NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Időjárás

Éjszaka betör a hideg a Kárpát-medencébe, északon havazhat is

Hideg, viharos szél, hó vár ránk a következő napokban.

Érkezik a hidegbetörés, kedden többfelé havazás váltja az esőt. A legtöbb hó északon, északkeleten hullhat - írja az Időkép .

Az éjjel viharos széllel érkezik meg a hideg északnyugat felől. A fagyos levegőt szállító hidegfront mentén többfelé várható csapadék. Kedd hajnalban, reggel egyre többfelé havas eső, havazás váltja majd az esőt, főként nyugaton és északon, északkeleten többfelé kifehéredhet a táj.

Tartósan megmaradó hóréteg a magasabb hegycsúcsok kivételével nem fog kialakulni, viszont főként északon, északkeleten és elsősorban a magasabban fekvő tájakon átmeneti jelleggel megmaradó 5-6 centi vizes tapadó hó is hullhat.

A csapadék elvonultával a délutáni órákban a hóréteg nagy része el fog olvadni.

A front mögött több hullámban hideg, sarkvidéki eredetű levegő érkezik északnyugat felől, szerdán és csütörtökön is jóval hidegebb lesz az ilyenkor elvárhatónál, éjszakánként többfelé fog fagyni. Az erős, viharos szélben elszórtan jöhetnek további hózáporok, néhol hózivatarok. Délután mindössze 4-9 fokot mérhetünk.

Szerdán a napos-gomolyfelhős időben elszórtan futó zápor, hózápor előfordulhat, néhol megdörrenhet az ég. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél. Hajnalban -6, +1, délután 6-11 fok várható.

Csütörtökön is gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, elszórtan egy-egy zápor, hózápor, néhol esetleg zivatar ismét előfordulhat. Az erős, viharos északnyugati szélben csupán 6-11 fok valószínű.

Péntektől azonban felmelegedés jön.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

godemperor: "T*m*g*tj*-* *n, h*gy k*sk*r* gy*rm*k*kn*k f*jl*d*s*k*t b*f*...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta
duehebdud: N*gy*n s*jn*l*m *z*k*t, *k*kn*k *z *z*m*ny*g *r*r*l * l*x*s j*t ...
Soha nem volt még ilyen drága a benzin Magyarországon
duehebdud: T*lj*s m*rt*kb*n *gy*t *rt*k v*l*d. *z *t *s t*rm*f*ld k*z*tt *...
Megmutatjuk, mi okozta a nagy közlekedési káoszt a 86-os úton
kriszpo: *k*n*k "*tl*g*s" * k*r*s*t* (n* m*nj*nk b*l* m* *z *tl*g...
Soha nem volt még ilyen drága a benzin Magyarországon
joska01: H*ly*s! J* d*nt*s! *llj*nk k* * j*g**nk*rt!...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta