NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Horváth Soma: „A szombathelyieknek kell megköszönni az új buszokat”

Mert nem kimondottan Szombathelynek készültek ezek a buszok, lízingeli őket a város a szombathelyiek adóforintjaiból.

Ahogy arról lapunk is beszámolt,

2020.11.12. 16:22

Megjöttek Szombathely új buszai

/ közélet 17 hsz. /
November 12-től forgalomba áll Szombathelyen a hét új, korszerű, alacsonypadlós, légkondicionált, környezetkímélő Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbusz.
november 12-én, csütörtökön megérkezett és forgalomba is állt Szombathelyen hét új, korszerű, alacsonypadlós, légkondicionált, környezetkímélő Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbusz.

Horváth Soma, a városüzemeltetésért is felelős alpolgármester lapunknak elmondta, hogy ezek a buszok nem kifejezetten Szombathelynek készültek, más város is érdeklődött irántuk, de sikeresek voltak az egyeztetések a Volánbusszal és most itt kerülnek üzembe. Mint mondja, elsősorban tehát a szombathelyieknek szól a köszönet, akiknek az adóforintjaiból lízingeli a város ezeket a buszokat azért, hogy számukra jobbá, minőségibbé váljon a helyijáratos közlekedés.

fotó: TM/Nyugat.hu

A pandémiás időszakban ugyanis a szombathelyi városvezetés forródróton volt a Volánnal, főként a menetrend kapcsán, de más ügyekben is. Mivel pedig folyamatosan kapcsolatban voltak, a cég egyik vezetője küldött az alpolgármesternek és Nemény András polgármesternek is egy megkeresést még április végén, amiben az szerepelt, hogy a Volánbusz Zrt. 60 db új városi kivitelű csuklós autóbuszt akar beszerezni, kérdése pedig az volt, hogy érdekli-e Szombathelyt. Van ugyanis körülbelül 6-7 olyan busz, amit tudna lízingelni és működtetni a helyijáratos közlekedésben a város, viszont muszáj azonnal egyeztetni erről, mert van más érdeklődő város is.

„Tehát amikor valaki azt mondja, hogy ezeket a buszokat a városnak gyártották, az egész egyszerűen nem igaz. Mert ha ezt legyártották volna a városnak, akkor a Volán nem azzal keres meg minket, hogy egyeztessünk arról, hogy miként tudunk ezért fizetni, mert volt más érdeklődő is. Hanem ezek a buszok annak köszönhetők, hogy a város és Volánbusz között létrejött egy megállapodás, amiről április végén kezdtünk el egyeztetni. És azért, hogy ezek a buszok itt vannak a helyijáratos tömegközlekedésben, az önkormányzat fizet, nyilvánvalóan a szombathelyiek adóforintjaiból. Tehát akiknek ezt meg kell köszönni, azok a szombathelyiek” – zárta mondandóját Horváth Soma.

fotó: TM/Nyugat.hu

Hozzászólások (44)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

spq2s: *tt v*lt m*r *z *d*ly*! T*l*n v*g*t *r * m*d*rn g*tt*k k*rsz*k*....
Két kocsihely egy lakáshoz és egyebek - Egy rendelet miatt másként kell majd építkezni Szombathelyen
west: K**l*m*zh*t*d *z *l*bb**k*t *bj*kt*v*n *s f*gg*tl*n*l: -r*k*rd ...
Orbán Viktor kimondta: „Csupa rossz hírem van”
realista: K*m*n,*z *sk*l* *s V*z*nt* *tc* k*rny*k* t*l* v*n j*bbk*z*s,*z*z...
Újabb négy szombathelyi útkereszteződés kap tükröt
busman: T*p*rz*k*ln* n*m, d* s*k*t r*h*gn* * h*zz*d h*s*nl* gy*k*r*k*n *...
Nyilvánosságra hozták, milyen mellékhatásai lehetnek a kínai vakcinának
realista: T*gn*p H*rn*d* Zs*lt *z *TV-b*n m*r sz*nt* k*sz ,*ld*nt*tt t*nyk...
"Nem tesszük a csizmát az asztalra, nem fúrunk olajkutat az Őrségben"