NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Hende: négy év alatt 50 százalékkal több fizetés a katonáknak

Az internetadó tükrében különösen érdekesen cseng a bejelentés, főleg, hogy Orbán állítólag pont a rendvédelmi szervek béremelésére találta azt ki.

A nagy internetadó-ellenes budapesti tüntetés napján derült ki , hogy a nagy és jogos felháborodást keltő adónem nem csak Orbán Viktor agyszüleménye, de arra találta ki, hogy ebből fedezzék aztán a rendvédelmi szervek és a katonák illetményének régóta tervezett emelését. Erre pedig remekül rímelnek kedvenc honvédelmi miniszterünk , Hende Csaba legfrissebb szavai, még ha ő maga cáfolja is az összefüggést.

Hende ma sajtótájékoztatón mondta el: a kormány 2010 óta elkötelezett abban, hogy a közszolgálatban dolgozók számára életpályamodellt, béremelést vezessen be. A pedagógusok és az egészségügyi dolgozók után a tűzoltóknál, rendőröknél és a katonáknál, s a tervek szerint 2016-tól a köztisztviselőknél is bevezetik az illetményfejlesztéssel egybekötött életpályamodellt. Ami pedig ebből a katonákat érinti, az az, hogy jövő július elsejétől a Magyar Honvédség teljes állománya átlagosan 30 százalékos béremelést kap. Majd 2019 január elsejéig bezáróan évente további 5-5 százalékkal emelik a katonák illetményét.

fotó: MTI Fotó: Mohai Balázs

Átalakítják ezen túl a pótlékok rendszerét is, ahogyan bevezetés előtt áll a Magyar Honvédség új lakhatási támogatási rendszere is. Sőt, 2016-tól egyfajta közszolgálati biztosítás bevezetését is tervezik, ennek részletein még dolgoznak.

Semmi köze hozzá

Hende Csaba újságírói kérdésre válaszolva leszögezte: az internetadóból származó bevételnek semmi köze az életpályamodell finanszírozásához. Azt mondta: az illetményfejlesztéshez szükséges mintegy 11 milliárd forintos forrást a jövő évi költségvetésben pótelőirányzatként fogják megkapni az év közepétől.

A tárcavezető a sajtótájékoztatón szólt arról is, hogy 2016-ról 2015-re előrehozzák a honvédelmi kiadások növelését. Ebből a keretből a honvédség technikai fejlesztésére is lesz majd pénz.

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

joska01: *n ny*t*tt sz*mm*l j*r*k-n*k*m *z * f*nt*s,h*gy * m*nk* l*gy*n *...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
joska01: J* d*nt*s! Cs*k *gy t*v*bb!...
Adócsökkentéseket lebegtetett be a pénzügyminiszter
fgzb: M*sz*r*s s*gg*b*n v*n * f*j*, *z*rt *ly*n h*m*ly*s * l*t*s*. *n...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
Ddd911: M*dd* pr*b*lk*z*s v*lt m*g*rt*tn* v*l*d *zt. *z * b*j h*gy m*g *...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
namsub: M*t *s b*z*ny*t*tt...? M*ly*k *rsz*gb*n...? K*rv*r* v*ssz*h*t* ...
A szombathelyi Csillag Tamás képviseli majd a külföldi magyarokat a Parlamentben?