NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Harminc ország csaknem 150 versenyzője vesz majd részt a szombathelyi torna világkupán

Idén is az Aréna Savariában csapnak össze az indulók.

Harminc ország csaknem 150 versenyzője vesz részt péntektől vasárnapig Szombathelyen az Aréna Savaria sportcsarnokban sorra kerülő torna challenge világkupán.

Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) főtitkára a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte: a szombathelyi világkupaverseny fontos állomása az októberi, montreali világbajnokságra való felkészülésnek. Kiemelte, egy jó világkupa-szerepléssel Magyarország és a versenyzők megítélése is tovább javulhat, hiszen a hétvégi esemény komoly nemzetközi mezőnyben, a sportág nemzetközi szabályai szerint, külföldi pontozók előtt zajlik majd. Elmondta, sorozatban harmadszor rendezhet a MATSZ világkupaversenyt, sőt, már a 2018-as világkupa rendezésének jogát is elnyerte. A jövő szeptemberi vk jelentőségét növeli, hogy az már kvalifikációs verseny lesz a 2020-as tokiói olimpiára.

Tavalyi galériánkért kattintson!
fotó: Bonyhádi Zoltán

Altorjai Sándor közölte: az olimpiai bajnok Berki Krisztián vállsérülése miatt nem indul, ellenben ott lesz a mezőnyben a szombathelyi illetőségű Eb-bronzérmes Dévai Boglárka mellett Kovács Zsófia is, aki egyéni összetettben ezüstérmet szerzett a legutóbbi Európa-bajnokságon.

Szólt arról is, hogy számos világklasszist láthat a versenyekre kilátogató közönség, szavai szerint különösen erős csapattal érkeznek a románok.

Dévai Boglárka a sajtótájékoztatón elmondta: nagy izgalommal készül a hétvégi versenyre, "plusz adrenalint jelent számára", hogy családja és barátai is élőben láthatják a gyakorlatait.

Kalmár Attila, a verseny technikai feltételeit biztosító Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója jelezte, mint mindig, az Aréna Savaria ezúttal is kiváló körülményeket nyújt a versenyzésre: külön csarnokban folyhat a bemelegítés és a verseny.

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : M*nd*n m*nd*t* *rt*lm*s, cs*k *hh*z *sm*rn* k*ll * f*ldr*jz*t *s...
Teljesítik Törőcsik Mari utolsó kívánságát
fgzb: T*szt*l*m Z*ch*r G*b*rt *s h*t*l*sn*k t*rt*m *mb*r*l*g, sz*km**l...
Zacher etikája
miki1950 : *n m*m*r**m. ++++++++++2 5. 3 8 1++++++++++++...
Zacher etikája
angelica: * c*kk *lv*s*s* *t*n* *ls* g*nd*l*t*m: p*r*n***, m*v*l *z *s*tb*...
Nem létező rendszámú autóval követték Czeglédy Csabát
dictator: *lv*sd *l * c*kk*t, *bb*n b*nn* v*n, h*gy n*m *k*r p*l*t*k*s l*n...
Zacher etikája