NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Horváth Soma: „A szombathelyieknek kell megköszönni az új buszokat”

Mert nem kimondottan Szombathelynek készültek ezek a buszok, lízingeli őket a város a szombathelyiek adóforintjaiból.

Ahogy arról lapunk is beszámolt,

2020.11.12. 16:22

Megjöttek Szombathely új buszai

/ közélet 17 hsz. /
November 12-től forgalomba áll Szombathelyen a hét új, korszerű, alacsonypadlós, légkondicionált, környezetkímélő Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbusz.
november 12-én, csütörtökön megérkezett és forgalomba is állt Szombathelyen hét új, korszerű, alacsonypadlós, légkondicionált, környezetkímélő Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbusz.

Horváth Soma, a városüzemeltetésért is felelős alpolgármester lapunknak elmondta, hogy ezek a buszok nem kifejezetten Szombathelynek készültek, más város is érdeklődött irántuk, de sikeresek voltak az egyeztetések a Volánbusszal és most itt kerülnek üzembe. Mint mondja, elsősorban tehát a szombathelyieknek szól a köszönet, akiknek az adóforintjaiból lízingeli a város ezeket a buszokat azért, hogy számukra jobbá, minőségibbé váljon a helyijáratos közlekedés.

fotó: TM/Nyugat.hu

A pandémiás időszakban ugyanis a szombathelyi városvezetés forródróton volt a Volánnal, főként a menetrend kapcsán, de más ügyekben is. Mivel pedig folyamatosan kapcsolatban voltak, a cég egyik vezetője küldött az alpolgármesternek és Nemény András polgármesternek is egy megkeresést még április végén, amiben az szerepelt, hogy a Volánbusz Zrt. 60 db új városi kivitelű csuklós autóbuszt akar beszerezni, kérdése pedig az volt, hogy érdekli-e Szombathelyt. Van ugyanis körülbelül 6-7 olyan busz, amit tudna lízingelni és működtetni a helyijáratos közlekedésben a város, viszont muszáj azonnal egyeztetni erről, mert van más érdeklődő város is.

„Tehát amikor valaki azt mondja, hogy ezeket a buszokat a városnak gyártották, az egész egyszerűen nem igaz. Mert ha ezt legyártották volna a városnak, akkor a Volán nem azzal keres meg minket, hogy egyeztessünk arról, hogy miként tudunk ezért fizetni, mert volt más érdeklődő is. Hanem ezek a buszok annak köszönhetők, hogy a város és Volánbusz között létrejött egy megállapodás, amiről április végén kezdtünk el egyeztetni. És azért, hogy ezek a buszok itt vannak a helyijáratos tömegközlekedésben, az önkormányzat fizet, nyilvánvalóan a szombathelyiek adóforintjaiból. Tehát akiknek ezt meg kell köszönni, azok a szombathelyiek” – zárta mondandóját Horváth Soma.

fotó: TM/Nyugat.hu

Hozzászólások (44)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

eheti: * v*r*t*s sz*v*r*g*k *lv*tt*k * m*nd*n*v*l*t. P*r n*pj* v*lt ...
Civilizációs törés Németországban és nálunk
miki1950 : * R*z*d*t*l m*gsz*k*tt m*n*s*g* *r*st *lv*st*m, b*r n*m *pp*n *p...
Civilizációs törés Németországban és nálunk
namsub: K*b*t*v l*st*j*, schr*d*ng*r m*csk*j*, m*gy*r*rsz*g k*rm*ny*, * ...
Kész, start: mától megint foglalható időpont Pfizerre
Katka: N*m k*k*zt*k, *lv*sd *l k* *! M*g*nt * gy*l*zk*d*s? N*m t*dsz ...
Így érdemes értelmezni a Sinopharm WHO-engedélyét
Katka: * Cs*r -P*lk*v*cs k* *s*k * p*ksz*sb*l! V*gr* k*z*tt*k *s v*n *g...
Már fideszes polgármesterek is sürgetik az ingyenes parkolás eltörlését