NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Esténként irány az erkély vagy az ablak! Élő show-t visz a szombathelyi lakótelepekre az AGORA

Az online felületeken túl szeretnék „élőben” is közel vinni a kultúrát a szombathelyiekhez, természetesen a veszélyhelyzet által megszabott határok maximális betartásával. Ez a #kulturfutar.

Az AGORA munkatársai a veszélyhelyzetben sem adták fel küldetésüket, vagyis hogy kultúrát közvetítsenek. Online felületeiken már hetek óta osztanak meg izgalmas tartalmakat az igényes kulturális élmények kedvelőinek, most pedig ismét valami újjal álltak elő.

A közösségi élmény pótolhatatlan és hiányzik, ezért indítják útjára a #kulturfutar elnevezésű akciót. Az ötletet az adta, hogy estéről estére egyre többen tapsolnak az ablakokba és az erkélyekre kiállva este 8 órakor, így köszönve meg a koronavírus-járvány elleni küzdelemben résztvevők erőfeszítéseit. Azokért szól a taps, akik nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak.

Az erkélyen és az ablakban tapsolóknak, az önkéntes karanténba vonult otthonmaradóknak szeretnék hétköznap esténként néhány perces élő produkcióval megköszönni az együttműködést.

fotó: AGORA

Szombathelyi művészek, animátorok, táncosok, énekesek vállalták, hogy ellátogatnak a város sűrűn lakott lakótelepeire, és azok terein mobilhangosítással szólítják ki a közönséget erkélyeikre. A cél, hogy közös tánccal, mozgással, énekléssel különlegessé tegyék az otthonaikba szorult szombathelyiek estéit.

Az első #kulturfutar 2020. április 2-án, csütörtökön este 18:30-kor indul. Az AGORA munkatársai Varga Jenő Jéglovagot – sportszakember, testnevelő-matematika szakos tanár, a Városi Diáksport Bizottság elnöke, a Vargaréna Skate park létrehozója -, a város showmanjét kérték fel az első esti körútra. Pénteken aztán a szombathelyi ENERGY Dance Team táncos-koreográfusai mozgatják meg az erkélyközönséget.

A kultúra házhoz szállításában csütörtökön este Dr. Nemény András polgármester is közreműködik.

Energy Dance Team jubileumi évzáró gála 2019
fotó: Vágvölgyi Bálint

Mindenki tehát, aki a Joskar-Ola, a KISZ, a Derkovits, Olad és a Stromfeld lakótelepen lakik, irány az erkélyekre, ablakokba 18:30 és 20:30 között egy közös táncra, mozgásra, muzsikálásra!

Íme a pontos helyszínek:

 • Az első találkozási pont: 2020. április 2. csütörtök, 18:30 – Joskar-Ola lakótelep: Pázmány P. krt. 2–22. tömbbelső (új park)
 • További helyszínek csütörtökön:

 • KISZ lakótelep: Krúdy 6–Szent Flórián 30. közötti hátsó parkoló
 • Derkovits lakótelep: Váci 10–18. parkoló
 • Oladi lakótelep: Kassák Lajos u. - Bakó József u. belső udvar parkoló
 • Stromfeld lakótelep: Stromfeld u. 21–33.
 • Hozzászólások (8)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  marko1968: *g*n *h*l v*n h*ll*d*k*dv*r *d* *ngy*n l*r*kh*tj*k * h*lyb*l**k ...
  Kidobott autógumi az Uránia udvarban - Közben a város szélén küzdenek az illegális hulladéklerakókkal
  eheti: N*v*zz*k *t k*rm*n*tn*k. Sz*r*nt*m m*g *ll*m* t*m*g*t*st *s k*p...
  Március végén dőlhet el az idei Savaria Karnevál sorsa
  demoktatorovm: T*h*t *n, *k* 38 *v*s*n m*g*s v*rny*m*sb*n sz*nv*d*k *s *kt*v*n ...
  Tényleg komoly, átlépte a 15 ezret a járványban elhunytak száma
  iszek: N*m sz*l * pr*gr*m *z *kt*t*sr*l. V*n *ly*n k*z*p*sk*l*,*m*ly*k...
  Itt a Momentum Új Rendszerváltás programja
  komment: *n *zt g*nd*l*m *z *g*szr*l, h*gy *n *s sz*r*tn*k v*kc*n*t v*l*s...
  Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?