NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Hétvégén olyan helyekre is betekinthetünk Kőszegen, ahová egyébként nem

Megnyílnak a kisváros történelmi épületei, ősi tornyai, láthatóvá és látogathatóvá teszik a "láthatatlan kincseket is".

A hétvégén olyan helyekre is betekinthetünk, amelyek évközben nem, vagy csak ritkán láthatóak - közölte Győrffy Gábor kulturális projektmenedzser.

Ismertetése szerint pénteken délután a Chernel Városi Könytárban mutatják be a Kőszeg rejtett kincsei 2019 címet viselő kiadványt, majd a Nyitott kapuk elnevezésű programsorozat keretében az Európa-házat, a felújított Zwingert, a Sgraffitós-házat, a Szemző-házat és a Festetics palotát is megtekinthetik az érdeklődők.

Szombaton az Öreg-torony, a Hősök-tornya, a Jézus Szíve templom, a volt Kelcz-Adelffy Árvaházban is várják a látogatókat, de akár Jurisics-várban is sétát tehetnek az audioguide tájékoztató rendszer ingyenes használata mellett.

Délután négy órakor kezdődik az Arany Egyszarvú Patikában Lőrincz Zoltán előadása, amely Esterházy Pál és Kőszeg kapcsolatát mutatja be.

Vasárnap délelőtt a kőszegi zsidóság nyomait követhetik Gürtler Katalin régész által vezetett séta keretében az érdeklődők, de választhatják a kőszegi evangélikus templomot vagy az Arany Egyszarvú Patikamúzeumot is, amelynek ajtói szintén nyitva állnak ezen a napon.

Szeptember 23-án hétfőn mutatják be a Zwingerben azt az új várostörténeti atlaszt, amit Kőszeg díszpolgára, Bariska István levéltáros, történész készített el.

Szeptember 24-én este hat órakor az Európa-házban Liszt Ferenc 1846. szeptember 27-i fellépésére emlékeznek, Nagy Anna zongoraművész koncertjével.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : * l*mp*v*s '56- b*n k*m*nt * d*v*tb*l, d* * t*bb*r*l l*h*t s...
Márciustól emelkednek a parlamenti fizetések, Kövér László járt a legjobban
Nagyadri: *n *r*l*k n*k*, d* * h*zz*sz*l*s**b*l n*m *z j*n l*. ...
A szerdai zűrzavar után minden flottul megy a szombathelyi volt SZTK-nál
miki1950 : *dz*tt v*gy*k, n*m *z *ls*. V*sz*nt *ng*m n*m z*v*r. H*zz* t*r...
Márciustól emelkednek a parlamenti fizetések, Kövér László járt a legjobban
Katka: N*gy*n h*ly*s, m*h*t * t*bb*n*k, *s * k*th*rm*dn*k! ...
Beoltották Áder Jánost, kínai vakcinát kapott
Katka: M*ly*n N*m*ny? *d*z*v*rb*n v*gy! K*rd sz*m*n P*sk*s v*lt p*lg*n ...
Két kocsihely egy lakáshoz és egyebek - Egy rendelet miatt másként kell majd építkezni Szombathelyen