NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Önkormányzati választás 2014

Horror játszótér Újperinten. Most Ön is megnézheti!

A peremkerületek elhanyagoltságára akarta felhívni a figyelmet az LMP péntek délelőtti sajtótájkoztatóján

A kampány hevében még egy sajtótájékoztatót tartott péntek délelőtt Horváth Zoltán polgármesterjelölt, György István és György Gábor az LMP képviselőjelöltjei.

Nem túlzok, ha azt mondom, a Szombathely újperinti városrészén található játszótér nagyobb köd idején simán kibérelhető lenne egy horrorfilm forgatási helyszínének. Csak a Szomparkkal kellene egyeztetni, mert ez nem egy elhagyatott játszótér, mint a pripjatyi az atomkatasztrófa után. Van fenntartója, a Szompark, amelyet a nemrég kitett táblával adnak a tudtunkra.

A tábla
fotó: Garai Antal Atom

Épül, szépül a belváros és Fő tér

Szombathely nagy hangsúlyt fektet a belváros és a Fő tér környékének szépítésére és felújítására, hiszen szem előtt van, a peremkerületeket azonban elhanyagolja.

– kezdte Horváth Zoltán, majd az egyik ilyenben (12vk.) induló György Gábor azzal folytatta, hogy káosz és katasztrófa, ami itt van. És nem túlzott: a Termelők utcai buszfordulónál lévő játszótér rohad, gazos és nem hogy a funkcióját nem tölti be, de még alkonyatban sem szívesen sétálnánk itt, nemhogy éjjel.

Saját felelősségre játszottak a jelöltek
fotó: Garai Antal Atom

Presztízsből több játszóteret is átadtak a kampány ideje alatt, például az oladit, és a Diófa utcánál lévővel is nagyon sietnek az LMP információi szerint, a külváros azonban kiesik a városvezetés látóköréből.

Ezekre a problémákra jelent megoldást az LMP szerint a részönkormányzatok létrehozása, hiszen a problémák megoldási sorrendjét a helyi lakosok tudják eldönteni. Erre a város költségvetéséből tíz százalékot különítenének el, részvételi költségvetés jogcímen.

Balkán alatti állapotok

, és nem csak a játszótér az egyetlen probléma

Ezt már György István fejti ki, a herényi jelölt szerint a városnak nem szabadna hagyni, hogy egy zöld terület ilyen állapotba kerüljön, mind civilként, mind pedig politikusként fel van háborodva. Ráadásul, egy helyi lakostól olyan információt kapott, miszerint a játszóteret el akarja adni a város, mert csak a gond van vele.

Zöld területet csökkenteni vétek.

- teszi hozzá

Zöld terület, kis extrákkal
fotó: Garai Antal Atom

Horváth, pedig egy fideszes szlogen újraértelmezésével zárna:

Tiszteletet Szombathelynek!

Értve ezt nemcsak a turistacsalogató belvárosra, de a peremkerületekre is. Valamint felszólítja a városvezetést a probléma megoldására.

Annak idején kint volt Marton Zsolt, megnézte, de nem történt semmi

Ezt már egy helyi lakos mondja, majd folytatja:

Itt sosem volt még egy szemetes sem. Annak idején kint volt Marton Zsolt, megnézte, de nem történt semmi, valahogy kicsúszott a kezükből, az az igazság. Az utak állapota katasztrófa, felháborító, hogy a buszfordulónál húsz centis víz áll egy nagyobb eső után.

Önkényesen kialakított szemetes
fotó: Garai Antal Atom

Itt még nem ért véget a sajtótájékoztató, mert a bácsiból ömlik a panasz:

A játszóteret persze, hogy nem használják, eljöttek páran a lakóparkból, látták mi van itt, visszafordultak. Nem csak mondani kellene, hogy nincs igény rá, meg kellene nézni, hogy miért nincs.

Az Erkel Ferenc utca és a Termelők út kereszteződése valóban nagyon rossz állapotban van, a csapadékvíz elvezetése nem megoldott, és az aszfalt is felújításra szorulna.

Itt fordulnak meg a buszok meg a kamionok, figyelni kellene rá, hogy rendbe tegyék az utat.

– mondja a bácsi. Figyelni kellene, végszónak sem rossz.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

StarMan: M*gy *z *lh*rgy*rt*s! *gy*lt*l*n n*m r*bb*nt f*l * sz*g*t, m*st ...
Bumm...Ha lemaradtál volna a csónakázótavi tüzijátékról
StarMan: M*nd*nk* t*h*t f*l m*ndj*k FFP2 m*szk*t, b*rm*ly*k *lt*sn*l h*t*...
Virológus a teltházas meccsekről: meglátjuk, mi lesz a következménye
StarMan: S*b*j, *z *ls**rt *s *lt*tt v*l*k* p*r mrd-*t. * 3. m*k*r *rk*z*...
Most már tényleg, igazán: júliusban érkezik a hivatalos kártya
StarMan: H*t n*m *rd*k*s, h*gy *z *t*sl*tt*n sz*nt* cs*p* 70-*s sz*m*t h*...
Volt hatoslottója? Akkor ezt nézze meg!
StarMan: J*t *sz*mb*, * b*g*ly *s r*ssz*st*, *z *s f*lyt*n h*h*g....
Mbappé és Benzema rasszista magyar szurkolókra panaszkodik egy holland lap szerint - Frissítve