NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Mi lesz a festészet jövője? Most Szombathelyen kiderül!

Hecker Péter műveiből nyílik kiállítás.

Szerdán délután 5 órakor nyílik meg Hecker Péter A festészet jövője című kiállítása a szombathelyi ELTE Vizuális Művészeti Tanszék ZERO Galériájában. A kiállítást a kurátor, dr. Bordács Andrea nyitja meg, aki a Vizuális Művészeti Tanszék tanszékvezetője és esztéta.

Hecker Péter, a Deák Erika Galéria művésze, a hazai középgenerációs festészet figuratív vonalát képviselő alkotó az ELTE SEK Vizuális Művészeti tanszékén tanít, most pedig a szombathelyi ZERO Galériában mutatja be tizenhárom munkáját.

Hecker Péter stílusára jellemző a humoros, ironikus hangvétel, az erős színek, stilizált, popos formák. Most elsősorban a művészetre, azon belül is a festészetre reflektáló műveivel találkozhatunk.

fotó: Nyugat.hu

A híres festők sírjait örökíti meg (Festő sírok-sorozat), a múzeum mint bűntény helyszíne (Helyszínelés a múzeumban) jelenik meg, a Terápia I-III. sorozatában pedig a művészet, különösen a kortárs és az absztrakt művészet miben létére tesz utalásokat.

Az ironikus hangvétel a közhelyes nemzeti sztreotípiákra is vonatkozik, mint például a Juhászok kolbásszal vagy a Magyar divat és a Levitáló ló című alkotások.

A fekete humor miatt illeszkedik a kiállítás anyagához a Síró közalkalmazott című festménye is, amely a bemutatás konetxtusát tekitve, egy oktatási intézményben, különösen, ahol tanárokat is képeznek igencsak baljóslatú, szarkasztikus víziót fest.

A kiállítás ingyenesen látogatható október 7. és október 29. között.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

canis: F*nkc**n*l*s *n*lf*b*t* * b*l*ld*l* sz*v*z*k 99%-*, *k*k * RTL K...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
Paulus_Maior: M**rt? M*r*l v*n sz*...? :-)))...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
Regiszt: *z *gr*rv*ll*lk*z* v*gy k*m*z*k, v*gy t*d*tl*n. 2016. *t* v*n l*...
„Ha politikaközeli földvásárló lennék, akkor most hatszor annyi bérleti díjat kapnék a földem után”
cicus: cs*k *n v*gy*k *gy *zz*l *z *dv*nt* k*sz*r* d*l*gg*l h*gy *gy k*...
Ég a második gyertya Szombathely adventi koszorúján
polgartars: T*bb sz*mp*ntb*l *s r*m*k *z * h*r, k*sz*n*m, d* *z fbcl*d-t ny*...
A magyar PCR-teszt 10 perc alatt képes kiszűrni az omikront