NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Miért nincsenek postaládák a vasútállomáson?

Van, akinek nagyon hiányzik a postaláda a szombathelyi vasútállomásról - Lendvai Emil írása.

- Elnézést, megmondaná, hol találok az állomáson postaládát? – szólított meg egy idősebb, bőröndöt és csomagokat cipelő hölgy a szombathelyi vasútállomás épületében. Ekkor jutott eszembe, ki tudja hányadszor, hogy ami nincs, csak akkor hiányzik, ha szükségünk lenne rá.

- Hát, megmondom őszintén, én még nem találkoztam vele. De néhány száz méterre van egy postahivatal. - Oda már nincs időm elmenni, s még itt akarom feladni az üdvözlőlapot. Mégis csak szombathelyi – válaszolt az asszony. Mindjárt meg is kérdeztem néhány, az állomáson szorgoskodót, hogy tudnak-e postaládáról. Mind azt mondták, hogy valóban nincs, pedig tőlük is érdeklődtek már felőle utasok.

…s a ma automata működésű ajtónál a belső
fotó: Lendvai Emil

Ekkor persze, beugrott, hogy a vasútállomás felújítása előtt két postaládát is rendszeresítettek az állomásnál. Az egyik az épületen kívül volt, a másik a nagyobbik csarnokban. Pedig akkor is ott volt az utca egyik végén a postahivatal, amit a helyiek csak kispostaként emlegetnek. S eszébe sem jutott a vasútnak vagy a postának, hogy aki be akar dobni egy levelet vagy levelezőlapot, az bőrönddel, csomagokkal megrakottan, fáradtan vagy éppen nehezen mozogva sétáljon el addig és vissza, s közben ne is késse le a vonatot.

Többféle célból is előfordulhat, hogy valaki a vasútállomáson akar bedobni egy küldeményt, például akkor, ha azt Szombathelyről még aznap továbbviszik, de mire hazaér, ez már nem fér be a szállítási időbe, vagy zárva lesz az otthoni postahivatal. S még azt sem lehet mondani, hogy a postahivatal közvetlenül a vasútállomás mellett vagy vele szemben található, ahogy egyes városokban. Ekkor valóban semmi időbe telne ott bedobni a küldeményt.

Valahol itt volt a külső postaláda…
fotó: Lendvai Emil

Sokan dolgoztak a szombathelyi vasútállomás felújítási projektjén, de úgy tűnik, mindenki csak a tetszetősségre figyelt, s senkinek nem jutott az eszébe, hogy legalább egy postaládát elhelyezzenek (igaz, több hónapig hulladékgyűjtőket sem lehetett találni). Pedig ez is a szolgáltatás része kellene, hogy legyen, különösen ekkora és ilyen nagy forgalmú helyen. S uram bocsá’, mi történne akkor, ha a kispostáról mennének naponta üríteni a vasútállomási postaládát, s nem az utasokat sétáltatnák meg csomagjaikkal, hogy fel tudjanak adni egy levelet vagy lapot?

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

zofa: B*lk*n*? J*rt*l m*r *tt? *gy*bk*nt r*tt*gj * 4 f*l k*z*tt *tth*n...
Horvátország szélesre tárja a kapuit: már nem kell semmi, csak a személyi
kovacsg: Sz*r*tn*l t* *ly*n "g*ccsp*r*d*t" m*g*dn*k :) *m*gy t*ny...
Nem számít se eső, se szél, ezért a sárvári kiskertért bármit megtesz a tulaja
StarMan: M*s h*nn*n t*dh*tn*, m*t h*llg*tsz, h* t* *s cs*k g*nd*l*d? N*nc...
Pásztor Anna a kerítésen túlra került Szentgotthárdon.
zoll11: *lt*d*m k*pz*ln*, b*gy v*lt r*ssz*st* m*gny*lv*n*làst. *gy*bk*n...
Mbappé és Benzema rasszista magyar szurkolókra panaszkodik egy holland lap szerint - Frissítve
StarMan: F*lt*nt m*r, h*gy *z *m*gy *s * gy*zt*s*k *rt* "t*rt*n*lm*t&...
Nyilasok vonulását osztotta meg a szovjetek helyett a fideszes képviselő