NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Napfényes virágút - Ismét virágözön Herényben

Az idén végre napsütés és kora nyári meleg fogadta a VIII. Herényi Virágútra látogatókat. Óriás képgalériánk mellé sajnos virágillatot nem mellékelhetünk.

Jókedvű nézelődőket, árusokat és vásárlókat sikerült megörökítenünk idei virágúti sétánk során. Cadgers nevű olvasónk még azt is lemérte, hogy a legoptimálisabb esetben minimum 1,6 kilométert kell gyalogolnia annak, aki végig akarja járni egyszer az árusokat, de legoptimálisabb esetről nem beszélhetünk, hiszen a legtöbben cikk-cakkban haladnak, visszatérnek egy kiszemelt növényhez, vagy a családhoz, autóhoz. Így aztán vasárnapra jó kis sétálós, friss levegős programhoz járult hozzá a VIII. Herényi Virágút.

Herényi Virágút - 2010.
fotó: Tánczos Mihály

A harmincnál több kertészet termékeit, valamint a sok kézművest és egyéb árust felvonultató vásár semmilyen szenzációs újdonsággal nem szolgál tavalyhoz képest, de ezt talán nem is várja senki. A növénykínálatban az Alpokaljára jellemző dísznövények vannak túlsúlyban, de azért néhány egzotikumra is rábukkantunk itt-ott.

Még több kép a Herényi Virágútról - Klikk ide!
fotó: Tánczos Mihály

A gyerekek az idén is rengeteg program közül választhatnak, persze csak ha a szülők pénztárcája megengedi. A legnépszerűbb elfoglaltságok közé tartozik a lovaglás, a légvárak meghódítása, vagy éppen az ólomkatona öntés. A felnőtteknek sem kellett leszakadó kézzel cipekedniük, ha másnap, nyugodt körülmények között vissza tudnak jönni, hiszen a kertészekkel meg lehetett beszélni a későbbi elszállítást is.

Nem csak az utcán, a kertekben is akadt látnivaló
fotó: Tánczos Mihály

Közben nem tudtunk megtenni úgy száz métert, hogy ismerősökbe ne botoljunk (vagy ők belénk). A Virágút erre is remek lehetőség, hiszen jó kis beszélgetésekre ad alkalmat. Belefutottunk több kőszegi borkirálynőbe is, akik civilben vegyültek el a nép között. A Kámoni Arborétumért Egyesület lányainak ezúttal is fülig ért a szájuk, a jókedvükből mi is vittünk magunkkal. Hiába, ennyit tesz a tartós friss levegő. (Tényleg, hamarosan virágzik a rhododendron, szívből ajánljuk, hogy látogassanak el olyankor a kámoni, vagy jeli arborétumba, hiszen lenyűgöző látvány és illatorgia várja a látogatókat.)

Arborétumba csábítottak
fotó: Tánczos Mihály

Örömmel láttuk, hogy több kerekesszékes ember is kilátogatott a virágútra, sok kisbabát, valamint kisebb-nagyobb ebeket is láttunk. Sétánk állomásait képgalériánkban megtekinthetik Olvasóink. Jó böngészést!

Herényi Virágút - 2010.
fotó: Tánczos Mihály

Kapcsolódó

2009.04.28. 08:26

Virágút Herényben – színes, illatos, néhol döcögős

/ közélet gal. 1 hsz. /
Hetedik alkalommal települtek ki kertészek, mutatványosok, művészek és árusok Szombathely utcáira, hogy ezreket csalogassanak magukhoz. Ismét hatalmas képgalériával számolunk be az eseményről.

2008.04.28. 09:06

Premajális, virág-fel és levonulás Herényben

/ könnyű gal. /
Virágillat helyett égett pattogatott kukorica szag terjengett a levegőben, amikor vasárnap Herényt ellepték a virágutazók.

2007.05.01. 12:22

Herényi Virágút - vagy inkább virágszigetek

/ közélet /
Az idén végre eső nélkül zajlott le a Herényi Virágút, bár a mezőgazdák most éppen azért fohászkodnak, hogy essen.

2006.05.02. 08:13

Esőáztatta vasárnap: nyakig sárban és latyakban a Herényi virágúton

/ közélet gal. /
A hétvége mostoha időjárása miatt idén a Herényi virágút szervezői is bosszankodhattak.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

oszto: *z *ng*z*k....
Koronavírus: október 1-jétől szigorítanak Bécsben
demoktatorovm: *n *g*z*n *ssst*b* T*szt*lt *r*m!...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen
miki1950 : L*tsz*k, h*gy N*m*ny *ndr*s v*ssz*f*l* t*lj* * v*r*st, n*m p*d*g...
Újabb multinacionális cég érkezett meg Szombathelyre
tintiritti: *n *nn*k n*m cs*n*lt*m v*ln* pr*m*t *gy c*kk f*rm*j*b*n, h*th* *...
Szlovéniában a home office-hoz is kell védettségi igazolás
Ddd911: P*ty*s d*h*s l*tt? :D k*s bz* ...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel