NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Esténként irány az erkély vagy az ablak! Élő show-t visz a szombathelyi lakótelepekre az AGORA

Az online felületeken túl szeretnék „élőben” is közel vinni a kultúrát a szombathelyiekhez, természetesen a veszélyhelyzet által megszabott határok maximális betartásával. Ez a #kulturfutar.

Az AGORA munkatársai a veszélyhelyzetben sem adták fel küldetésüket, vagyis hogy kultúrát közvetítsenek. Online felületeiken már hetek óta osztanak meg izgalmas tartalmakat az igényes kulturális élmények kedvelőinek, most pedig ismét valami újjal álltak elő.

A közösségi élmény pótolhatatlan és hiányzik, ezért indítják útjára a #kulturfutar elnevezésű akciót. Az ötletet az adta, hogy estéről estére egyre többen tapsolnak az ablakokba és az erkélyekre kiállva este 8 órakor, így köszönve meg a koronavírus-járvány elleni küzdelemben résztvevők erőfeszítéseit. Azokért szól a taps, akik nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak.

Az erkélyen és az ablakban tapsolóknak, az önkéntes karanténba vonult otthonmaradóknak szeretnék hétköznap esténként néhány perces élő produkcióval megköszönni az együttműködést.

fotó: AGORA

Szombathelyi művészek, animátorok, táncosok, énekesek vállalták, hogy ellátogatnak a város sűrűn lakott lakótelepeire, és azok terein mobilhangosítással szólítják ki a közönséget erkélyeikre. A cél, hogy közös tánccal, mozgással, énekléssel különlegessé tegyék az otthonaikba szorult szombathelyiek estéit.

Az első #kulturfutar 2020. április 2-án, csütörtökön este 18:30-kor indul. Az AGORA munkatársai Varga Jenő Jéglovagot – sportszakember, testnevelő-matematika szakos tanár, a Városi Diáksport Bizottság elnöke, a Vargaréna Skate park létrehozója -, a város showmanjét kérték fel az első esti körútra. Pénteken aztán a szombathelyi ENERGY Dance Team táncos-koreográfusai mozgatják meg az erkélyközönséget.

A kultúra házhoz szállításában csütörtökön este Dr. Nemény András polgármester is közreműködik.

Energy Dance Team jubileumi évzáró gála 2019
fotó: Vágvölgyi Bálint

Mindenki tehát, aki a Joskar-Ola, a KISZ, a Derkovits, Olad és a Stromfeld lakótelepen lakik, irány az erkélyekre, ablakokba 18:30 és 20:30 között egy közös táncra, mozgásra, muzsikálásra!

Íme a pontos helyszínek:

 • Az első találkozási pont: 2020. április 2. csütörtök, 18:30 – Joskar-Ola lakótelep: Pázmány P. krt. 2–22. tömbbelső (új park)
 • További helyszínek csütörtökön:

 • KISZ lakótelep: Krúdy 6–Szent Flórián 30. közötti hátsó parkoló
 • Derkovits lakótelep: Váci 10–18. parkoló
 • Oladi lakótelep: Kassák Lajos u. - Bakó József u. belső udvar parkoló
 • Stromfeld lakótelep: Stromfeld u. 21–33.
 • Hozzászólások (8)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  lolka: * l*gn*gy*bb g*szt*st*l*ns*gr*l m*g *s f*l*dk*zt*m. K*mp*ny. T...
  Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét
  lolka: H* * "f*d*sz*s" k*ll*g*k*t "z*v*rj* *z *lsz*rt p*nz&...
  Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét
  dragan: *zt *z *rd*n*r* p*r*szt v*rsl*t m**rt k*ll * v*r*s sz*v*b*n p*h*...
  Nem robbant be igazán a szombathelyi szentivánéj első napja
  Megér egy misét: *r*l*k, h*gy v*n *gy v*d*m r*nd*zv*ny v*gr* * v*r*sb*n, d* * Cs*...
  Nem robbant be igazán a szombathelyi szentivánéj első napja
  Nati: Cs*t*rt*k m*nk*n*p!...
  Nem robbant be igazán a szombathelyi szentivánéj első napja