NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Három aranyat szereztek a Fitt-boxos bunyósok Egerben

Ráadásul az egyesület elnyerte a legjobb serdülő női csapatnak járó díjat is.

November 10. és 14. között tartották a Serdülő és Junior Női-Férfi, illetve a Felnőtt Női Ökölvívó Országos Bajnokságot Egerben. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület 7 versenyzője indult útnak azzal a céllal, hogy magyar bajnokként térjenek haza.

Az első napon Hámori Luca elit női 63 kg-ban mérkőzés nélküli győzelemmel jutott tovább a Haladás versenyzőjével, Bojér Boglárkával szemben. Hökkön Balázs a nyíregyházi Ámit Rubennel csapott össze serdülő férfi 57 kg-ban. Balázs egy jól időzített fejre mért ütésnek köszönhetően nagyon rövidre zárta a mérkőzést, a második menetben döntő fölénnyel nyert.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

A második napon Kiss Áron, Ujhelyi Barna és Csányi Attila sajnos mind kikapott. Hámori Luca viszont elit női 63 kg-ban az első menetben győzedelmeskedett, így a döntőbe jutott.

A harmadik napon Németh Dóra serdűlő női 51 kg-ban sajnos vereséget szenvedett az elődöntőben, így bronzéremmel zárta a versenyt. Rába Noémi serdülő női 51 kg-ban a második menetben döntő fölénnyel nyert, így a döntőben bokszolhatott újra. Hökkön Balázs pedig serdülő férfi 57 kg-ban első menetben győzedelmeskedett, így őt is a döntőben láthattuk.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

A negyedik volt a serdülő és junior döntők napja, melyen két Fitt-boxos versenyző lépett szorítóba. Rába Noémi serdülő női 51 kg-ban hatalmas tempót diktálva győzelmet aratott, így magyar bajnok lett. Hökkön Balázs pedig serdülő férfi 57 kg-ban szintén bravúros győzelmet követően a dobogó legfelső fokára állhatott. Teljesítményüknek köszönhetően pedig az egyesület elnyerte a legjobb serdülő női csapatnak járó díjat.

Az ötödik, a felnőtt női döntők napján Hámori Luca bizonyíthatott. 63 kg-ban szokásához híven intenzív tempóban kezdte a meccset, ellenfele képtelen volt felvenni az általa diktált iramot, így a második menetben edzője feladta a küzdelmet. Luca ezzel megszerezte 9. magyar bajnoki címét.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

„7 fővel vettünk részt ezen az összevont országos bajnokságon. Sajnos 3 éremesélyes versenyzőnk nem tudott egyéb sérülések miatt indulni, de így is úgy gondolom, jól teljesítettek versenyzőink. Négy érmet sikerült elhoznunk, ebből három aranyat. Egy pici hiányérzetem van csak a többiekkel kapcsolatban, még egy érem benne lehetett volna az egyik mérkőzésben, bár a sorsolásuk nem a legjobb volt, ha úgy nézem, a kiemeltekkel kerültek össze. Illetve volt, aki rutinszerzés céljából jött el erre a versenyre, de mindenki jól helytállt önmagához képest. Talán a bronzérem lehetett volna fényesebb ezüst, ha tudjuk hozni a formánkat azon a mérkőzésen, ez most nem így sikerült. Legtöbb versenyzőnk pár mérkőzéssel rendelkezik, tehát még a rutinszerzés a legfontosabb. Sorra jönnek a nemzetközi versenyek, készülünk rájuk, megyünk előre!” – értékelte a versenyt lapunknak a vezetőedző.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

westend: M*ly*n *r*nyb*n h*lt*k b*l* *z *lt*sb* *mb*r*k?...
Csak azt hiszi, hogy rosszul van az oltástól
westend: T* *rv*s v*gy? K*t*t*? H*h*t*tl*n, h*gy m*nd*n *ly*n c*kk *l*tt...
Csak azt hiszi, hogy rosszul van az oltástól
ltk70: T* m*g v*ll*m*s....
Csak azt hiszi, hogy rosszul van az oltástól
westend: *d**t*k v*gyt*k....
Csak azt hiszi, hogy rosszul van az oltástól
shopron: 30 *v *l*tt s*k*r*lt f*l*j*t*n* k*t h*d*t, Br*v*! *z * m*gy*sz*k...
Riasztó állapotban van Szombathelyen a Kodály Zoltán utcai híd