NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Oroszországban szállt ringbe a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület büszkesége, Hámori Ádám

A férfi világbajnokságon bizonyíthatott.

Idén az oroszországi Jekatyerinburg városa adott otthont a férfi ökölvívó világbajnokságnak, ami szeptember 7. és 21. között zajlott. Hazánkat is képviselte egy csapat, aminek a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület versenyzője, Hámori Ádám is tagja volt.

Korábbi eredményeinek köszönhetően Ádám erőnyerőként lépett át az első körön, így aztán 15-én megkezdhette a harcot. Ellenfele 91 kg-ban az iráni Mohammad Shourian volt. Már rögtön a mérkőzés kezdetén érezhető volt, hogy Ádám lényegesen határozottabb a ringben.

Az iráni bokszoló hiába próbált kontrázni a folyamatos támadásokra, Ádám volt az, aki több érvényes találatot vitt be a három menet során. Teljesítményének meg is lett az eredménye: egyhangú pontozással győzedelmeskedett, így a legjobb 16 között folytathatta a versenyzést.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Ádám következő mérkőzésére 17-én került sor. A szorító másik sarkában ezúttal a kétszeres olimpiai induló, az ecuadori Julio Cesar Castillo Torres volt. Ádám igyekezett hozni az előző mérkőzésen látott teljesítményét, de valamiért ez nem sikerült neki.

Bár minden tőle telhetőt megtett, a tapasztalt ellenféllel szemben ez sajnos nem bizonyult elégnek a győzelemhez. Csalódottságra viszont nincs oka, hiszen kemény meccset vívott egy olyan bunyóssal, aki végül világbajnoki második helyezett lett.

Megkérdeztük Ádámot, hogy ő milyennek érezte a mérkőzéseket, ez volt a válasza:

Nem tudtam hozni azt a formát amit két nappal korábban. Persze ehhez az ellenfél is hozzájárult, egy korábbi olimpikon nagy rutinnal. Rossz napot fogtam ki és semmi nem sikerült. Nagyon bosszant, mert azt gondolom, ha tudom hozni a bunyómat, akkor sikerrel járhattam volna. Tényleg nem az én napom volt, sajnálom. Készülök tovább az előttem álló feladatokra és próbálok jó teljesítményt nyújtani. Vegyes érzelmeim vannak, az első mérkőzést nagyon élveztem, jól ment a bunyó, ez most sajnos nem sikerült. Legközelebb jobb leszek!

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

StarMan: *h*gy *z *MSZ *rj*: "Ny*r**s*n m*l*g *d*". N*m ny*r. *tt...
A hét elején nyár lesz
StarMan: *h*, m*g*nt * sz*p k*m*st*t*szt*k*. *gy v*n * m*gy*r*k h*rm*d*n*...
A magyarok harmadának csak egyhavi megtakarítása van
StarMan: M*nth* * N*psz*v* *gy*d*l l*nn* *zz*l. *tt h*nysz*r *lv*sh*tt*l ...
Mindent vissza: mégsem lehet időpontot foglalni Pfizerre
StarMan: H* l*nn* *g*zs*gsz*lg*lt*t*s (n*m cs*k j*gsz*lg*lt*t*s, *m* n*h*...
Agyondobtak kővel egy anyakacsát Szombathelyen, egy fióka is elpusztult
StarMan: *zt m*ndh*t*d, h*gy *lm*, d* *zt n*m, h*gy r*th*dt, m*g h* l*t*d...
Agyondobtak kővel egy anyakacsát Szombathelyen, egy fióka is elpusztult