NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Aratás Hoffmann Rózsával a katolikus kollégiumavatón

Hoffmann Rózsa szerint aratómunkások vagyunk, és ha mindenki részt vesz a nagy betakarításban, akkor gyarapodunk, szárnyal a közjó.

Csütörtök délután házmegáldási ünnepséget tartottak a II. János Pál Katolikus Szakkollégium és Kollégiumban, a Hollán Ernő utcai, volt püspöki sörházban. Az ünnepséget szentmise előzte meg, utána a szakkollégium melletti tornateremben köszöntőt mondott dr. Hoffmann Rózsa államtitkár asszony, prof. dr. Faragó Sándor rektor, dr. Puskás Tivadar polgármester, dr. Németh Norbert szakkollégiumi igazgató.

Hoffmann Rózsa beszédében az aratási hasonlattal élt. Elmondta, hogy az itt tanulók munkások lesznek, akiknek az aratás lesz a hivatása, a nagy komló-betakarításra készülődés közben (értsd a tanulmányok alatt) segédmunkát végeznek a diákok, s majd ha végeztek, akkor együtt vágnak neki a nagy aratásnak (amiben már Hoffmann is kétkezi munkát végez), és együttes erővel gyarapodik majd az ország. Az államtitkár példaként említette a kollégium névadóját, II. János Pált, aki a legjobb példát mutatta arra, hogy mit jelent munkásnak lenni.

Hoffmann Rózsa köszöntőt mond
fotó: Garai Antal Atom

Puskás Tivadar szerint akik itt tanulnak, nagyot alkotnak, hogy szolgálhassák a jövőt. Sokan tanári képzésre járnak, amely az egyik legfontosabb szakma. A "nemzet napszámosai" (így jellemezte a tanárokat egy korábbi beszédében a polgármester) formálják majd tudásukkal az újabb generációkat. Puskás ezután kifejezte Hoffmann Rózsának, hogy mellette áll:

Mindannyiunk előrehaladása, szépsége, és fejlődése érdekében tartson ki még a viharban is az a Rózsa.

A köszöntők után Veres András megáldotta a kollégiumot
fotó: Garai Antal Atom

Az ünnepségen kórusi ének és versek is elhangzottak, majd a köszöntők után dr. Veres András megyés püspök megáldotta a szombathelyi Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ és a Szombathelyi Egyházmegye együttműködésében létesült kollégium termeit/szobáit. A kollégium 1200 négyzetméteren maximum 50 főnek nyújt 11 lakóegységben/apartmanban szállást.

A kollégiumról

A II. János Pál Szakkollégium az értékteremtés műhelyeként a Hollán Ernő utcai volt püspöki sörházból átalakított és teljesen felújított, saját, egyházi tulajdonú épületében komfortos, bentlakásos otthont biztosít az egyetemistáknak. A 2012/2013-as iskolaévben 20 fővel kezdte meg működését az új egyházi intézmény. Szakkollégiumunkban a SEK mindhárom karán és a PTE kihelyezett képzési központjában tanulmányokat folytató, önszerveződő, lelkes és kreatív hallgatók laknak.

Az új szakkollégiumi képzés célja, hogy az egyetemi oktatással párhuzamosan a szakkollégisták megkapják azokat a perspektívákat a belső szakmai programok segítségével, amelyekből rálátnak saját és mások szerepére is a társadalomban, megtapasztalják a csapatmunka közösségi örömeit és hitükben is gazdagodjanak. Ezt a globális szemléletet és keresztény érték-közvetítést szolgálja a szakkollégiumnak a híd szerepe, amely a tudományok közti párbeszéd elősegítését hivatott biztosítani. Ezt a célt az új szakkollégium a magas szintű belső képzéssel, a szakmai, közösségi és lelki élet iránti preferenciáival és jó csapatmunkával valósítja meg.

forrás: Egyházmegyei sajtóanyag

Kapcsolódó

2012.10.18. 10:35

Hofmann Rózsa Szombathelyre látogat

/ hírek /

2012.10.15. 14:26

Felszentelték a negyvenmilliós oladi közösségi házat

/ közélet 5 hsz. 2 kapcs. /
Szombat este szentelték fel a tízéves oladi templom új közösségi házát - Veres András miséjén Hende Csaba és Puskás Tivadar is részt vett.

2012.08.27. 12:56

Megnyitott a Castellum teaház

/ hírek /

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

TheOldBarbers: N*! M*st h*gy v*gr* * sz*rk*szt*s*g d*lg*z**n*k s*k*r*lt k*j*l*l...
Szabálytalan és kreatív parkolások Szombathelyen: a zöldirtás örök
iszek: H* M*rk*-Z*y,*z *ll*nz*k gy*z, H*dh*zy l*sz *z * *lsz*m*lt*t*s* ...
Hadházy: Orbán szülőfalujába a kisvasút mellé 1,5 milliárdért építenek hatalmas hidat
Kovács Jenő: 1. * V*s* *ng*tl*nf*jl*szt* Zrt-t 2021. j*l**s*b*n j*gy*zt*k b*....
Nem lesz licit, viheti a 800 milliós szombathelyi ingatlancsomagot az egyetlen állva maradt pályázó
jokkmokk: Ny*lv*n * B v*lt*z*t j*tsz*k cs*k...
Új tulajdonosa lesz a Haladás futballcsapatnak, Homlok Zsolt a kapuk előtt
polgartars: N*m *rb*n * b*t*g, h*n*m *z*k, *k*k h*szn*k n*k*. *nn*k * b*r*h...
Hadházy: Orbán szülőfalujába a kisvasút mellé 1,5 milliárdért építenek hatalmas hidat