NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hasznos

Hétfőtől ingyenesen letölthetők a legfontosabb szoftverek a kormánytól

Indul a nyílt forráskodú, a fizetős szoftverek alternatíváiból összeállított Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag.

A koronavírus-járvány minden eddiginél látványosabban mutatott rá, hogy a megfelelő informatikai háttér gyakorlatilag bármely helyzetben, minden korosztály életét megkönnyíti. A kormány a mindennapokban, a munkában és tanulásban egyre kevésbé nélkülözhető digitális hozzáférés lehetőségét teremti meg a magyar emberek számára az ingyenesen letölthető Digitális Jólét Szoftver Alapcsomaggal.

A termék felgyorsíthatja a zárt, fizetős programok mellett valós alternatívát jelentő nyílt forráskódú szoftverek elterjesztését is - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese. - írja a napi.hu .

A csomag egyszerűen telepíthető és használható operációs rendszer és felhasználói szoftverek gyűjteménye, amely nyílt forráskódú megoldásokat kínál. Ezek eleve ingyenes programok, amelyek helyettesíthetik a sokszor drága programokat, a kormánytól érkező csomagban van böngésző, levelező és multimédia program is, ami segítheti a munkavégzést, a tanulást és szórakozást. De a hivatali ügyek elektronikus intézésére is alkalmasak.

Az Alapcsomag minden programja, a telepítést és a használatot segítő összes útmutató, segédlet és oktatóanyag magyar nyelvű. Ráadásul a különböző korosztályok igényeihez igazították őket, például a gyermekek számára biztosított fiókokban a tűzfalbeállítások nem engedik betölteni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által veszélyesnek minősített oldalakat. A webböngészőben a legfiatalabbak felhasználói igényeit és a szülők elektronikus ügyintézését támogató, hasznos linkgyűjteményt is kialakítottak. - idézi a miniszterhelyettest a lap.

A Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag erről az oldalról tölthető le 2021. január 25-étől.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

busman: Ksh *s f*gl*lk*z*tt v*l*. * 10%-*t *s *nn*n l*h*t k*k*k*zn*, *zt...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor
miki1950 : J*bb*l*st k*v*n*k n*k* *s * t*bb* s*k*z*r s*rst*rs*n*k. ...
Lélegeztetőgépen kezelik Bányai Gábor, fideszes képviselőt
miki1950 : *z *ly*n k*pcs*l*t cs*k *nny*t *s *r. ...
60 ezer eurót ítélt meg a bíróság egy portugál nőnek, aki 30 éven át főzött és takarított az élettársára
miki1950 : N*gy*n sz*ll*m*s. ...
Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével
optimista: " m*v*l * j*rv*ny*gy* *d*t*k *zt m*t*tj*k, h*gy * gy*r*k*k k...
Felmerült a kereskedelem korlátozása egy időre