíz lépcsőházra, jut ugyanannyi parkolóhely, mint máshol hatra. Ha az időjárás engedi, már a jövő héten elkészülhet (most is csak az elmúlt napok gonosz időjárása miatt nem tudtak dolgozni a területen).

  Játszótér is megújul a környéken
  fotó: BZ

  Ha lesz rá forrás, máshol is szeretnének bővíteni. További jó hír a parkolási problémák enyhítésére, hogy még a nyáron megkezdődik a meglévő parkolóhelyek felfestése.

  A képviselő fontosnak tartja a zöld felületek és a játszóterek felújítását is. Tavaly a Váci Mihály utcában két játszóteret újítottak fel, idén a Szűrcsapó 8-10. közti játszótér és a Szűrcsapó utca 24 melletti pihenőpark is megszépülhet végre, képviselői kerete terhére. Horváth Soma mellett Szuhai Viktor is támogatja képviselői keretéből az utóbbi fejlesztést.

  Hozzászólások (3)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  De casu diaboli: *rr*l *s *rj*t*k *gy c*kk*t gy*rs*n, h*gy *gy v*nn* f*l k*tm*ll*...
  Nemény András: "Egy kéz van a torkunkon, ami egyre jobban szorít"
  Ddd911: K* sz*v*z *rr* h*gy m*sz*r*s f*gj* ny*rn*?? ...
  35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
  Latyak: Cs*k *z *r*ny*k *s * pr**r*t*s*k sz*ls*s*g*ss*g**r* pr*b*lt*m r*...
  Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat
  Southpark: *z * f*r*g *gy*n*ly*n, m*nt * r*g*nc*l*. M*ll**rd*k*t *s m*g*r*...
  Mészáros Lőrinc csodálatos átváltozása
  Southpark: **y*n*k * N*r*st* *lk*r*szt*ny*k. *z *s *ll*k * cs*p*tb*....
  Az M4 Sport futballszakértője elképesztő érzéketlenséggel nyilvánult meg Eriksen rosszulléte után