NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tudtad-e?

Tudja, honnan érkeztek és mit csinálnak a Markusovszkynál állomásozó katonák?

Ha még nem, majd most megtudja!

Október 1-je óta teljesítenek szolgálatot a drapp ruhások a szombathelyi Markusovszky Kórházban, hogy könnyítsék az amúgy még így is extrém módon leterhelt egészségügyi dolgozók munkáját.

A katonák megjelenése az egészségügyben eleinte sokakban keltett feszültséget, végtére is a terepmintás egyenruha a legtöbbünk fejében valamiféle háborúval, fegyveres konfliktussal és erőszakkal párosul.

Habár a katonai egyenruhának nagyon határozott pszichológiai üzenete van, ebbe most nem mennénk bele, meg amúgy is van egy elég jó kis írásunk,

2020.10.21. 07:34

Egyenruhák, bilincsek, erőszak - Iskolaőrök a kormánymesékben és a valóság

/ közélet 19 hsz. /
Szeptember 1-jétől több mint 400 magyar iskolában megjelentek a gumibotos emberek. “Egy problémával ismét kevesebb” - szól a politikai üzenet. De mi van mögötte?
amiben többek közt erről is szó esik. De mostanra kiderült, hogy nem azért jelentek meg egyenruhások a kórházakban, hogy haptákba állítsák az intenzíven fekvő betegeket és fegyverrel sürgessék meg a cigiszünetet.

Az egészségügy munkáját jöttek segíteni, elsősorban olyan feladatokat látnak el, amihez nem kell orvosi vagy ápolói végzettség, ezzel sok terhet levéve a kórház dolgozóinak válláról.

Markusovszky kórház
fotó: Mészáros Zsolt

Október 1-jén a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér katonái érkeztek Szombathelyre. A kórház sürgősségi osztályának mentőbejáratánál állítottak fel két sátrat, amik azóta előszűrő pontként működnek.

November elején pedig Székesfehérvárról érkeztek a Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonái. Ők testhőmérsékletet mérnek a látogatók és dolgozók belépésekor, illetve betegirányítási, útbaigazítási, betegkísérési, adminisztrációs és logisztikai feladatokban segítenek – írja a honvedelem.hu.

Hozzászólások (19)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : P*nt*s*n. *gyh*gy t*gy*k m*g *ll*n* *m*t cs*k t*d*nk! ...
A magyar kormány inkább lemondott 77 milliárd forintól, minthogy egy kis pénz civilekhez menjen
miki1950 : N*m l*lk*, *z * p*nz sp*c**l n*m * l*ny*l*sr*l sz*l, h*n*m * h*t...
Több politikus is felvonult a Pride-on szombaton
miki1950 : N* h*r*g*dj, d* *gy m*s*k c*kk j*t*tt *sz*mb*, *m* * sz*g*nys*gr...
Kapjon 10 ezer forintot, aki ezután beoltatja magát!
miki1950 : N*zd, *k *gy*n*ly*n *tl*gp*lg*r*k m*nt m* v*gy*nk, *gy*n*z*kk*l ...
Kapjon 10 ezer forintot, aki ezután beoltatja magát!
miki1950 : H*t, *rr* *z*rt n*m v*nn*m b* * c**nt, m*rt m*g n*m t*dn*, m*kk*...
Az igazi szegénység rejtőzködik, de létezik