NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Három férfi próbált betörni egy budapesti lakásba, mert szivárványos zászló volt az erkélyen

Ütötték, rugdosták az ajtót. Egy kétéves gyerek is a lakásban volt.

Három ismeretlen férfi próbálta meg betörni egy budapesti társasházi lakás ajtaját, mert annak lakói szivárványos zászlót aggattak az erkélyükre – írták egy Facebook-bejegyzésben .

A poszt szerint a három férfi kedd este 11 óra körül bejutott a lépcsőházba és ütni-verni, rugdosni kezdte a bejárati ajtót, majd a zárat kezdték feszegetni. „Az otthon tartózkodó lakótársam riasztotta a rendőrséget, akik pár perc alatt a helyszínre is érkeztek, azonban az elkövetők addigra elhajtottak a furgonjukkal” – írta a történteket nyilvánosságra hozó férfi. Egy kétéves gyerek is a lakásban volt az incidenskor.

A bejegyzésből kiderül, a három férfi LMBTQ-ellenes matricákat ragasztott a bejárati ajtóra és a lépcsőházba is. A rendőrség a Telex megkeresésére közölte: négy perc alatt a helyszínre érkeztek, felvették a kapcsolatot a bejelentőkkel, majd garázdaság szabálysértés miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak. A posztban azt írják, hálásak a gyors és emberséges közbenjárásért.

A rendőrség javaslatára a lakók végül úgy döntöttek, leszedik a zászlót az erkélyükről.

„Nem utolsó sorban pedig nyilván végtelenül csalódottak vagyunk, hogy bár semelyikünknek nem esett baja, mégis úgy ér véget a sztori, hogy nekünk kell meghunyászkodnunk, nekünk kell eltávolítanunk valamit az otthonunkból, csak mert az néhány idegennek nem tetszik. Még mindig ott tartunk, hogy ellehetetlenítenek az alapvető emberi jogainkban és még mindig mi vagyunk azok, akiknek óvakodni kell, akiknek kétszer meg kell gondolniuk, hogy mit engednek meg maguknak a saját otthonukban" – idézi a 168ora.hu .

Hozzászólások (69)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

oszto: *z *ng*z*k....
Koronavírus: október 1-jétől szigorítanak Bécsben
demoktatorovm: *n *g*z*n *ssst*b* T*szt*lt *r*m!...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen
miki1950 : L*tsz*k, h*gy N*m*ny *ndr*s v*ssz*f*l* t*lj* * v*r*st, n*m p*d*g...
Újabb multinacionális cég érkezett meg Szombathelyre
tintiritti: *n *nn*k n*m cs*n*lt*m v*ln* pr*m*t *gy c*kk f*rm*j*b*n, h*th* *...
Szlovéniában a home office-hoz is kell védettségi igazolás
Ddd911: P*ty*s d*h*s l*tt? :D k*s bz* ...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel