NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Elázott álmennyezet, kirohadt ajtótokok – Már hosszú évek óta küzdenek egy oladi tízemeletes lakói a folyamatos beázással

Senki nem tesz semmit, csak megy az ujjal mutogatás, a károk pedig egyre nagyobbak.

Még augusztus közepén kereste meg lapunkat egy olvasó,

2020.08.18. 19:19

Minden eső után elönti a víz a szombathelyi társasház pincéjét

/ jelentem 7 hsz. /
Olvasónk keresi azt, akinek a feladata lenne a helyzet megoldása.
ugyanis egy szombathelyi társasház pincéjét minden eső után elönti a víz és mivel egyelőre senkitől sem kaptak segítséget, a lakók maguk merik a vizet, hogy ezzel enyhítsék saját kárukat, de már nem bírják az intenzív eső elleni küzdelmet. Próbáltunk is segíteni nekik, hiszen ezért fordultak lapunkhoz, de sajnos a SZOVA és a Vasivíz is zsákutca volt, hiszen egyik cég sem kompetens az ügyben, egyedül a lakásszövetkezettől vagy a közös képviselőtől várhatnak megoldást.

Egy szombathelyi lakásszövetkezet igazgatósági tagja aztán néhány nap múlva reagált a beázó pincéről szóló cikkünkre.

2020.08.22. 07:41

Egyre gyakoribbak a trópusi esők, nem ezekre tervezték 50-55 éve a panelházakat

/ közélet 12 hsz. /
Az egyik szombathelyi lakásszövetkezet igazgatósági tagja reagált a beázó pincékről szóló cikkünkre.
Mint mondja, sajnos egyre gyakoribbak a trópusi esők, vagyis amikor rövid idő alatt egy-két hónapnyi csapadék zúdul ránk. Az 50-60 éve épült a panelházakat pedig nem ilyen éghajlatra tervezték, így a város esővíz-elvezető rendszere nincs felkészülve ennyi csapadékvízre, szerinte ezt a problémát nem a pincékben kell megoldani, hanem a csapadékvíz-elvezető rendszerben.

A cikk kapcsán pedig kaptunk egy újabb olvasói levelet, egy eléggé hasonló, ám mégis más témában. Ezúttal egy oladi tízemeletes lakója panaszolta el, hogy már hosszú évek óta küzdenek ők is a legfelső emeleten a folytonos beázással. A probléma forrása pedig a rossz tetőszigetelés és hiába próbálnak megoldást találni, segítséget kérni, senki nem tesz semmit, a károk pedig egyre nagyobbak.

fotó: Olvasó

Így szól a levél:

„Tisztelt Nyugat.hu! Olvastam azt a cikket, amiben arról írnak, hogy minden esőzés után elönti a víz a társasház pincéjét.

Én is szeretném megosztani önökkel a történetemet, nekem ugyanis a lakásomat önti el a víz minden esőzés után, és senki nem tesz semmit. Oladban, a Kodály Zoltán utca egyik tízemeletesében lakom, a tizedik emeleten. Évek óta probléma a rossz tetőszigetelés, ami miatt gyakran kisebb nagyobb foltokban eláztak a felső lakók, velem együtt.

fotó: Olvasó

Tavaly végre elértük hogy újraszigetelték, de sajnos az én problémám nem oldódott meg. Azóta is ázik a lakásom és hiába szólok bárkinek, ujjal mutogatnak egymásra az illetékesek. A közös képviselőt is rendszeresen hívogatom a problémával de soha nem történik semmi érdemleges. Legutóbb olyan mértékben eláztam, hogy a falakon folyt le a víz, a konnektorokba villany kapcsolókba, mindenhova. Nagyon sok pénzt költöttem évekkel ezelőtt a lakásfelújításra, ami mind kárba veszett. Elázott az álmennyezetem, az új ajtótokok kirohadtak, a három szobás lakás szinte minden helyisége elázott. És most is hiába telefonálgatok, mert nem történik semmi. A saját lakásbiztosítóm fél millió forintra értékelte a kárt, de csak 50%-át fizetik ki, mondván, hogy a háztömb biztosítótójától kell kérnem a másik felét. Viszont sajnos hiába térítik a biztosítók a káromat, addig nem tudom helyreállítani a lakást, amíg a tető szigetelése nincs megoldva. Folyamatosan ázok azóta is, minden esőzés után.

fotó: Olvasó

Az alábbiakban fotókat is mellékelek a lakásról. Csak azért írtam meg a levelemet, hogy hátha Önök esetleg tudnak ebben segíteni, utánajárni, hogy ki ezért a felelős? Hogy hova fordulhatnék ahol valóban segítséget kapok? Lassan itt a hideg idő és a tél, a befolyt víz megfagy, és még nagyobb károkat okozhat. Arról nem beszélve hogy majd arra hivatkoznak hogy télen nem lehet tetőt szigetelni. Az otthonom teljesen romokban és nincs felelős.”

Még több képért kattints!
fotó: Olvasó

Legutóbb egyébként a biztosítónál azt javasolták olvasónknak, hogy ajanlott levélben szólítsa fel a közös kepviselőt, hogy intézkedjen az ügyben. Türelme viszont már fogytán, így azt mondja, ha ezúttal sem történik semmi, akkor bíróságra megy.

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

StarMan: S*jn*ll*k, h* n*k*d *z. *tt v*gy*rg*tt * f*l k*p*rny*n * b.b*ny*...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: G*zd*g *mb*r *s l*h*t sz*r*ny. T* * sz*g*nys*gr* g*nd*lt*l, d* n...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: D*l-*fr*k** f*z*t**gys*g. H* b*rsz v*l*, n*k*d *s v*n r*nd*d, h*...
Ön találkozott már a szombathelyi bevásárlókocsi-fantommal?
StarMan: *ssz*gy*jth*tn*t*k *gy c*kkb*n *gy*n*zt, "h*v* l*tt*k * h*v*...
Hol vannak hűvös helyek és ivókutak Szombathelyen?
StarMan: H*n*p*k *t* pr*b*l*m m*g*rt*tn* * "v*d*tts*g"-r*l p*p*l*...
Riasztó hír érkezett az egyik kínai vakcináról