NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Szavazás

Befutottak az eredmények: a harmadik osztályos Németh Édua nyerte a Nyugat.hu Nagy Tojásfestő Versenyét

Szoros volt a verseny, de végül tündérmesébe illő happy enddel zárult: a király és a királylány diadalmaskodott.

Április 25-én, szombaton éjfélig lehetett szavazni

2020.04.18. 16:02

Szavazzon, hogy ki legyen a Nyugat.hu Nagy Tojásfestő Versenyének győztese!

/ szavazás /
a Nyugat.hu Nagy Tojásfestő Versenyének indulóira. A versenyt több éves kihagyás után rendeztük meg idén újra, mivel úgy gondoltuk, ebben a nehéz időszakban talán sikerül egy kis jó kedvet varázsolni az otthonokba.

A verseny szoros volt, ugyanis sokáig fej-fej mellett haladtak Schatzl Rita imádnivaló egyszarvújai és Tihanyiné Mária többféle csodás alkotása. A fiatal Németh Édua viszont végül az élre tört és 613 szavazattal megnyerte a versenyt.

A szombathelyi Zrínyi Általános Iskola 3/c. angol tagozatos kitűnő tanulója technika órára készítette a húsvéti tojásokat, mivel a tanító néni húsvéti díszek készítését adta ki feladatnak. De nem ám egyszerű hímes tojásokról van szó, mivel mint mondja, az órán is mindig valami izgalmas dolgot alkotnak, különféle technikákkal. Édua pedig annyira szereti Benedek Elek meséit, hogy úgy döntött, kerekít magának egy kis tündérmesét, saját királlyal és a királylánnyal.

De hogyan is zajlott a nagy munka? Édua most elmondja:

„Mivel mi is itthon maradunk, így azokat az anyagokat használtam, amit a polcon találtam. Csipkéket, zsinórt, angyaltollat.”

fotó: Németh Édua

„Szárított virágból készítettem a királylánynak a fejdíszét, utána pedig az arcát is megrajzoltam alkoholos filccel.”

fotó: Németh Édua

„Aranyszínű zsinórból kontyot ragasztottam rá, a zsinórt csigaház formában tekertem fel.”

fotó: Németh Édua

„Mindenképpen szerettem volna szoknyát is, ez lett az angyaltollas koszorúalap. Királyi koronaként is csipkét ragasztottam körbe.”

És íme a végeredmény:

fotó: Németh Édua

De ki is az a Németh Édua?

Fiatal győztesünk mesélt is egy kicsit magáról. Elárulta, hogy kedvenc tantárgya a technika mellett a nyelvtan. Minden évben részt vesz a Bendegúz Akadémia NyelvÉSZ Anyanyelvi Tanulmányi Versenyén, tavaly a megye 6 legjobbja között szerepelt. Emellett nagyon szereti az angol nyelvet is. Az unokatestvérei Angliában élnek, a nyári szünetben ő magyarra tanítja őket, ők pedig angolul beszélnek hozzá. Osztályuk korábban az Angol Drámafesztiválon elnyerte a legjobbnak járó vándorkupát.

A zene is komoly szerepet tölt be életében, heti háromszor jár gitárórára a Bartók Béla Zeneiskolába. Ha pedig a tanszaki koncerteken előadott darabok közül ki kell emelnie egy kedvencet, akkor az mindenképpen a ricercar műfaj lenne. Szenteste pedig a templomban gitárral kísérte az angyali éneket.

fotó: Németh Édua

„Magyar énekesek közül szívesen hallgatom Rúzsa Magdit, a Vigyázz a madárra című dal számomra a legszebb. Billie Eilish-től a Bad Guyt szeretem, amire egy koreográfiát is kitaláltam. De ha táncról van szó, a jive (dzsájv) tetszik a legjobban” – árulta el.

Amikor csak tehetik, kirándulnak családjával. Tavaly a Kajla program keretében bejárták egész Magyarországot. A legnagyobb élmény számára az volt, amikor a Bugaci pusztában mezítláb, a forró homokban gyalogoltak. De a Gemenci erdő is mély nyomot hagyott benne, a gemenci vasúttal vágtató őzcsaládokkal, szarvasokkal. Mindemellett járt a Hortobágyon is, amit egészen addig csak könyvből ismert, a martonvásári Beethoven-kiállítás megtekintése után pedig a gyönyörű kastélyparkban is sétáltak egyet.

fotó: Németh Édua

„Mégis a legeslegjobban olvasni szeretek, Szabó Magdától a Tündér Lala nagyon tetszett, Csukás István, Fekete István aranyos állathőseiről szóló regények is megtalálhatók a könyvespolcomon. A karanténnak köszönhetően kiolvastam az összes Harry Potter kötetet, így mostanában különösen foglalkoztat a varázslás. Egy aranycikesz tollal írtam volna az idei Tudásbajnokság döntőt, ha nem marad el” – mesélte.

Elárulta azt is, hogy anyák napjára készített fonalból egy szívet édesanyjának, ebből pedig egy hasonlót készít majd vasárnapig, mert a jelenlegi helyzetben sajnos nem találkozhat nagymamájával és rettentően hiányzik neki az ölelése. Hozzátette még azt is, hogy a napokban jelentkezett az iskola által hirdetett, Neked írom a dalt kampányra is, szóval mindig vannak új tervei.

fotó: Németh Édua

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

edmond: "M* f*ly*k *tt Gy*ngy*s*n" - *gy*n*z j*t*tt *sz*mb* n*k*...
Felfegyverkezve érkezett a gyöngyösi polgármesteri hivatalba: meg akarta ölni a polgármestert és a teljes városvezetést
edmond: N*m *rt*m, m**rt l*ny*g*s, h*gy * ,,m*s*k" **t* *pp *gy BMW ...
Megállt a kocsi a zebra előtt, aztán érkezett hátulról egy BMW
edmond: N*m *z *k*z*tt k*r*rt j*r *z *gy *v. *z*rt j*r, m*rt m*g *gy *v...
Pöcsöt rajzolt egy győri közintézményre, egy évre börtönbe mehet
Kipu: M*r* l*h*tn* sz*m*t*n*? K*p*tt g*l*kr* *g*n, r*g*ttr* n*m. *z * ...
Mire lehet számítani a francia válogatott ellen? - Elemzés
Kipu: M*t l*h*t *tt m*g * h*v*r*kn*k *d**dn*? N*k*m m*r * d*h*nym*ty*...
A Momentum úgy tudja, Rogánékhoz kerülhet a teljes magyar útdíjbeszedés